Ero sivun ”Tahitin jalkapallomaajoukkue” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 25: Rivi 25:
| paras alueellisten kisojen sijoitus =
| paras alueellisten kisojen sijoitus =
}}
}}
'''Tahitin jalkapallomaajoukkue''' edustaa [[Ranskan Polynesia]]a [[jalkapallo]]n maaotteluissa. Oseanian maanosaliittoon [[OFC|OFC:hen]] kuuluva Tahiti ei ole koskaan selviytynyt [[Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut|MM-kisojen]] lopputurnaukseen, mutta lukeutuu kuitenkin jalkapallossa pienten Tyynenmeren saarten parhaimmistoon. Omassa maanosansa mestaruusturnauksessa [[OFC Nations Cup]]issa se on voittanut kerran mestaruuden ja sijoittunut kolmesti hopealle. [[Etelä-Tyynenmeren kisat|Etelä-Tyynenmeren kisojen]] jalkapalloturnauksen se on voittanut viidesti. [[FIFA-ranking]]issa Tahiti on sijalla 138 (kesäkuu 2013)<ref name="FIFA Ranking" />.
'''Tahitin jalkapallomaajoukkue''' edustaa [[Ranskan Polynesia]]a [[jalkapallo]]n maaotteluissa. Oseanian maanosaliittoon [[OFC|OFC:hen]] kuuluva Tahiti ei ole koskaan selviytynyt [[Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut|MM-kisojen]] lopputurnaukseen, mutta lukeutuu kuitenkin jalkapallossa pienten Tyynenmeren saarten parhaimmistoon. Omassa maanosansa mestaruusturnauksessa [[OFC Nations Cup]]issa se on voittanut kerran mestaruuden ja sijoittunut kolmesti hopealle. [[Etelä-Tyynenmeren kisat|Etelä-Tyynenmeren kisojen]] jalkapalloturnauksen se on voittanut viidesti. [[FIFA-ranking]]issa Tahiti on sijalla 138 (kesäkuu 2013)<ref name="FIFA Ranking" />. Tahiti pääsi Oseanian mestarina mukaan [[Maanosaliittojen cup 2013|Confederations Cupiin 2013]], jossa se kuitenkin hävisi kaikki kolme otteluansa lukemin 1-6, 0-10 ja 0-8. Turnauksen ainoan tahitilaismaalin viimeisteli [[Jonathan Tehau]].


Ranskan Polynesia ei ole itsenäinen valtio, vaan kuuluu [[Ranska]]an. Kaikilla pelaajilla on Ranskan passi<ref>http://www.sportingpulse.com/assoc_page.cgi?c=2-3567-0-0-0&sID=45925</ref>.
Ranskan Polynesia ei ole itsenäinen valtio, vaan kuuluu [[Ranska]]an. Kaikilla pelaajilla on Ranskan passi<ref>http://www.sportingpulse.com/assoc_page.cgi?c=2-3567-0-0-0&sID=45925</ref>.

Versio 27. helmikuuta 2014 kello 19.49

Tahiti
Liitto Tahitin jalkapalloliitto
Maanosaliitto OFC
Kenttä Stade Pater Te Hono Nui
Valmentaja Eddy Etaeta[1]
FIFA-ranking 138. (kesäkuu 2013)[2]
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu
Ensimmäinen ottelu

Tahiti 2–2 Uusi-Seelanti
(Tahiti, 21. syyskuuta 1952)[3]

Suurin voitto

Tahiti 30–0 Cookinsaaret
(Tahiti, 2. syyskuuta 1971)[3]

Suurin tappio

Tahiti 0–10 Uusi-Seelanti
(Australia, 4. kesäkuuta 2004)[3]

Tahitin jalkapallomaajoukkue edustaa Ranskan Polynesiaa jalkapallon maaotteluissa. Oseanian maanosaliittoon OFC:hen kuuluva Tahiti ei ole koskaan selviytynyt MM-kisojen lopputurnaukseen, mutta lukeutuu kuitenkin jalkapallossa pienten Tyynenmeren saarten parhaimmistoon. Omassa maanosansa mestaruusturnauksessa OFC Nations Cupissa se on voittanut kerran mestaruuden ja sijoittunut kolmesti hopealle. Etelä-Tyynenmeren kisojen jalkapalloturnauksen se on voittanut viidesti. FIFA-rankingissa Tahiti on sijalla 138 (kesäkuu 2013)[2]. Tahiti pääsi Oseanian mestarina mukaan Confederations Cupiin 2013, jossa se kuitenkin hävisi kaikki kolme otteluansa lukemin 1-6, 0-10 ja 0-8. Turnauksen ainoan tahitilaismaalin viimeisteli Jonathan Tehau.

Ranskan Polynesia ei ole itsenäinen valtio, vaan kuuluu Ranskaan. Kaikilla pelaajilla on Ranskan passi[4].

Arvokilpailut

Maailmanmestaruuskilpailut

Tahiti on osallistunut MM-kisojen karsintoihin 1994 USA:n kisoista lähtien, mutta ei ole koskaan selviytynyt lopputurnaukseen.[3]

Oseanian mestaruusturnaus

Etelä-Tyynenmeren kisat

Pelaajat Maanosaliittojen cupissa 2013

Viitteet

Aiheesta muualla