Ero sivun ”Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 5: Rivi 5:
Yhtymän seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäisiä yksiköitä, joita kutakin johtaa [[kirkkoherra]] yhdessä [[Seurakuntaneuvosto|seurakuntaneuvoston]] kanssa. Joka neljäs vuosi järjestettävissä [[Seurakuntavaalit|seurakuntavaaleissa]] valitaan sekä seurakuntaneuvostot että seurakuntayhtymän yhteinen [[kirkkovaltuusto]] siten, että äänestäjä täyttää kumpaakin varten erillisen äänestyslipun.
Yhtymän seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäisiä yksiköitä, joita kutakin johtaa [[kirkkoherra]] yhdessä [[Seurakuntaneuvosto|seurakuntaneuvoston]] kanssa. Joka neljäs vuosi järjestettävissä [[Seurakuntavaalit|seurakuntavaaleissa]] valitaan sekä seurakuntaneuvostot että seurakuntayhtymän yhteinen [[kirkkovaltuusto]] siten, että äänestäjä täyttää kumpaakin varten erillisen äänestyslipun.


Seurakuntayhtymän korkein virkamies on hallintojohtaja. Seurakuntayhtymä huolehtii keskitetysti mm. seurakuntien taloudesta, henkilöstöhallinnosta, kiinteistöistä, hautausmaista, kirkonkirjojen pidosta, viestinnästä ja tietohallinnosta. Lisäksi jotkin seurakunnalliset toimintamuodot on Turussa ja Kaarinassa keskitetty yhtymän alaisuuteen; näitä ovat mm. perheneuvonta, sairaalasielunhoito, kriminaali- ja päihdetyö, vammaistyö, oppilaitostyö ja yhteiskunnallinen työ. [[Lapsityö|Lapsi]]- ja [[nuorisotyö]] toimii pääosin seurakuntatasolla, mutta niitä tukee ja koordinoi yhteinen kasvatusasiain keskus.
Seurakuntayhtymän korkein virkamies on hallintojohtaja. Seurakuntayhtymä huolehtii keskitetysti mm. seurakuntien taloudesta, henkilöstöhallinnosta, kiinteistöistä, hautausmaista, kirkonkirjojen pidosta, viestinnästä ja tietohallinnosta. Lisäksi jotkin seurakunnalliset toimintamuodot on Turussa ja Kaarinassa keskitetty yhtymän alaisuuteen; näitä ovat mm. perheneuvonta, sairaalasielunhoito, kriminaali- ja päihdetyö, vammaistyö, oppilaitostyö ja yhteiskunnallinen työ. Lapsi- ja [[nuorisotyö]] toimii pääosin seurakuntatasolla, mutta niitä tukee ja koordinoi yhteinen kasvatusasiain keskus.


==Leirikeskukset==
==Leirikeskukset==

Versio 11. tammikuuta 2014 kello 14.15

Turun Pyhän Katariinan kirkko, entiseltä nimeltään Kaarinan kirkko

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon paikallinen hallintoyksikkö, johon kuuluvat Turun ja Kaarinan alueella sijaitsevat seurakunnat. Näitä ovat Turun tuomiokirkkoseurakunta, Turun Mikaelinseurakunta, Turun Martinseurakunta, Turun Henrikinseurakunta, Turun Katariinanseurakunta, Maarian seurakunta, Paattisten seurakunta, Kaarinan seurakunta sekä Piikkiön seurakunta. Kaksi viimemainittua sijaitsevat Kaarinan kaupungin alueella. Lisäksi seurakuntayhtymään kuuluu Turun ruotsalainen seurakunta, jossa on jäseniä koko Turun ja Kaarinan alueelta. Yhtymän seurakuntien yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 150 000 asukasta.

Hallinto ja luottamuselimet

Yhtymän seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäisiä yksiköitä, joita kutakin johtaa kirkkoherra yhdessä seurakuntaneuvoston kanssa. Joka neljäs vuosi järjestettävissä seurakuntavaaleissa valitaan sekä seurakuntaneuvostot että seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto siten, että äänestäjä täyttää kumpaakin varten erillisen äänestyslipun.

Seurakuntayhtymän korkein virkamies on hallintojohtaja. Seurakuntayhtymä huolehtii keskitetysti mm. seurakuntien taloudesta, henkilöstöhallinnosta, kiinteistöistä, hautausmaista, kirkonkirjojen pidosta, viestinnästä ja tietohallinnosta. Lisäksi jotkin seurakunnalliset toimintamuodot on Turussa ja Kaarinassa keskitetty yhtymän alaisuuteen; näitä ovat mm. perheneuvonta, sairaalasielunhoito, kriminaali- ja päihdetyö, vammaistyö, oppilaitostyö ja yhteiskunnallinen työ. Lapsi- ja nuorisotyö toimii pääosin seurakuntatasolla, mutta niitä tukee ja koordinoi yhteinen kasvatusasiain keskus.

Leirikeskukset

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä omistaa kolme suurta ja korkeatasoista leirikeskusta: Kunstenniemessä ja Heinänokassa järjestetään lähes kaikki Turun ja Kaarinan rippikoululeirit, Sinapin leirikeskuksessa järjestetään pääosin erilaisia diakonisia leirejä, kuten eläkeläis- ja perheleirejä.

Lähteet


Tämä kristinuskoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.