Ero sivun ”Industrial metal” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 9: Rivi 9:
}}
}}


'''Industrial metal''' tai '''konemetalli''' on eräs [[metallimusiikki|metallimusiikin]] alalajeista. Termillä tarkoitetaan musiikkia, jossa raskaaseen [[rock]]musiikkiin sekoitetaan [[elektroninen musiikki|konemusiikin]] elementtejä, erityisesti raastavan korkeita, matalia tai usein toistuvia syntetisaattoriääniä luomaan ambienssia. Tyylilajin pioneereja ovat muun muassa [[Godflesh]], [[Ministry]] ja [[KMFDM]]. Nykyään tunnetuimpia industrial metal -yhtyeitä ovat esimerkiksi [[Rammstein]], [[Rob Zombie]], [[Static-X]], [[Nine Inch Nails]], [[Ministry]] ja [[Marilyn Manson]]. Suomessa tyyliä edustaa muun muassa [[Turmion Kätilöt]], [[Velcra]], [[Ruoska (yhtye)|Ruoska]], [[Black Light Discipline]], [[Cold Cold Ground]], [[Project Silence]], Odalisque, [[Scorngrain]] ja [[Itä-Saksa (yhtye)|Itä-Saksa]].
'''Industrial metal''' tai '''konemetalli''' on eräs [[metallimusiikki|metallimusiikin]] alalajeista. Termillä tarkoitetaan musiikkia, jossa raskaaseen [[rock]]musiikkiin sekoitetaan [[elektroninen musiikki|konemusiikin]] elementtejä, erityisesti raastavan korkeita, matalia tai usein toistuvia syntetisaattoriääniä luomaan ambienssia. Tyylilajin pioneereja ovat muun muassa [[Godflesh]], [[Ministry]] ja [[KMFDM]]. Nykyään tunnetuimpia industrial metal -yhtyeitä ovat esimerkiksi [[Rammstein]], [[Rob Zombie]], [[Static-X]], [[Nine Inch Nails]], [[Ministry]] ja [[Marilyn Manson]]. Suomessa tyyliä edustaa muun muassa [[Turmion Kätilöt]], [[Velcra]], [[Ruoska (yhtye)|Ruoska]], [[Black Light Discipline]], [[Cold Cold Ground]], [[Project Silence]], [[Scorngrain]] ja [[Itä-Saksa (yhtye)|Itä-Saksa]].


== Tunnettuja industrial metal -yhtyeitä ==
== Tunnettuja industrial metal -yhtyeitä ==
{{palstoitus alkaa}}
*[[2 Times Terror]]
*[[2 Times Terror]]
*[[Black Light Discipline]]
*[[Black Light Discipline]]
Rivi 36: Rivi 37:
*[[Nine Inch Nails]]
*[[Nine Inch Nails]]
*[[OOMPH!]]
*[[OOMPH!]]
*[[Odalisque]]
*[[Pain]]
*[[Pain]]
*[[Peace, Love & Pitbulls]]
*[[Peace, Love & Pitbulls]]

Versio 25. tammikuuta 2014 kello 13.21

Industrial metal
Alkuperä industrial rock, elektroninen musiikki, heavy metal, thrash metal, noise rock, hardcore punk
Alkuperämaa  Saksa
 Yhdysvallat
 Yhdistynyt kuningaskunta
Kehittymisen
ajankohta
1980-luvun loppu
Tyypillisiä
soittimia
sähkökitara, basso, syntetisaattori, rumpukone, rummut, sekvensseri, kosketinsoitin, sampleri
Kehittyneitä
tyylilajeja /
suuntauksia
Neue Deutsche Härte, nu metal

Industrial metal tai konemetalli on eräs metallimusiikin alalajeista. Termillä tarkoitetaan musiikkia, jossa raskaaseen rockmusiikkiin sekoitetaan konemusiikin elementtejä, erityisesti raastavan korkeita, matalia tai usein toistuvia syntetisaattoriääniä luomaan ambienssia. Tyylilajin pioneereja ovat muun muassa Godflesh, Ministry ja KMFDM. Nykyään tunnetuimpia industrial metal -yhtyeitä ovat esimerkiksi Rammstein, Rob Zombie, Static-X, Nine Inch Nails, Ministry ja Marilyn Manson. Suomessa tyyliä edustaa muun muassa Turmion Kätilöt, Velcra, Ruoska, Black Light Discipline, Cold Cold Ground, Project Silence, Scorngrain ja Itä-Saksa.

Tunnettuja industrial metal -yhtyeitä

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Malline:Link GA