Ero sivun ”Suomen Kuntaliitto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
119 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
Yhtiöt ovat vaihtuneet, ja jonkin verran hallinto (valtuuston koko on pienentynyt). Tiedot Kuntaliiton sivuilta www.kunnat.net/kuntaliitto.
(lähde)
(Yhtiöt ovat vaihtuneet, ja jonkin verran hallinto (valtuuston koko on pienentynyt). Tiedot Kuntaliiton sivuilta www.kunnat.net/kuntaliitto.)
Liitto tuo kuntien näkemyksen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja keskusteluun. Kuntaliitto järjestää [[seminaari|seminaareja]] sekä vuosittain [[Kuntamarkkinat]] [[Helsinki|Helsingissä]]. Kuntaliitto sijaitsee Helsingin [[Kallio_(Helsinki)|Kallio]]n kaupunginosassa.
 
Kuntaliitto syntyi, kun Suomen Kaupunkiliitto, Suomen Kunnallisliitto (aikaisemmalta nimeltään Maalaiskuntien Liitto) ja, Finlands Svenska Kommunalförbund sekä neljä muuta liittoa yhdistyivät. Uuden liiton toiminta alkoi kesäkuun alussa [[1993]].<ref>[http://www.kunnat.net/fi/Kuntaliitto/tietoa/historia/Sivut/default.aspx Kuntaliiton historia]</ref>
 
Kuntaliiton toimintaa ohjaavat 10176-jäseninen valtuusto ja hallitus, jotkajoka valitaan joka neljäs vuosi kunnallisvaalien jälkeen kokoontuvilla Kuntapäivillä, sekä valtuuston valitsema 16.jäseninen hallitys. Kuntaliiton toimitusjohtaja on [[Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma]] (kok.) ja varatoimitusjohtajat entinen kansanedustaja [[Timo Kietäväinen]] (kesk.) sekä entinen kansanedustaja ja ministeri Tuula Haatainen (sdp.).
 
KuntatyönantajiaKunta-alan työnantajia edustava KT Kuntatyönantajat on osa Kuntaliittoa.
 
Keväällä 2011 Kuntaliitto nousi julkisuuteen liittyen syytöksiin [[Työpaikkakiusaaminen|työpaikkakiusaamisesta]].<ref>[http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/04/lehtivaite_kuntaliitossa_kymmenia_kiusattuja_2502970.html Lehtiväite: Kuntaliitossa kymmeniä kiusattuja], Yle.fi/Uutiset</ref><ref>[http://www.kunnat.net/fi/Kuntaliitto/media/tiedotteet/2011/04/Sivut/kuntaliitto-ei-hyvaksy-tyopaikkakiusaamista.aspx Kuntaliiton tiedote 9.42011: Kuntaliitto ei hyväksy työpaikkakiusaamista], Kunnat.net</ref>
 
== Tytäryhtiöt ==
* Oy Audiator Ab (tilintarkastukset)
* Gustavelund Oy (kokous-, hotelli- ja ravintolapalvelut)
* KL-Hallintopalvelut Oy (toimitilojen vuokraus)
* KL-Kuntahankinnat Oy (yhteishankintayhtiö)
* KL-Kustannus Oy (kustannus- ja tietopalvelut)
* Kuntaliitto Palvelut Oy (toteuttaa tietotekniikkaa, markkinointia ja toimitiloja emoliiton ohessa)
* [[FCG Finnish Consulting Group]] (koulutusta ja konsultointia)
 
2

muokkausta

Navigointivalikko