Ero sivun ”Hobitti – Smaugin autioittama maa” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vuosi myöhemmin retkikunta on juuri saapunut Otavankalteeseen. Retkikunnan "voro", hobitti [[Bilbo Reppuli]] ([[Martin Freeman]]) huomaa, että heitä ajaa takaa karhu. Karhu paljastuu nahanvaihtajaksi nimeltä [[Beorn]] ([[Mikael Persbrandt]]), joka Gandalfin vakuuttelemana suostuu antamaan kääpiöille yösijan. Retkikuntaa jahdannut örkkipäällikkö [[Luettelo Keski-Maan sivuhahmoista#Azog|Azog Turmelija]] ([[Manu Bennett]]) saa kutsun [[Dol Guldur]]iin ja jättää kääpiöiden jahtaamisen poikansa, [[Luettelo Keski-Maan sivuhahmoista#Bolg|Bolgin]] ([[Lawrence Makoare]]), tehtäväksi. Aamulla Gandalf jättää retkikunnan, mutta sitä ennen saattaa Bilbon ja kääpiöt [[Synkmetsä]]n laidalle ja neuvoo heitä olemaan poikkeamatta polulta ja odottamaan häntä Ereborin luona.
 
Matkan aikana kääpiöt kuitenkin eksyvät polulta ja joutuvat hämähäkkien kynsiin, mutta Bilbo onnistuu pelastamaan heidät. Sitten paikalle saapuvat metsähaltiat [[Legolas]] ([[Orlando Bloom]]) ja [[Luettelo Keski-Maan sivuhahmoista#Tauriel|Tauriel]] ([[Evangeline Lilly]]), jotka vievät nämä kuningas [[Thranduil]]in ([[Lee Pace]]) eteen, joka käskee viedä kääpiöt vankityrmiin. Bilbo kuitenkin vapauttaa heidät ja he pakenevat jokea pitkin tynnyreissä. Paon aikana Bolgin joukot hyökkäväy Synkmetsään ja kuultuaan vihollisesta, jota nämä palvelevat, Thranduil sulkee valtakuntansa ulkopuolisilta. Tauriel kuitenkin päättää seurata kääpiöitä, mutta Legolas seuraa häntä. Samaan aikaan [[Gandalf]] ja [[Radagast|Radagast Ruskea]] ([[Sylvester McCoy]]) tutkivat Dol Gulduria ja huomaavat jonkun avanneen [[Nazgûl]]ien haudat.
 
Thorinin retkikunta saapuu järvikaupunki [[Esgaroth]]iin ja tapaavat [[Bard Jousimies|Bard Jousimiehen]] ([[Luke Evans]]), [[Laakso (Arda)|Laakson]] viimeisen kuninkaan, [[Girion]]in, perijän. Thorin lupaa kaupungin [[Luettelo Keski-Maan sivuhahmoista#Vanha Isäntä|Isännälle]] ([[Stephen Fry]]) osan aarteista, jos nämä auttavat heitä. Bolgin ampuman myrkkynuolen haavoittama Kíli joutuu jäämään Esgarothiin Fíli, Óin ja Bofur mukanaan.
65 560

muokkausta

Navigointivalikko