Ero sivun ”Tannerin hallitus” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
549 merkkiä lisätty ,  6 vuotta sitten
Vaikka Tannerin hallitus oli jopa vähemmistöhallitus, se ei pyytänyt vaalien jälkeen eroa toimiakseen toimitusministeriönä, kunnes uusi hallitus on nimitetty. Erosi muusta syystä vasta lähes puoli vuotta vaalien jälkeen.
(Hylättiin viimeisin tekstimuutos (käyttäjältä 85.76.115.238) ja palautettiin versio 13825358 käyttäjältä Kospo75: Edell hallitus jatkaa kunnes uusi on nimitetty)
(Vaikka Tannerin hallitus oli jopa vähemmistöhallitus, se ei pyytänyt vaalien jälkeen eroa toimiakseen toimitusministeriönä, kunnes uusi hallitus on nimitetty. Erosi muusta syystä vasta lähes puoli vuotta vaalien jälkeen.)
'''Tannerin hallitus''' oli [[Suomi|Suomen]] tasavallan 14. [[hallitus]]. Se oli [[Suomen Sosialidemokraattinen Puolue|SDP]]:n vähemmistöhallitus, jolle kertyi 370 hallituspäivää. Hallitus toimi [[13. joulukuuta]] [[1926]] - [[17. joulukuuta]] [[1927]]. Hallituksen apulaissosiaaliministeri [[Miina Sillanpää]]stä tuli Suomen historian ensimmäinen naisministeri.
 
[[Parlamentarismi]]sta poiketen Tannerin hallitus ei jättänyt paikkaansa täytettäväksi [[eduskuntavaalit 1927|eduskuntavaalien 1927]] jälkeen.<ref>[http://www.vaalit.fi/uploads/o65lkcx.pdf Taulukko: Eduskuntavaalit 1907-2011, ajankohdat, äänestysprosentit (PDF)] Eduskuntavaalit, Vaalit, Vaalit.fi, Oikeusministeriö</ref><ref>{{Verkkoviite | Osoite =http://www.valtioneuvosto.fi/tietoa-valtioneuvostosta/hallitukset/vuodesta-1917/tulokset/fi.jsp?report_id=V2| Nimeke = Hallitukset aikajärjestyksessä | Julkaisija =Valtioneuvosto}}</ref>
 
== Kokoonpano ==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko

Henkilökohtaiset työkalut

Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät