Ero sivun ”Alligaattorit” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  8 vuotta sitten
p
Käyttäjän 80.222.209.167 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Viherio tekemään versioon.
p (Käyttäjän 80.222.209.167 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Viherio tekemään versioon.)
 
== Ruumiinrakenne ==
Alligaattorit ovat keskimäärin pienempiä kuin muut krokotiilieläimet ja niitä pidetään myös alkeellisempina. Näkyvin ero krokotiileihin on se, että alligaattorien hampaat ovat suun sisällä, kun taas krokotiilien hampaat ovat suun ulkopuolella. Se johtuu yläleuan hammaskuopasta, johon neljäs hammas uppoaa niin, että leukojen sulkeutuessa se jää näkyvistä. Alligaattorien alaleuan neljäs hammas on kaikkein vahvin, eikä kallon nivelluu reunusta alempaa ohimoaukkoa. Alligaattorin leuat ovat äärimmäisen vahvat.
Alligaattorit ovat keskimäärin suurempia
 
kuin muut krokotiilieläimet ja niitä pidetään myös alkeellisempina. Näkyvin ero krokotiileihin on se, että alligaattorien hampaat ovat suun sisällä, kun taas krokotiilien hampaat ovat suun ulkopuolella. Se johtuu yläleuan hammaskuopasta, johon neljäs hammas uppoaa niin, että leukojen sulkeutuessa se jää näkyvistä. Alligaattorien alaleuan neljäs hammas on kaikkein vahvin, eikä kallon nivelluu reunusta alempaa ohimoaukkoa. Alligaattorin leuat ovat äärimmäisen vahvat.
 
Alligaattorien kuono on leveä ja lyhyt. Kuonon kärki on pyöreähkö ja litteä luuseinämä erottaa sieraimet toisistaan. Sierainten tiehyet johtavat suun takaosaan, nielun yläpuolelle.

Navigointivalikko