Ero sivun ”Jessica Simpson” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
30 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
w, ym
(Lisätään Metatieto-malline; vaihdetaan DEFAULTSORT AAKKOSTUKSEEN)
(w, ym)
}}
 
'''Jessica Ann Simpson''' (s. [[10. heinäkuuta]] [[1980]] [[Abilene]], [[Teksas]]) on [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[pop]]-laulaja, näyttelijä ja lauluntekijä, joka tuli suosituksi [[1990-luku|1990-luvun]] lopulla. Hän esiintyi yhdessä silloisen aviomiehensä [[Nick Lachey]]n kanssa [[Music Television]]in [[tosi-TVtositelevisio]]-sarjassa ''[[Kyyhkyläiset]]'' (''Newly weds'') ja on näytellyt suositussa ''That ´70s Show'' -tv-sarjassatelevisiosarjassa sekä elokuvassa ''[[The Dukes of Hazzard]]'' (2005).
 
== Elämä ==
9. syyskuuta vuonna 2008 Simpson julkaisi Amerikassa viidennen levynsä "Do You Know", vaihtaen samalla popista kantriin. Levyn ensimmäinen sinkku "Come On Over" tosin vuosi nettiin jo 27. toukokuuta. Pian sen jälkeen country radioasemat ympäri maan alkoivat soittaa singleä listoillaan. "Come On Over" rikkoi ennätyksiä "Billboard Hot country songs"-listalla sijalla 41. tittelillä "highest-debuting first chart entry by a solo artist". "Come On Over" sinkun musiikkivideo sai ensi-iltansa Simpsonin nettisivuilla heinäkuussa 2008. Sinkku saavutti sijan 18. Billboardin kuumien countryhittien-listalla. Levyn virallisen julkaisun jälkeen se saavutti 1. sijan Billboardin top country albumien-listalla sekä USA:ssa että Kanadassa, ollen Simpsonin ensimmäinen ykkössijan albumi hänen urallaan. Levyn muut sinkut eivät saavuttaneet samaista suosiota ja 7. huhtikuuta 2009 Simpsonin edustaja ilmoitti Simpsonin ja tämän levy-yhtiön "Sony Nashvillen" erosta.
 
== Ura näyttelijänä ==
Simpson haki roolia kuuluisasta Mickey Mouse Clubista lapsena, mutta [[Christina Aguilera]]n esityksen nähtyään meni kipsiin lavalla eikä saanut paikkaa ohjelmasta. Niinpä Britney Spears pääsi hänen tilalleen. Kyyhkyläiset-sarjan myötä Simpson sai roolin elokuvasta [[The Dukes of Hazzard]], jossa Simpson esitti Daisy Dukea. Kummallista elokuvassa on se, että Jessicalla ei ollut kuin 12 vuorosanaa koko elokuvassa. Elokuva tuotti noin 30 miljoona dollaria ja oli yksi Yhdysvaltojen katsotuimmista elokuvista. Simpsonilta on luvassa vuonna 2006 ''Kuukauden koheltajat'' -niminen elokuva. Lisäksi Simpsonilta on tulossa elokuva nimeltä ''Major Movie Star'', ja hän on ostanut elokuvaoikeudet elokuvaan nimeltä ''Lovers And Players''.
 
 
== Elokuvat ==
* ''[[The Dukes of Hazzard]]'' (2005) – Daisy Duke
* ''[[Kuukauden koheltajat]]'' (2006) – Amy Renfroe
* ''[[Blonde ambitionAmbition]]'' (2007) - Katie Gregerstitch
* ''[[Private Valentine - Blonde & Dangerous]]'' (2009) - Megan Valentine
 
== Diskografia ==
=== Studioalbumit ===
*1999: ''[[Sweet Kisses]]''
*2001: ''[[Irresistible (Jessica Simpsonin albumi)|Irresistible]]''
Simpson on julkaissut kirjan häistään, hänellä on oma kosmetiikkasarja; Dessert Treats, jonka tuoteita pystyy syömään iholta, hän on mainostanut useita tuotteita ja hän on suosittu esiintyjä Yhdysvaltojen tärkeissä juhlapyhäpäivien juhlissa. Simpson on laulanut myös useasti muun muassa God Bless America -kappaleen amerikkalaisen jalkapallon ja baseball -loppukilpailujen yhteydessä. Hänen uusimmista kappaleista tunnetuin on ehkä [[Nancy Sinatra]]n alun perin levyttämä These Boots Are Made For Walking.
 
== ViitteetLähteet ==
{{Viitteet}}
 
{{viitteet}}
 
== Aiheesta muualla ==
{{Commons|Jessica Simpson}}
* [http://www.jessicasimpson.com/ Virallinen sivusto] {{en}}
* {{IMDb-h|id=0005433|nimi=Jessica Simpson}}
* [http://www.mtv.com/ontv/dyn/newlyweds-nick_and_jessica/series.jhtml Kyyhkyläisten kotisivut] {{en}}
* [http://music.aol.com/artist/main.adp?artistid=162028 Simpsonin musiikkivideoita] {{en}}
* [http://www.tv.com/person/37589/summary.html Simpsonin tv.comin profiili] {{en}}
* [http://www.nndb.com/people/718/000026640/ Notable Names Database] {{en}}
 
{{Metatieto}}
{{AAKKOSTUS:Simpson, Jessica}}
 
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset laulajat]]
[[Luokka:Vuonna 1980 syntyneet]]

Navigointivalikko