Ero sivun ”Luettelo Pokémon-lajeista (121–151)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎Eevee: Siirretty osio "Sylveon" poistettavasta artikkelista Sylveon.
p →‎Eevee: -w Sylveon
Rivi 217: Rivi 217:
[[Pokémon#Neljäs sukupolvi|Neljännessä sukupolvessa]] se voi kehittyä myös ruohotyypin [[Leafeon]]iksi nousemalla tasolla ylöspäin ''Sammalkallion'' (''Moss Rock'') lähellä ja jäätyypin [[Glaceon]]iksi samalla tavalla ''Jääkallion'' (''Ice Rock'') lähellä.
[[Pokémon#Neljäs sukupolvi|Neljännessä sukupolvessa]] se voi kehittyä myös ruohotyypin [[Leafeon]]iksi nousemalla tasolla ylöspäin ''Sammalkallion'' (''Moss Rock'') lähellä ja jäätyypin [[Glaceon]]iksi samalla tavalla ''Jääkallion'' (''Ice Rock'') lähellä.


[[Pokémon#Kuudes sukupolvi|Kuudennessa sukupolvessa]] Eevee voi kehittyä myös keijutyypin [[Sylveon]]iksi, jos se nousee tasolla ylöspäin osatessaan vähintään yhden keijutyypin liikkeen sekä omatessaan kaksi kiintymyssydäntä ({{k-en|Affection Hearts}})
[[Pokémon#Kuudes sukupolvi|Kuudennessa sukupolvessa]] Eevee voi kehittyä myös keijutyypin Sylveoniksi, jos se nousee tasolla ylöspäin osatessaan vähintään yhden keijutyypin liikkeen sekä omatessaan kaksi kiintymyssydäntä ({{k-en|Affection Hearts}})


Eevee on aloituspokémon [[Pokémon XD: Gale of Darkness]]issa. Sen voi löytää FireRed ja LeafGreen -peleistä Celadon Cityn Celadon Mansionista. Eevee voi myös olla aloituspokémon [[Pokémon Mystery Dungeon]]issa. Sen voi saada vain tyttöpelaajaksi. Platinum versiossa Eeveen saan kun menee Hearthome Cityyn. Eeveen voi myös saada peleissä Heart Gold ja Soul Silver Kanton alueen Celadon Cityssä.
Eevee on aloituspokémon [[Pokémon XD: Gale of Darkness]]issa. Sen voi löytää FireRed ja LeafGreen -peleistä Celadon Cityn Celadon Mansionista. Eevee voi myös olla aloituspokémon [[Pokémon Mystery Dungeon]]issa. Sen voi saada vain tyttöpelaajaksi. Platinum versiossa Eeveen saan kun menee Hearthome Cityyn. Eeveen voi myös saada peleissä Heart Gold ja Soul Silver Kanton alueen Celadon Cityssä.

Versio 5. helmikuuta 2014 kello 22.32

Pokémon-tuotesarjassa on 649 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 31 Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Starmie

Numero: 121 Tyyppi: vesi/ meedio Edellinen muoto: Staryu Seuraava muoto: Ei ole

Starmie (スターミー Starmie) on vesi- ja meediotyypin pokémon. Se kehittyy Vesikiven avulla Staryusta.

Starmie muodostuu kahdesta violetista tähdestä. Sen keskellä on punainen koru, joka loistaa seitsemässä sateenkaaren värissä. Starmie käyttää toista tähteä propellina, kun se liikkuu vedessä.

Starmie nähtiin ensimmäistä kertaa jaksossa Cerulean Cityn lumpeenkukat (The Water Flowers of Cerulean City) kun Misty otteli sillä Ashia vastaan. Jaksossa Merenneito Misty (The Misty Mermaid) Misty jätti Starmien Cerulean Cityn salille.

Mr. Mime

Numero: 122 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Mime Jr. Seuraava muoto: Ei ole

Mr. Mime (jap. バリヤード, Bariyādo), on kuvitteellinen meediotyypin Pokémon. Mr. Mime on kehittynyt muoto Mime Jr:stä. Jos Mime Jr:n taso nousee Mimicin ympyrässä Mime Jr. kehittyy Mr. Mimeksi. Nimi Mr. Mime tulee englannin kielisistä sanoista mr. (joka tarkoittaa miespuolista henkilöä) ja mime (joka tarkoittaa pantomiimikkoa). Aluksi Mr. Mimeä luultiin miespuoliseksi Jynxiksi, sillä molemmat näyttivät ihmisiltä ja Jynx oli naispuolinen. Nimestään huolimatta Mr. Mimejä on myös naispuolisia.

Mr. Mime näyttää ihmisestä erityisesti narrilta, jolla on käsineet ja samanlaiset kengät kuin narreilla. Mr. Mimellä on vaaleanpunaisia palloja kohdissa, joissa kädet ja jalat yhtyvät vartaloon. Mr. Mime käytös muistuttaa harlekiinia, pantomiimin mestaria. Mr. Mime pystyy saamaan näkymättömän asian näkyväksi. Se on myös taitava huijaamaan ihmisiä. Mr. Mime kuuluu niihin harvoihin pokémoneihin, jotka osaavat puhua ihmisten kieltä. FireRedissä ja LeafGreenissä Mr. Mimellä on viisi sormea kädessä, kun taas Rubyssa ja Sapphiressa sillä on kädessä vain neljä sormea.

Scyther

Numero: 123 Tyyppi: hyönteis/ lento Ei kehity

Scyther on kuvitteellinen ötökkä- ja lentotyypin Pokémon. Sen voi napata Pokémon Redissä Safari Zonelta, jossa se on harvinainen.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tracey Sketchit nappasi Scytherin jaksossa Tracey Gets Bugged. Tämä Scyther oli taistellut parvensa johtajuudesta toisen Scytherin kanssa ja haavoittunut. Tracey nappasi sen oikeastaan vain viedäkseen sen Pokémonkeskukseen. Koska Scyther oli heikko, Tracey vain nukutti sen Venonatin Unijauheella (Sleep Powder) ja nappasi sen poképalloon. Pian Scyther pakeni keskuksesta ja lähti pelastamaan muita Scythereita Rakettiryhmän kynsistä. Vaikka Scyther oli heikko, yksi Sivallus (Slash) riitti tekemään selvää Jessien Arbokista ja Lickitungista sekä Jamesin Weezingistä ja Victreebelistä. Tämän jälkeen Scyther sivalsi Jessien ja Jamesin päästä lähes kaikki hiukset ja he juoksivat pakoon. Scyther sopi välinsä parven johtavan Scytherin kanssa, minkä jälkeen muut Scytherit poistuivat ja Tracey kutsui Scytherinsa takaisin.
Vaikkei Tracey olekaan taistelijatyyppiä, Scyther on hänen päätaistelupokémoninsa. Hän on käyttänyt sitä esimerkiksi Butchin ja Cassidyn Pokémoneja vastaan. Scytherin nappaus on myös ainoa Traceyn animessa nähty Pokémonin nappaus.

Jynx

Numero: 124 Tyyppi: jää/ meedio Edellinen muoto: Smoochum Seuraava muoto: Ei ole

Jynx (japaniksi: ルージュラ Rougela , ranskaksi Lippoutou, saksaksi Rossana, kantoninkiinaksi "紅唇娃" ja koreaksi "루주라" ) on Pokémon-hahmo, joka esiteltiin alun perin peleissä Pokémon Red ja Blue. Jynxiä on huomioitu enemmän kuin muita Pokémoneja sen alkuperäisen ulkonäön aiheuttaman kiistan vuoksi. Jynx on jää- ja meediotyyppiä ja sen alempi muoto on Smoochum, josta se kehittyy tasolla 30.

Nimi 'Jynx' on muunnos englannin kielen sanasta "jinx", joka tarkoittaa huonon onnen kirousta tai noitaa. Tämän tarkoitus ei ole täysin selvä; se voi johtua siitä, että Jynx muistuttaa Yuki Onnaa.

Jynxillä on vaikuttava ulkonäkö, joka muistuttaa liioiteltua stereotyyppiä vantterasta ihmisnaisesta. Sillä on violetti iho, pitkät, vaaleat hiukset ja ruusunpunaiset huulet. Sen vaatteet, pyöreät punaiset rintaliivit ja punainen hame, ovat tosiasiassa osa sen kehoa. Joskus harvoin (ja vain animessa) Jynxin hameen alta näkyvät sen jalat, ja ne näyttävät aivan ihmisen paljailta jaloilta mutta ovat tumman sinertävänvihreät. Stadiumissa annetaan olettaa, ettei sen hameen alla ole mitään, kun Pokédex näyttää sen mekon olevan ontto kuin kummituksella. Miksi se sitten voi käyttää "Megapotkua" (Mega Kick), on mysteeri.

Alun perin Jynxin iho oli musta, mutta koska se aiheutti kohua, väri muutettiin violetiksi.

Electabuzz

Numero: 125 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Elekid Seuraava muoto: Electivire

Electabuzz (エレブー Elebu) on sähkötyypin pokémon. Sen voi pyydystää Power Plantista Pokemon Redissä. Electabuzz sai toisen sukupolven peleissä vauvamuodon, Elekidin. Pokémon Diamond & Pearl- peleissä Electabuzzin voi kehittää Electivireksi jos sen vaihtaa kun sille on annettu Electirizer- tavara.

Electabuzz on ihmisenhahmoinen pokémon. Sillä on keltainen turkki, jossa on mustia raitoja joista yksi on salaman muotoinen. Electabuzzin kolmivarpaiset jalat muistuttavat linnun jalkoja. Electabuzzilla on pitkä kissamainen häntä. Sillä on viisi sormea kummassakin kädessä. Electabuzzilla on kaksi terävää hammasta ja kaksi antennia. Kun ulkona on pimeää, Electabuzzin keho säteilee sinivalkoista valoa

Electabuzz nähtiin ensi kertaa jaksossa Yhteenotto Dark Cityssä (Showdown At Dark City) jossa se oli Kas-salin salipäällikön voimakkain pokémon.

Magmar

Numero: 126 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Magby Seuraava muoto: Magmortar

Magmar on kuvitteellinen tulityypin pokemon.

Magmarilla on isompi muoto Magmortar, joksi sen voi kehittää vaihtamalla sen magmarizerin aikana. Magmarilla on myös pienempi muoto Magby, joka kehittyy Magmariksi tasolla 30.Kaikissa pokemon-peleissä magmarin voi kuitenkin pyydystä pienemmällä tasolla kuin 30.

Pinsir

Numero: 127 Tyyppi: hyönteis Ei kehity

Pinsir (jap. カイロス, Kairosu) on kuvitteellinen hyönteistyypin Pokémon. Pinsirillä ei ole kehitysmuotoja. Nimi Pinsir tulee englannin kielisestä sanasta pincers, joka tarkoittaa kärkipihtejä.

Pinsirillä on ruskea ruumis jossa on kaksi valkoista piikikästä sarvea. Näitä sarvia se käyttää napatakseen itselleen saaliin. Sarvet ovat täynnä teräviä piikkejä, jotka aiheuttavat saaliille enemmän tuhoa, sarvien piikit estävät myös saalista karkaamasta. Pinsirillä on lyhyet jalat ja kädet joissa on kolme varvasta ja kolme sormea. Ja sen suussa on pitkät vaakasuorat hampaat. Pinsir pystyy nostamaan kaksi kertaa oman painonsa verran, mikä kuvastaa Pinsirin voimakkuutta.

Pinsir tarvitsee elääkseen lämpimät olosuhteet. Pinsir hautaa itsensä maahan käyttäen sarviaan apuna ja nukkuu maan alla yön yli. Kun se nousee pintaan, siihen tarttunut kostea maa takertuu siihen kiinni. Pinsirin tiedetään nukkuneen myös puissa.

Tauros

Numero: 128 Tyyppi: normaali Ei kehity

Tauros (jap. ケンタロス, Kentarosu) on kuvitteellinen normaalityypin Pokémon. Taurosilla ei ole kehitysmuotoja. Nimi Tauros tulee kreikankielisestä sanasta tauros (joka tarkoittaa härkää).

Taurosin ulkonäkö muistuttaa härkää. Se on ruskeakarvainen härkä, jolla on paksu ruskea harja ja kolme häntää. Taurosin päässä on molemmilla puolilla terävät, hopean väriset sarvet ja sen otsassa on kolme helmen näköistä kuviota. Taurokset ovat aina koiraita, ja luultavasti Miltankit ovat naaraita. Tauros on nelijalkainen Pokémon, joka on kuuluisa väkivaltaisesta käytöksestään. Jos Tauros on yksin, se kaataa ohuita puita rauhoittaakseen itseään.

Magikarp

Numero: 129 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Gyarados
Pääartikkeli: Magikarp

Magikarp on Pokémon -hahmo. Se on kalan muotoinen ja oranssin värinen. Magikarp on kauan sitten ollut yhtä mahtava kuin sen seuraava muoto Gyarados. Aikojen kuluessa kala on muuttunut aina vain huonommaksi. Nyt sillä on vain yksi isku, Loiskahdus (Splash), jolla ei ole mitään vaikutusta mihinkään. Se vain räpiköi kuin kala kuivalla maalla. Kouluttajien onneksi se kuitenkin oppii Kehopuskun (Tackle), joka ei kuitenkaan ole erityisen tehokas. Magikarp kehittyy tasolla 20.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jamesin Magikarp

Magikarp esiintyi ensi kerran tv-ohjelmassa jaksossa Battle Aboard the St. Anne. Rakettiryhmän James osti sen ST. Annelta, koska kauppias uskotteli Jamesille sen olevan mahtava pokémon. Laivan upotessa James yritti käyttää Magikarpia päästäkseen takaisin pinnalle, mutta kala ei osannutkaan edes uida. Loppujen lopuksi Rakettiryhmä pelastui lautalle, jolla myös Ash, Misty ja Brock olivat. James kyllästyi lopullisesti Magikarpiin ja potkaisi sen veteen tarkoituksena päästä siitä eroon. Magikarp ensin vain loikki vedessä, mutta sitten se kehittyi Gyaradokseksi ja päätti kostaa. Ash ja kumppanit sekä Jessie ja James yrittivät paeta, mutta Gyarados käytti pahinta asettaan, Lohikäärmesotaa ( Dragon Rage), joka valtavan vesipyörteen muodossa lennättää sankarimme kauas pois.

Jessien Magikarp

Jaksossa Pearls are a Spoink's Best Friend Rakettiryhmä oli varastanut Spoinkin rubiinin. He tapasivat Magikarp-myyntimiehen, joka halusi vaihtaa heidän Spoinkin pallonsa Magikarpiinsa, joka oli naamioitu Feebasiksi. Kun myyntimies kertoi, että Feebas kehittyisi Miloticiksi, kaikkein kauneimmaksi pokémoniksi, Rakettiryhmä päätti suostua vaihtoon. Aluksi kaikki näytti hyvältä, mutta Magikarpin uidessa vedessä sen maalinaamiointi huuhtoutui pois ja se paljastui tavalliseksi Magikarpiksi. Jessie raivostui valtavasti. Ash ja kumppanit saapuivat vaatien heitä palauttamaan Spoinkin rubiinin, mutta Jessie sanoo, ettei heillä ole sitä enää. He kertoivat, kuinka Magikarp-myyntimies oli huijannut heitä. Pian he saapuivat nähden väkijoukon kertyneen myyntimiehen kojulle, missä tämä kaupitteli toista vale-Feebasia lapsille. Brockin Mudkipin vesipyssy huuhteli maalin pois ja paljasti totuuden. Myyntimies yritti paeta, mutta Brock pysäytti hänet. Ash saapuu myös paikalle ja vaatii häntä palauttamaan Spoinkin rubiinin. Samalla Rakettiryhmä saapuu savupommien säestämänä paikalle ja vaativat vaihdon perumista. James heittää Magikarpin myyntimiehelle, mutta Spoink asettaa sen meediokyvyillään päänsä päälle. Ash käy mieheen kiinni ja painii hänen kanssaan saadakseen rubiinin. Reppu repeää auki ja rubiini lentää suoraan Meowthin käsiin. Ashin ja kumppaneiden ja Rakettiryhmän taistellessa myyntimies poistuu paikalta. Jamesin Cacnea yrittää käyttää Neulamäjäystä (Needle Arm) Ashin Torkoaliin, jonka Ylikuumennus (Overheat) lennättää Cacnean päin Meowthia, jolloin Spoinkin rubiini lentää Meowthin käsistä. Max ottaa kopin ja palauttaa rubiinin Spoinkin pään päälle. Sitten Spoink käyttää Sekaannussädettä (Confuse Ray) tehden Rakettiryhmän pokémonit liikkumakyvyttömiksi. Sitten se käyttää meediovoimiaan ja lähettää Rakettiryhmän lentoon jälleen kerran. Samalla Max huomaa Magikarp-myyntimiehen häipyneen.


Gyarados

Numero: 130 Tyyppi: vesi/ lento Edellinen muoto: Magikarp Seuraava muoto: Ei ole

Gyarados on sininen vesi/lento -tyypin Pokémon. Se kehittyy Magikarpista pelin tasolla 20. Se on paljon parempi taistelija kuin Magikarp. Aikoinaan Magikarpkin oli yhtä mahtava, mutta se on aikojen saatossa huonontunut nykyiselle tasolle. Jos Magikarpin saa napattua, siitä ei ole juurikaan hyötyä ennen kuin siitä tulee Gyarados. Tämän Pokémonin tiedetään tuhonneen muinoin kokonaisia kaupunkeja. Pokemon Gold/Silver peleissä sen löytää punaisena Lake of rage nimiseltä järvellä. Gyarados ei pysty koskaan sulkemaan suutansa.

Clairin Gyarados

Clair, joka on lohikäärmepokémoneihin erikoistunut salipäällikkö, käytti Gyaradosta saliottelussa Ashia vastaan jaksossa Better Eight Than Never. Se voitti Ashin Snorlaxin, mutta hävisi Ashin Pikachulle.

Fergusin Gyarados

Fergus -niminen kouluttaja omistaa Gyaradosin. Hänet ja hänen Gyaradoksensa nähtiin ensimmäisessä Pokémon-elokuvassa Pokémon - Mewtwon vastaisku (Mewtwo Strikes Back). Hän käytti Gyaradosta päästäkseen New Islandille, jonne Mewtwo oli kutsunut kouluttajia, kuten Ashin myös. Tämä Gyarados osaa voimakkaan Hypersäteen, jota se käytti Fergusin käskystä Mewtwota vastaan, joka kuitenkin torjui sen helposti ja lähetti sen takaisin päin Gyaradosta. Myöhemmin elokuvassa Mewtwo nappasi Gyaradoksen muiden saarella olleiden Pokémonien tapaan Clone Ballin avulla ja kloonasi siitä alkuperäistä voimakkaamman kloonin, Gyaradostwon. Nämä Gyaradokset ottivat myöhemmin yhteen samassa elokuvassa. Elokuvan lopussa Mewtwo muutti kaiken niin, että oli kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja Fergus ja kaikki muut unohtivat tämän seikkailun. Gyaradostwo sen sijaan nähtiin uudestaan elokuvan mittaisessa erikoisjaksossa Mewtwon paluu (Mewtwo Returns), jonka lopussa Mewtwo ja muut kloonipokémonit hajaantuivat erilleen.

Jamesin Gyarados

James osti Magikarpin St. Annella jaksossa Kamppalu St. Annella (Battle Aboard the St. Anne), mutta kyllästyi siihen jo seuraavassa jaksossa, eli jaksossa Pokémonien haaksirikko (Pokémon Shipwreck), ja potkaisi sen veteen, jolloin se kehittyi Gyaradosiksi ja lennätti Rakettiryhmän, Ashin, Brockin ja Mistyn Lohikäärmesodan avulla kauas pois. Jamesin Gyaradosta ei ole nähty tämän jakson jälkeen, joskin se saattoi olla yksi neljästä Gyaradoksesta erikoisjaksossa The Search of the Legend, koska ne nähtiin samalla reitillä, jota St. Anne kulki.

Mistyn Gyarados

Misty omistaa Gyaradoksen, joskin se on esiintynyt harvoin, muun muassa jaksossa Togepi-kangastus (A Togepi Mirage), jossa se voitti Eversti Hansenin voimakkaan Shedinjan Liekinheitin (Flamethrower)-iskulla. Ensi kertaa Mistyn Gyarados esiintyi jaksossa Cerulean Blues, jossa hän sen myös sai. Samassa jaksossa Mistystä tuli Cerulean Cityn salijohtaja. Alun perin Misty pelkäsi Gyaradoseja, koska joutui vauvana melkein yhden sellaisen syömäksi. Mutta kun Misty esti Gyaradosin avulla "Voittamattomia Pokémon-veljeksiä" (The Invincible Pokémon Brothers) valtaamasta Cerulean Cityn salia Tentacrueliensa avulla, Misty voitti Gyaradosin luottamuksen. Gyarados esiintyi ennen nappausta Magikarpina jaksossa Misty Mermaid.

Lancen Gyarados

Myös Lance, joka on lohikäärme-tyypisiin Pokémoneihin erikoistunut Eliittinelikon jäsen, (ja lisäksi Ashin ja kumppaneiden ystävä) omistaa Gyaradoksen, mutta se on poikkeuksellisesti vaihtoehtoista väriä, nimittäin punainen. Tämä väri on peräisin sen kehityksestä. Rakettiryhmä pakotti sen kehittymään, mutta koska kehitys oli pakotettu, se ei ehtinyt vaihtaa väriä kehiyksen aikana. Hän nappasi sen jaksossa Rage Of Innocence!. Gyarados ja Lance esiintyivät myös jaksoissa Gaining Groudon ja The Scuffle of Legends, missä hän käytti sitä taistellakseen Aquaryhmän johtajan Archien Punaisen pallon (Red Orb) avulla ohjailemaa Kyogrea vastaan. Lancen erikoistumista löhikäärmepokémoneihin tukee animessa sen, että Lancen toinen tunnettu Pokémon on Dragonite.

Lapras

Numero: 131 Tyyppi: vesi/ jää Ei kehity

Lapras (jap. ラプラス, Rapurasu) on kuvitteellinen vesi- ja jäätyypin Pokémon. Laprasilla ei ole kehitysmuotoja. Nimi Lapras tulee ranskalaisen Pierre-Simon Laplacen nimestä. Laplace kirjoitti monia matemaattisia kirjoja meristä ja vuorovesistä.

Laprasin ulkonäkö viittaa Sauropterygia -ryhmän meriliskojen ulkonäköön. Sillä on paksu, vaaleansininen iho ja vaalea alavatsa. Sen korvat ovat kiertyneet ja sillä on pieni sarvi otsassaan. Laprasilla on tummanharmaa, piikikäs kilpi selässään ja neljä räpylää. Laprasit kuljettavat kilven päällään kaikenlaisia asioita, kuten erilaisia Pokémonja, ihmisiä ja laatikoita ja ne haluavat palvella ihmisiä. Laprasit sotkeutuvat usein kalastusverkkoihin. Laprasin luonne on hellä, rauhallinen ja se pystyy ymmärtämään ihmisten puhetta. Jos Lapras on hyvällä mielellä, se saattaa jopa laulaa hurmaavaa laulua.

Ditto

Numero: 132 Tyyppi: normaali Ei kehity

Ditto on japanilaiseen Pokémon-sarjaan kuuluva piirros- ja pelihahmo. Ditto on normaali-tyyppiä. Sen ainoa isku on nimeltään Transform, jolla se pystyy jäljittäämään vastustajansa DNA-koodin ja muuntautumaan sen tarkaksi kopioksi. Ulkomuodoltaan Ditto muistuttaa vaaleanpunaista möykkyä. Se ei kehity miksikään, eli sillä ei ole seuraavaa muotoa. Se ei myöskään kehity mistään.

Eevee

Numero: 133 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Vaporeon/Jolteon/Flareon/Espeon/Umbreon/Leafeon/Glaceon/Sylveon

Eevee on normaalityyppinen Pokémon. Sen nimi tulee evoluutio-sanan kahdesta ensimmäisestä kirjaimesta, e ja v. Se onkin "evoluutiopokémon", jolla on piirteitä ketuista, koirista ja kissoista.

Eeveen kehittyminen on poikkeuksellista, koska se voi kehittyä jopa kahdeksaksi eri Pokémoniksi. Vesikivellä (Water Stone) siitä tulee vesityypin Vaporeon, Tulikivellä (Fire Stone) tulityypin Flareon ja Ukkoskivellä (Thunder Stone) sähkötyypin Jolteon. Vaikka ne ovat tavallisimmat, on neljä muutakin mahdollisuutta.

Toisessa sukupolvessa ja kolmannessa sukupolvessa Eeveellä on kaksi muutakin kehitysmahdollisuutta, jotka voidaan saavuttaa kesytyksellä. Se voi kehittyä meediotyypin Espeoniksi, jos se kesytetään päivällä. Jos se taas tapahtuu yöllä, siitä kehittyy pimeän tyypin Umbreon.

Neljännessä sukupolvessa se voi kehittyä myös ruohotyypin Leafeoniksi nousemalla tasolla ylöspäin Sammalkallion (Moss Rock) lähellä ja jäätyypin Glaceoniksi samalla tavalla Jääkallion (Ice Rock) lähellä.

Kuudennessa sukupolvessa Eevee voi kehittyä myös keijutyypin Sylveoniksi, jos se nousee tasolla ylöspäin osatessaan vähintään yhden keijutyypin liikkeen sekä omatessaan kaksi kiintymyssydäntä (engl. Affection Hearts)

Eevee on aloituspokémon Pokémon XD: Gale of Darknessissa. Sen voi löytää FireRed ja LeafGreen -peleistä Celadon Cityn Celadon Mansionista. Eevee voi myös olla aloituspokémon Pokémon Mystery Dungeonissa. Sen voi saada vain tyttöpelaajaksi. Platinum versiossa Eeveen saan kun menee Hearthome Cityyn. Eeveen voi myös saada peleissä Heart Gold ja Soul Silver Kanton alueen Celadon Cityssä.

Sylveon

Sylveon on Eevee n kahdeksas muoto. Sylveon on keijutyyppiä. Se muistuttaa lähinnä kissaa. Sillä on oikeassa korvassa ja kaulassa rusetit. Rusetit ovat väriltään vaaleanpuna valkoisia. Ruseteista lähtee kahdet pitkät nauhat, joiden päissä on tummansinistä, vaaleansinistä ja vaaleanpunaista. Sylveonin päässä, korvissa, jaloissa ja hännässä on vaaleanpunaista. Sylveonin silmät ovat vaaleansiniset. Sylveon ei enää kehity.

Vaporeon

Numero: 134 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Eevee Seuraava muoto: Ei ole

Vaporeon (jap. シャワーズ, Shawāzu) on kuvitteellinen vesityypin Pokémon. Nimi Vaporeon tulee sanoista vapor (joka tarkoittaa (vesi)höyryä) ja eon-loppuliitteestä, mikä on kaikilla Eeveen kehitysmuodoilla. Eevee kehittyy Vaporeoniksi Vesikiven (Water Stone) avulla.

Vaporeon on nelijalkainen Pokémon, joka muistuttaa lähinnä kissaa. Sillä on sininen sileä turkki ja sen korvat ovat kuin kalan evät ja korvien välissä sillä on selkäevä. Vaporeonilla on räpylämäinen kauluri niskassaan. Sen häntä on samanlainen kuin merenneidolla. Sillä on keuhkojen sijasta kidukset, mikä antaa kalamaisen kuvan. Vaporeon pystyy myös kävelemään veden päällä. Vaporeon pärjää hyvin tuli-, maa ja kivipokémoneja vastaan otellessa, mutta lehti- ja sähköpokémonit tuottavat hankaluuksia.

Jolteon

Numero: 135 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Eevee Seuraava muoto: Ei ole

Jolteon (jap. サンダース, Sandāsu) on kuvitteellinen sähkötyypin Pokémon. Nimi Jolteon tulee sanoista jolt (joka tarkoittaa "sätkyä", jonka saa sähköiskusta) ja eon-loppuliitteestä, mikä on kaikilla Eeveen kehitysmuodoilla. Eevee kehittyy Jolteoniksi Ukkoskiven (Thunder Stone) avulla.

Jolteon on nelijalkainen Pokémon, joka muistuttaa lähinnä kettua. Sillä on piikikäs ja kirkkaankeltainen turkki, ja sen niska on valkoinen ja niin ikään piikikäs. Sen turkki on sähkövarauksinen, joten siitä voi saada sähköiskun. Jolteon pystyy tuottamaan yli 10 000 voltin sähköiskun, ja sitä pidetään voimakkaimpana Eeveen ensimmäisistä kehitysmuodoista.

Flareon

Numero: 136 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Eevee Seuraava muoto: Ei ole

Flareon (jap. ブースター, Būsutā) on kuvitteellinen tulityypin Pokémon. Nimi Flareon tulee sanoista flare (joka tarkoittaa liekkiä) ja eon-loppuliitteestä, mikä on kaikilla Eeveen kehitysmuodoilla. Eevee kehittyy Flareoniksi Tulikiven (Fire Stone) avulla.

Flareon on nelijalkainen Pokémon, joka muistuttaa lähinnä kettua ja/tai kissaa. Sen päässä, korvissa, vartalossa ja jaloissa on lyhyttä punaoranssista turkkia, kun taas sillä on keltaisia kimppuja korvien välissä, niskan ympärillä ja hännässä. Flareon pystyy olemaan erittäin kuumissa olosuhteissa, sillä sen ruumiinlämpötila voin nousta jopa 900°C:seen. Flareonin iskut voivat olla sitäkin kuumempia, jopa yli 1700°C. Flareon on hyvä ruoho-, ötökkä- ja teräspokémoneja vastaan, mutta vesi-, kivi- ja maapokémonit tuottavat hankaluuksia.

Porygon

Numero: 137 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Porygon2

Porygon (jap. ポリゴン, Porigon) on ihmisvalmisteinen Pokémon. Se koostuu kokonaan ohjelmointikoodeista. Se voi myös liikkua vapaasti kyberavaruudessa. Tämä pokémon on kopiointisuojattu, joten sitä ei voi kopioida. Sen japaninkielinen nimi polygon tarkoittaa monikulmiota. Sen erikoiskyky Trace kopioi vastustajan erikoiskyvyt. Porygon ei varsinaisesti kehity, mutta sen voi "päivittää" Up-Grade -esineen avulla Porygon2:ksi vaihtamalla se Up Graden kanssa toiseen pelilaitteeseen. Nykyään Porygon2:en voi päivittää Porygon-Z:taksi vaihtamalla Porygon2:n Dubious Discin kanssa toiseen pelilaitteseen.

Porygonin ainoa anime-esiintyminen (cameo-rooleja lukuun ottamatta) oli jaksossa Electric Soldier Porygon (jap. Dennō Senshi Porigon). Tätä jaksoa ei ikinä esitetty Japanin ulkopuolella, koska se sisälsi vilkkuvan valoefektin, joka aiheutti sairaalahoitoa vaatineen epilepsiakohtauksen yhteensä 685 lapselle. Jakso näytettiin Japanin televisiossa 16. joulukuuta vuonna 1997. Kyseinen kohtaus on näkyvillä Internetin videosivustoilla.

Omanyte

Numero: 138 Tyyppi: kivi/ vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Omastar

Omanyte on Pokémon, joka muistuttaa ammoniittia ja on pokédexin mukaan sukupuuttoon kuollut, mutta se on nähty mm. televisiosarjan jaksoissa 26, 46, 165, 276, 293, 484 ja 485. Sen seuraava muoto on Omastar, joksi se kehittyy tasolla 40.

Omastar

Numero: 139 Tyyppi: kivi/ vesi Edellinen muoto: Omanyte Seuraava muoto: Ei ole

Omastar (jap. オムスター, Omusutā) on kuvitteellinen kivi- ja vesityypin Pokémon. Omastar on kehittynyt tasolla 40 Omanytesta. Nimi Omastar tulee englannin kielisistä sanoista ammonite (joka tarkoittaa ammoniittia, joka kuuluu mustekalojen luokkaan) ja star (joka tarkoittaa tähteä).

Omastar on "fossiilipokémon", joka muistuttaa ammoniittia. Se voi vetäytyä kuoreensa suojatakseensa pehmeää, sinistä vartaloaan iskuilta. Sen kuoressa on teräviä piikkejä, jotka myös suojelevat sitä. Yksi syy, miksi Omastar melkein kuoli sukupuuttoon, oli että se ei jaksanut liikuttaa painavaa kuortansa napatakseen ruokaa. Omastar pystyy murskaamaan kuoria ja paksuja nahkoja syödäkseen kotiloita ja äyriäisiä, kuten Shelldereitä.

Kabuto

Numero: 140 Tyyppi: kivi/ vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Kabutops

Kabuto on fossiilista kehittynyt, sukupuuttoon kuollut Pokémon. Japaniksi Kabuto tarkoittaa samurain tai muun sotilaan kypärää ja hahmo muistuttaa Molukkirapua. Sen seuraava muoto on Kabutops, joksi se kehittyy tasolla 40.

Kabuton voi löytää Mount Moonista Pokémon Redissä, Bluessa, FireRedissä ja LeafGreenissä valitsemalla Helix Fossilin sijasta Dome Fossilin. Sitten se voidaan entistää Pokémoniksi Cinnabar Islandin laboratoriossa.

Kabutops

Numero: 141 Tyyppi: kivi/ vesi Edellinen muoto: Kabuto Seuraava muoto: Ei ole

Kabutops (jap. カブトプス, Kabutopusu) on kuvitteellinen kivi- ja vesityypin Pokémon. Kabutops on kehittynyt tasolla 40 Kabutosta. Nimi Kabuto tulee japanin kielisistä sanoista 兜 kabuto (joka tarkoittaa kypärää) ja 兜蟹 kabutogani (joka tarkoittaa molukkirapua).

Kabutops on maassa ja vedessä liikkuva ravun sukulainen. Vaikka se elää vedessä ja ui todella nopeasti, se metsästää maalla. Kabutops on petoeläin, mutta sen syömisluonne on vampyyrimainen; uhrinsa tappamisen sijasta se juo verta kynsillään tekemillään viilloilla. TV-sarjassa Kabutopsin ja muiden "fossiilipokémonien" (Omanyte, Omastar, Kabuto ja Aerodactyl) luultiin jo kuolleen sukupuuttoon, koska ne olivat lähteneet maanalaisista luolista ulkoilmaan muutamia vuosia sitten.

Aerodactyl

Numero: 142 Tyyppi: kivi/ lento Ei kehity

Aerodactyl (jap. プテラ, Putera) on kuvitteellinen kivi- ja lentotyypin Pokémon. Aerodactylillä ei ole kehitysmuotoja. Nimi Aerodactyl tulee englannin kielisistä sanoista aero- (joka tarkoittaa ilmaa) ja pterodactyl (joka tarkoittaa pterosauriaa).

Aerodactyl on lihansyöjäeläin, vaikka Putting the Air Back in Aerodactyl -jaksossa se söi hedelmiä. Aerodactyl kuuluu "fossiilipokémoneihin" ja se on yhtä vanha kun dinosaurukset. Se herätettiin henkiin geneettisestä materiaalista, joka irrotettiin meripihkasta. Aerodactyl nappaa uhrinsa kynsillään ja tuo sen pesäänsä. Jos uhri vastustelee, se saattaa käyttää teräviä hampaitaan lamaannuttaakseen uhrinsa. Taistellessa se iskee kyntensä vastustajan kurkkuun. Aerodactyl on sukupuuttoon kuollut laji, joka eli tuhansia vuosia sitten ja joka herätettiin henkiin fossiilista. Se on harmaanvärinen Pokémon, jolla on violetit siivenaluset.

Pokémon Red, Blue, FireRed ja LeafGreen-versioissa Aerodactylin hankkiminen on varsin helppoa, vaikka siihen meneekin aikaa. Pelaajan on ensin murtauduttava Pewter Cityn Pokémon-museoon takaoven kautta, jossa vanha mies antaa hänelle Old Amberin. Kun pelaaja myöhemmin saapuu myöhemmin pelissä Cinnabar Islandille, hän voi viedä fossiilin paikalliseen Pokémon-laboratorioon. Kun pelaaja palaa pienen kiertelyn jälkeen laboratorioon, hän saa tutkijalta takaisin ikioman Aerodactylin, joka on kehittynyt tasolle 30, mutta FireRed ja LeafGreenissä saa herätetyn Aerodactylin, joka on herätettyään tasolla 5.

Snorlax

Numero: 143 Tyyppi: normaali Ei kehity

Snorlax on yksi kuvitteellisista Pokémon-lajeista Satoshi Tajirin luomassa Pokémon-tuotesarjassa, joka koostuu videopeleistä, animesta, mangasta, kirjoista, keräilykorteista ja muusta mediasta.

Snorlax on normaalityypin Pokémon. Se on hyvin laiska ja nukkuu suurimman osan ajastaan. Snorlax herää Pokéhuilun ääneen tai sitten se herää nälkäänsä. Tarpeeksi rauhallisessa ympäristössä elävät heräävät noin kuukauden välein ja ahmivat kerralla satoja tonneja ruokaa, kunnes päätyvät takaisin nukkumaan.

Snorlaxilla on kaksi erikoiskykyä, Immunity ja Thick Fat. Immunityn avulla Snorlax sietää kaikki myrkyt ja Thick Fatin avulla tuli- ja jäätyypin iskut iskevät Snorlaxiin vain puolella voimalla. Kun kaksi Snorlaxia (naaras ja uros) viedään päiväkotiin uros-Snorlaxin on kannettava full insenseä (sitten munasta tulee munchlax), muuten, kun muna kuoriutuu, siitä tulee snorlax.

Snorlax on kehittynyt Munchlaxista, joka on Pokémon Diamond ja Pearl -pelien ohella esiintynyt vain harvoin, kuten esimerkiksi elokuvassa Salaperäinen Deoxys (Destiny Deoxys). Elokuvan lopussa Munchlax kehittyy Snorlaxiksi. Kehitys tapahtuu kesytyksen avulla.

Articuno

Numero: 144 Tyyppi: jää/ lento Ei kehity

Articuno on jää/lento-tyyppinen tarupokémon. Sen nimen ensimmäinen osa "artic" tarkoittaa "arktista" jäätyypin takia. Jälkimmäinen osa on "uno" tarkoittaa yhtä, koska se on ensimmäinen kolmesta legendaarisesta linnusta, jotka ovat Articuno, Zapdos ja Moltres.

Articunolla on loistava puolustus, joka käy ilmi mm. elokuvasta, Pokemon 2: Yhden Voimalla; Elokuvassa Articuno on lintukolmikosta ainoa, joka ei jäänyt legendaaristen pokemonien kerääjän loukkoon. Myös Articunon, Zapdosin ja Moltresin taistellessa Articuno oli ainoa, joka kesti kahta iskua, tässä tapauksessa salamaa ja tulta, naarmuitta. Articunon hyökkäys on keskitasoa. Articuno pystyy jäädyttämään vettä kohtalaisesti, ja taisteluissa sen jäätyypin hyökkäyksetkin ovat kohtalaisia. Articunon heikkous on nopeus: Articuno on selvästi hitaampi lentämään kuin Zapdos ja Moltres, ja otteluissakin vastustajalla on hyvää aikaa väistää hitaasti tulleita hyökkäyksiä.

Pokémon Red-, Blue-, Yellow-, FireRed- ja LeafGreen-peleissä Articuno löytyy Seafoam Islandilta. Sitä on hyvin vaikea napata, mikäli se ei ole halvaantunut, tai unessa.

Zapdos

Numero: 145 Tyyppi: sähkö/ lento Ei kehity

Zapdos #145 (lausutaan Zapdos) on sähkö-lentopokémon. Zapdos on yksi kolmesta jäsenestä legendaarisessa lintukolmikossa, johon kuuluvat myös Articuno ja Moltres. Nämä pokemonit edustavat kolmea elementtiä, jäätä, sähköä ja tulta. Zapdos edustaa näistä sähköä, tai pikemminkin salamaa. Zapdos on keltainen ja sen muodostakin tulee salamat mieleen. Se on 160 cm pitkä ja painaa 52,6 kg. Zapdosin nimi tulee sanoista Zap, joka liittyy sähköön, sekä dos, joka on espanjaa ja tarkoittaa numero kahta, jolla viitataan siihen, että Zapdos on numero 2 legendaarisesta lintukolmikosta.

Zapdosin löytää Pokemon Bluessa hylätyltä voimalaitokselta (Power Plant) ja niitä on pelissä vain yksi. Nappaamiseen on suositeltavaa käyttää Ultrapalloja, sillä Poképalloilla ei ole mitään vaikutusta kyseiseen pokemoniin ellei se nuku.

Zapdosin hyökkäys on huippulaatua ja selvästi parempi kuin Articunolla ja Moltresilla. Zapdos oli lintukolmikosta ainoa, joka pystyi lamaannuttamaan Lugian hetkeksi; edes Articunon ja Moltresin yhteishyökkäys ei vahingoittanut Lugiaa. Zapdosin nopeus on keskitasoa. Zapdos lentää suhteellisen hitaasti, vaikka onkin huomattavasti Articunoa nopeampi. Zapdosin nopeus hyökätessäkin on kohtalaista, ja vastustaja onnistuu yleensä väistämään iskut. Zapdosin selvä heikkous on puolustus, jos verrataan Articunoon ja Moltresiin. Lugian asettautuessa vastahyökkäykseen Articunoa, Zapdosia ja Moltresia vastaan, Articuno ja Moltres kestivät pitempään taistelua kuin Zapdos.

Moltres

Numero: 146 Tyyppi: tuli/ lento Ei kehity

Moltres (jap. ファイヤー, Faiyā) on kuvitteellinen tuli- ja lentotyypin Pokémon. Moltresilla ei ole kehitysmuotoja. Nimi Moltres tulee englannin kielisestä sanasta molten (tarkoittaa sulaa) ja espanjan kielisestä sanasta tres (tarkoittaa numeroa kolme), sillä se on viimeinen kolmesta legendaarisesta linnusta Articunon ja Zapdosin jälkeen.

Moltres on erittäin nopea lentäjä, ja nopeus onkin sen vahvuus. Otteluissakin Moltres iskee vastustajaansa hämmästyttävän nopeasti, ja vastustajalla on matkassa todella hyvää onnea, jos säästyy Moltresin iskulta. Moltres pystyy myös väistelemään iskuja erinomaisesti, vaikka Moltresin puolustus onkin keskitasoa. Jos Moltresiin osuu isku, se todennäköisesti pystyy jatkamaan taistelua ilman sen suurimpia vammoja, mutta monia iskuja saadessaan Moltres loukkaantuu vakavasti. Moltresin huomattava heikkous on hyökkäys: tulityypin hyökkäykset eivät tehneet minkäänlaista jälkeä Lugiaan, toisin kuin Articunon ja Zapdosin hyökkäykset. Moltresin ainoa toivo taisteluissa on siis väistellä iskuja ja uuvuttaa vastustajansa, kunnes tämä ei enää jaksa otella.

Moltres on suuri lintu, joka on ilmiliekeissä. Sillä on oranssi vartalo, pieni teräväkärkinen nokka ja sulkien tilalla on liekkejä. Moltresin ulkonäkö perustuu feeniksin ulkonäköön. Se voi luoda ja tehdä mitä tahansa tulen kanssa ja se irrottaa liekkinsä siivistään vähän väliä. Moltres on harvinainen Pokémon, joka näkyy yhtä usein kuin muut legendaariset lintupokémonit, Articuno ja Zapdos. Kun Moltres luulee olevansa vaarassa, se leimauttaa tulta ja lentää näkyvistä erittäin nopeasti. Kun Moltres saa yhteyden laavaan, se paranee kaikista haavoistaan.

Dratini

Numero: 147 Tyyppi: lohikäärme Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Dragonair

Dratini on fiktiivinen lohikäärmetyypin pokémon. Se kehittyy tasolla 30 Dragonairiksi, joka taas kehittyy tasolla 55 Dragoniteksi.

Dragonair

Numero: 148 Tyyppi: lohikäärme Edellinen muoto: Dratini Seuraava muoto: Dragonite

Dragonair (jap. ハクリュー, Hakuryū) on kuvitteellinen lohikäärmetyypin Pokémon. Dragonair on kehittynyt tasolla 30 Dratinista. Dragonair kehittyy tasolla 55 Dragoniteksi. Nimi Dragonair tulee englannin sanoista dragon (joka tarkoittaa lohikäärmettä) ja air (joka tarkoittaa ilmaa).

Dragonair muistuttaa merihirviötä. Sillä on pitkä, sileä ja sini-valkoinen vartalo. Dragonairilla on pieni sarvi otsassaan ja kaksi valkoista siipeä korvien kohdalla. Sillä on yksi pieni sininen pallo kaulassaan ja kaksi palloa häntänsä päässä, jotka muistuttavat kalkkarokäärmeen kalisutinta. Dragonair elää suurissa järvissä ja merissä. Dragonair säilöö energiaa vartalonsa sisään, jolloin sen siivet kasvavat ja se pystyy jopa lentämään. Toiseksi Dragonair voi keskittää energiansa palloihin kaulassaan ja hännässään, jolloin sen on sanottu muuttaneen säätä lyhyeksi aikaa.

Dragonite

Numero: 149 Tyyppi: lohikäärme/ lento Edellinen muoto: Dragonair Seuraava muoto: Ei ole

Dragonite on lohikäärmetyyppinen pokémon, jonka ensimmäinen muoto on Dratini, ja joka kehittyy Dragonairiksi tasolla 30, josta se kehittyy Dragoniteksi tasolla 55. Se on hyväsydäminen pokémon, joka opastaa eksyneet ja haaksirikkoutuneet turvaan. Dragonite voi kiertää maapallon vain 16 tunnissa. Dragonite on hyvin harvinainen, mutta myös hyvin voimakas pokémon jolla on vähän heikkouksia.

Mewtwo

Numero: 150 Tyyppi: meedio Ei kehity
Pääartikkeli: Mewtwo

Mewtwo on järjestysnumeroltaan 150. Pokémon. Se on psyykkistä tyyppiä. Rakettiryhmän johtajan Giovannin pyynnöstä tiedemiehet muuttivat legendaarisen pokémonin Mewin DNA:ta, ja loivat Mewtwon. Tästä juontuu myös Mewtwon nimi. Mewtwo on Pokémon-peleissä todella voimakas. Koska Mewtwo on voittamaton, se on järkevää kohdata taistelussa käyttäen Dittoa, joka pystyy muuntumaan vastustajakseen, tai toista Mewtwoa. Peleissä Mewtwo on sukupuoleton, eli sitä ei voi risteyttää. Sen erikoiskyky Pressure kuluttaa hyökkäävältä Pokémonilta kaksi PP:tä. Mewtwo on tarun mukaan maailman tehokkain, vahvin ja nopein olento.

Mew

Numero: 151 Tyyppi: meedio Ei kehity
Pääartikkeli: Mew (Pokémon)

Mew on Pokémon-hahmo, joka pystyy oppimaan minkä tahansa TM- ja HM-iskun. Se on kissamainen, vaaleanpunainen hahmo, jolla on nuijamainen häntä. Mew on 40,6 cm pitkä ja painaa 4 kg.

Monien vuosien etsinnän jälkeen alkuperäisistä Pokémon-peleistä löytyi "bugi", jolla pystyi nappaamaan Mew'n. Kuitenkin ainoa virallinen keino saada Mew Suomessa oli 25. marraskuuta 2000 Club Nintendon järjestämä Mew'n jakotilaisuus Helsingin Tennispalatsissa. Jono kiersi koko rakennuksen ympäri ja viimeisimmät jonossa olleet joutuivatkin jonottamaan tuntikausialähde?. Tapahtumassa jaettiin noin 2000 Mewiä ja jakamatta jäi noin 600 Mewiä. Loput Mew't Club Nintendo jakoi postitse alkuvuodesta 2001. Tällöin Club Nintendolle Mew'n vuoksi lähetetyssä Pokémon-pelikasetissa ollut yleinen Pokémon, kuten Magikarp, vaihdettiin Mewiin. Laillisesti hankitun Mew'n mukana sai aitoustodistuksen, jossa oli mainittu Mew'n ID-numero. Lisäksi laillisen Mew'n OT:nä (Original Trainer) luki "FINLAND".

Pokémon Emeraldissa Mew'n voi napata Faraway Islandilla. Saari sijaitsee kaukana kaikista muista alueista. Mew piileskelee korkeassa ruohikossa, jossa pelaajan on saatava se kiinni, ennen kuin voi otella sitä vastaan ja napata sen. Saarelle pääsee kuitenkin vain Old Sea Map -esineen avulla, jonka saa vain Nintendo-tapahtumasta.

Mew esiintyy myös Super Smash Bros -pelisarjan peleissä, jossa se voi monen muun Pokémonin lailla ilmestyä Poké Ball -esineen sisältä. Mew on kuitenkin harvinainen, joten sen löytämisestä saa erityisen Mew Catch -bonuksen.

Pokémon Red, Blue ja Yellow -peleissä Mew on mahdollista napata ns. Mew Glitchin avulla. Tämä ohjelmointivirhe ei esiinny muissa peleissä, kuten näiden pelien parannelluissa versioissa FireRedissä eikä LeafGreenissä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Anime

Pokémon-animessa Mew teki ensiesiintymisensä ensimmäisessä Pokémon-elokuvassa. Elokuvan aikana Mew päättyy valtaessaan klooninsa Mewtwon rakentamalle palatsille ja joutuu taisteluun tätä vastaan.
Mew esiintyi myös elokuvassa Lucario and the Mystery of Mew, missä se nähtiin oman muotonsa lisäksi myös moneksi muuksi Pokémoniksi muuntautuneena. Elokuvan aikana se pakenee Kidd Summersia, joka yrittää kiinnittää siihen paikannuslaitetta seuratakseen sitä, ja vie samalla mukanaan Ashin Pikachun ja Rakettiryhmän Meowth'n mukanaan. Mew lähes kuolee elokuvan lopussa, mutta Lucario uhraa oman henkensä pelastaakseen Mew'n.
Elokuvan pituisessa erikoisjaksossa The Mastermind of Mirage Pokémon esiintyy tohtori Yung -nimisen tiedemiehen luoma keinotekoinen "Mirage Mew". Toisin kuin muilla Yangin luomilla "Mirage-Pokémoneilla", Mirage Mew'lla oli sielu, eikä Yang voinut hallita sitä. Mew auttoi Ashiä ja kumppaneita tuhoamaan Yangin luoman äärimmäisen voimakkaan Mirage-Mewtwon.
Mew on tehnyt pienimuotoisia esiintymisiä myös Pokémon 2: Yhden voimalla -elokuvassa (keräilykortin muodossa), Mewtwon paluu -erikoisjaksossa sekä Rakettiryhmän Meowth'n fantasiassa jaksossa Vanha kunnon Rakettiryhmä! (A Lean Mean Team Rocket Machine).

Manga

Mew esiintyy Pokémon Adventures -mangassa, jossa se tunnetaan myös "Henkipokémonina". Mangan ensimmäisessä kappaleessa Rakettiryhmän jäsenet yrittävät saada Mew'n kiinni käyttääkseen sen DNA:ta Mewtwon kloonaamiseen. Myös kouluttaja Red yrittää napata sen, mutta tuloksetta. Myöhemmin hän ja kouluttaja Green estävät yhdessä Rakettiryhmän aikeet tämän Pokémonin nappaamisesta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet