Ero sivun ”Daniel Sordo” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Masa2 (keskustelu | muokkaukset)
lisäinfoa
IRON (keskustelu | muokkaukset)
p Sama sana kahteen kertaan.
Rivi 40: Rivi 40:


=== MM-rallikausi 2010 ===
=== MM-rallikausi 2010 ===
Kausi 2010 ei ollut Sordolle yhtä menestyksekäs kuin kaksi aiempaa kautta. Hän ajoi palkintokorokkeelle viisi kertaa kertaa (kakkonen Bulgarian, Saksan ja Ranskan MM-ralleissa sekä kolmas Portugalin ja Espanjan MM-ralleissa), mutta keräsi kauden aikana kuitenkin 150 pistettä ja sijoittui sarjassa viidenneksi. Sordo joutui kutenkin luopumaan paikastaan Citroënin tehdastiimissä, kun talli nosti ranskalaisen [[Sebastien Ogier]]in Loebin rinnalle seuraaviksi kausiksi. Talli nosti jo kauden puolivälissä Ogierin tallin ykköstiimiin sorakisoihin, joissa Sordo ajoi tallin junioritiimissä [[Kimi Räikkönen|Kimi Räikkösen]] tallikaverina. Kauden aikana Sordo vaihtoi pitkäaikaisen kartturinsa [[Marc Marti]]n [[Diego Vallejo]]on.
Kausi 2010 ei ollut Sordolle yhtä menestyksekäs kuin kaksi aiempaa kautta. Hän ajoi palkintokorokkeelle viisi kertaa (kakkonen Bulgarian, Saksan ja Ranskan MM-ralleissa sekä kolmas Portugalin ja Espanjan MM-ralleissa), mutta keräsi kauden aikana kuitenkin 150 pistettä ja sijoittui sarjassa viidenneksi. Sordo joutui kutenkin luopumaan paikastaan Citroënin tehdastiimissä, kun talli nosti ranskalaisen [[Sebastien Ogier]]in Loebin rinnalle seuraaviksi kausiksi. Talli nosti jo kauden puolivälissä Ogierin tallin ykköstiimiin sorakisoihin, joissa Sordo ajoi tallin junioritiimissä [[Kimi Räikkönen|Kimi Räikkösen]] tallikaverina. Kauden aikana Sordo vaihtoi pitkäaikaisen kartturinsa [[Marc Marti]]n [[Diego Vallejo]]on.


=== MM-rallikausi 2011 ===
=== MM-rallikausi 2011 ===

Versio 5. helmikuuta 2014 kello 01.31

Daniel Sordo
[[Tiedosto:|250px|]]
Henkilötiedot
Kansalaisuus  Espanja
WRC-ura
Aktiivivuodet 2003
Nykyinen talli Citroën
Entiset tallit Citroën, Mini
Kilpailuja 107
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 1
Palkintosijoja 35
Erikoiskoevoittoja 131
MM-pisteitä 583
Ensimmäinen kilpailu Katalonian ralli 2003
Ensimmäinen voitto Saksan ralli 2013
Viimeisin voitto Saksan ralli 2013
Aiheesta muualla
www.danielsordo.com
Sordo ajamassa Citroën C4 WRC -autoaan Suomen rallin testierikoiskokeella vuonna 2010.

Daniel ”Dani” Sordo Castillo (s. 2. huhtikuuta 1983 Torrelavega, Espanja) on espanjalainen rallikuski. Hän aloitti moottoriurheilun ajamalla motocrossia 12-vuotiaana ja vaihtoi autoihin 16-vuotiaana. Vuonna 2004 Sordo voitti Espanjan juniorimestaruuden. Sen jälkeen hän suuntasi kansainvälisiin kisoihin ja voitti nuorten rallin maailmanmestaruuden eli JWRC-sarjan vuonna 2005. Sordo on rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Carlos Sainzin suojatti. Sordon kartturina toimii Carlos del Barrio.

Ura

MM-rallikausi 2006

Kauden 2006 avanneessa Monte Carlon rallissa hän sijoittui kahdeksanneksi WRC-Citroënilla ja samalla autolla hän sijoittui neljänneksi Meksikon rallissa, joka oli kauden kolmas kilpailu. Neljännessä kisassa Kataloniassa Sordo ajoi uransa ensimmäiset pätkäpohjat ja sijoittui toiseksi.Kataloniaa seuranneessa Korsikan rallissa hän oli kolmas. Ensimmäisen palkintokoroke-paikkansa sorarallissa Sordo ajoi Sardiniassa. Saksan MM rallissa Sordo ilmoitettiin ensimmäistä kertaa urallaan ajamaan myös valmistajien pisteitä Kronos tallille. Kyseisessä kisassa Sordo ajoi toiseksi. Kauden 2006 Sordo päätti viidenteen sijaan, MM-sarjassa. Sijoitusta pudotti heikosti mennyt loppukausi.

MM-rallikausi 2007

Kauden 2007 Sordo avasi upeasti uudella Citroën C4 WRC -autolla, ollen toinen Monte Carlossa. Tallikaveri Sebastien Loeb vei voiton ja osoitti samalla uuden Citroenin kilpailukyvyn. Ruotsin ralli osoittautui nuorelle Sordolle vaikeaksi ja ulosajon myötä Sordo jäi ilman henkilökohtaisia pisteitä Ruotsissa. Sordo keräsi pisteitä tasaisesti läpi kauden ja oli lopulta MM-pisteissä neljäs.

MM-rallikausi 2008

Kaudella Sordon otteet olivat selvästi edellisvuotta varmemmat, ja hän ajoi palkintokorokkeelle useita kertoja. Voittoa ei kohdalle osunut, mutta tasaisuus palkittiin lopulta MM-sarjan kolmannella tilalla. Sordon ja mestaruuden voittaneen Loebin yhteispanos toi Citroënille valmistajien merkkimestaruuden.

MM-rallikausi 2009

Sordo ajoi jälleen tasaisen kauden ja varmasti MM-pronssia kauden toiseksi viimeisessä kisassa, kotirallissaan Kataloniassa. Sordo olisi voinut ajaa voitosta, mutta tallinsa toiveesta hän keskittyi varmistamaan kaksoisvoiton Sebastien Loebin jälkeen ja auttoi näin tallitoveriaan tämän MM-taistossa Mikko Hirvosta vastaan.

MM-rallikausi 2010

Kausi 2010 ei ollut Sordolle yhtä menestyksekäs kuin kaksi aiempaa kautta. Hän ajoi palkintokorokkeelle viisi kertaa (kakkonen Bulgarian, Saksan ja Ranskan MM-ralleissa sekä kolmas Portugalin ja Espanjan MM-ralleissa), mutta keräsi kauden aikana kuitenkin 150 pistettä ja sijoittui sarjassa viidenneksi. Sordo joutui kutenkin luopumaan paikastaan Citroënin tehdastiimissä, kun talli nosti ranskalaisen Sebastien Ogierin Loebin rinnalle seuraaviksi kausiksi. Talli nosti jo kauden puolivälissä Ogierin tallin ykköstiimiin sorakisoihin, joissa Sordo ajoi tallin junioritiimissä Kimi Räikkösen tallikaverina. Kauden aikana Sordo vaihtoi pitkäaikaisen kartturinsa Marc Martin Diego Vallejoon.

MM-rallikausi 2011

Kaudeksi 2011 Sordo teki sopimuksen rallipoluille palaavan Minin kanssa, mutta talli ei aja kaikkia kauden kisoja. Kartturiksi siirtyi Carlos del Barrio. [1] Sordo ajoi kauden aikana kuusi kilpailua ja sijoittui kaksi kertaa palkintokorokkeelle asfalttiralleissa: Saksassa kolmanneksi ja Ranskassa toiseksi. MM-sarjan loppupisteissä Sordo oli kahdeksas.

MM-rallikausi 2012

Sordo jatkoi Minillä kaudella 2012 ja ajoi muutamia MM-ralleja, joista paras sijoitus oli Monte Carlon kakkos-sija. Hän myös tuurasi loukkaantunutta Jari-Matti Latvalaa Fordin ratissa Argentiinassa, mutta joutui keskeyttämään kolmannelta sijalta teknisen vian takia aivan kisan lopussa. MM-sarjassa Sordo oli 11. MM-sarjan lisäksi Sordo ajoi yhden IRC-rallin Korsikalla, joka voitti. Kauden lopulla ilmoitettiin Sordon palaavan Citroënin tehdaskuljettajaksi kaudella 2013.

MM-rallikausi 2013

Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa Sordo sijoittui kolmanneksi, mutta jäi pisteittä seuraavassa kilpaillussa Ruotsissa. Sordo saavutti uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton Saksan rallissa elokuussa 2013.[2] Kauden jälkeen Sordo siirtyi Hyundai-talliin tiimin toiseksi kuljettajaksi ja kilpailee valikoiduissa kisoissa kaudella 2014. Samalla Marc Marti palasi Sordon kartturiksi.[3]

Lähteet

Aiheesta muualla

Malline:Link GA