Ero sivun ”Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti poisti 18 Wikidatan sivulle d:q835545 siirrettyä kielilinkkiä
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä''' (UEN, {{k-en|Union for Europe of the Nations Group}}) on [[Euroopan parlamentti|Euroopan parlamentin]] oikeistolainen, euroskeptinen ryhmä. Ryhmä liittyy eurooppalaiseen kansalliskonservatiivien [[Allianssi kansakuntien Euroopan puolesta]] (AEN) -yhteistyöelimeen. Ryhmä seuraajaksi tuli 2009 [[Vapaa ja demokraattinen Eurooppa]] -ryhmä, johon liittyivät myös entisen [[Itsenäisyys/demokratia-ryhmä]]n jäsenet.
'''Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä''' (UEN, {{k-en|Union for Europe of the Nations Group}}) on [[Euroopan parlamentti|Euroopan parlamentin]] oikeistolainen, [[euroskeptinen]] ryhmä. Ryhmä liittyy eurooppalaiseen kansallis[[konservatiivi]]en [[Allianssi kansakuntien Euroopan puolesta]] (AEN) -yhteistyöelimeen. Ryhmä seuraajaksi tuli 2009 [[Vapaa ja demokraattinen Eurooppa]] -ryhmä, johon liittyivät myös entisen [[Itsenäisyys/demokratia-ryhmä]]n jäsenet.


Vuonna 1999 perustetun ryhmän ajavina voimina on pidettiin Irlannin Fianna Fáilia ja Italian Alleanza Nazionalea. Puolan liityttyä Euroopan unioniin puolalaiset nousivat ryhmän suurimmaksi kansallisuudeksi.
Vuonna 1999 perustetun ryhmän ajavina voimina on pidettiin Irlannin Fianna Fáilia ja Italian Alleanza Nazionalea. Puolan liityttyä Euroopan unioniin puolalaiset nousivat ryhmän suurimmaksi kansallisuudeksi.
Rivi 25: Rivi 25:


[[Luokka:Europarlamenttiryhmät]]
[[Luokka:Europarlamenttiryhmät]]
[[Luokka:Euroopan unionin arvostelu]]

Versio 31. tammikuuta 2014 kello 05.13

Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä (UEN, engl. Union for Europe of the Nations Group) on Euroopan parlamentin oikeistolainen, euroskeptinen ryhmä. Ryhmä liittyy eurooppalaiseen kansalliskonservatiivien Allianssi kansakuntien Euroopan puolesta (AEN) -yhteistyöelimeen. Ryhmä seuraajaksi tuli 2009 Vapaa ja demokraattinen Eurooppa -ryhmä, johon liittyivät myös entisen Itsenäisyys/demokratia-ryhmän jäsenet.

Vuonna 1999 perustetun ryhmän ajavina voimina on pidettiin Irlannin Fianna Fáilia ja Italian Alleanza Nazionalea. Puolan liityttyä Euroopan unioniin puolalaiset nousivat ryhmän suurimmaksi kansallisuudeksi. Ryhmässä on kuitenkin merkittäviä poliittisia erovaisuuksia. Laajasti ottaen se on kansalliskonservatiivinen, ja joidenkin jäsenten lausunnot ovat aiheuttaneet kotimaassa kritiikkiä Fianna Fáilia kohtaan.

Jäsenet

Aiheesta muualla

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.