Ero sivun ”Ruokapankki” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 128 merkkiä lisätty ,  8 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
(Ak: Uusi sivu: '''Ruokapankki''' on yleishyödyllinen hyväntekeväisyysjärjestö, joka jakaa ruokaa niille joilla ei ole varaa ostaa sitä tarpeeksi itselleen. USA:ssa ja Australiassa ruo...)
 
Ei muokkausyhteenvetoa
 
USA:ssa ja Australiassa ruokapankit toimivat tavallisesti varasto-menetelmällä. Ne toimivat ruokavarastoina, ja eivät suoraan jaa ruokaa nälkäisille. Ne keräävät, lajittelevat ja tarkistavat laadun, jonka jälkeen ruokapankit jakavat ne yhteisöjen asiamiehille, soppakeittiöille, kodittomien suojille, orpokodeille ja -kouluille.
 
Ruokapankin toimittama ruoka, on ruokaa joka muuten päätyisi kaatopaikoille.
 
Samaan tapaan toimii Tanskan ruokapankki ([[FødevareBanken]]), jonka rahoitti alkuun Tanskan sosiaaliministeriö. Suomen sosiaali- ja terveysministeriön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osaston johtaja Kari Ilmonen, toteaa Ylen A-stuido-ohjelmassa asiasta: "Ei ole [[sosiaalipolitiikka|sosiaalipoliittisesti]] perusteltua eikä tarkoituksenmukaista sisällyttää ruoka-aputoimintaan liittyviä avustuksia osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusjärjestelmäämme." Vihreiden eurovaaliehdokas tutkija toi asian esille Suomessa blogissaan uusisuomi.fi-blogikirjoituksessaan.
 
Tanskan ruokapankki toimii [[Kööpenhamina]]ssa ja [[Aarhus]]issa. Se kuuluu Ruokapankkien eurooppalaiseen keskusjärjestöön (European Federation of Food Banks).
 
==Aiheesta muualla==
* eurofoodbank.eu/portail/index.php?lang=en
 
==Lähteet==
* Graham Riches (1986). "passim, see esp. Models of Food Banks". Food banks and the welfare crisis. Lorimer. ISBN 0888103638.
* foodbanking.org/site/PageServer?pagename=work_what
* yle.fi/uutiset/tanskalainen_ruokapankki_jakaa_lihaa_kanaa_vihanneksia__muuten_paatyisi_roskiin/7059235
* foedevarebanken.dk/
* mariaohisalo.fi/2014/01/08/ruokahavikki-heikoimpien-avuksi-tanskalaisittain/
*
 
[[Luokka:pankit]]
 
[[en:Food bank]]
46

muokkausta

Navigointivalikko