Ero sivun ”Glauberiitti” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Lea Asikainen (keskustelu | muokkaukset)
Ak: Uusi sivu: '''Glauberiitti''' on glaubersuolan valmistukseen käytetty mineraali. Tätä suolaa käytetään tekstiiliteollisuudessa väriaineiden pureuttamiseen ja lääketeollisuudessa....
 
Aiheesta muualla ym.
Rivi 1: Rivi 1:
'''Glauberiitti''' on glaubersuolan valmistukseen käytetty [[mineraali]]. Tätä suolaa käytetään tekstiiliteollisuudessa väriaineiden pureuttamiseen ja lääketeollisuudessa. Kemiallinen kaava on Na<sub>2</sub>Ca(SO<sub>4</sub>)<sub>2</sub>.
'''Glauberiitti''' on [[glaubersuola]]n valmistukseen käytetty [[mineraali]]. Tätä suolaa käytetään tekstiiliteollisuudessa väriaineiden pureuttamiseen ja lääketeollisuudessa. Kemiallinen kaava on Na<sub>2</sub>Ca(SO<sub>4</sub>)<sub>2</sub>.


== Esiintyminen ==
== Esiintyminen ==
Rivi 7: Rivi 7:
== Lähteet ==
== Lähteet ==
{{Viitteet}}
{{Viitteet}}

== Aiheesta muualla ==
*[http://webmineral.com/data/Glauberite.shtml Webmineral: Glauberite Mineral Data] {{en}}
*[http://www.mindat.org/min-1706.html Mindat: Glauberite] {{en}}
*[http://rruff.info/doclib/hom/glauberite.pdf Handbook of Mineralogy: Glauberite] {{en}} (pdf)


[[Luokka:Mineraalit]]
[[Luokka:Mineraalit]]

Versio 14. marraskuuta 2013 kello 00.11

Glauberiitti on glaubersuolan valmistukseen käytetty mineraali. Tätä suolaa käytetään tekstiiliteollisuudessa väriaineiden pureuttamiseen ja lääketeollisuudessa. Kemiallinen kaava on Na2Ca(SO4)2.

Esiintyminen

Glauberiittia esiintyy sedimenttikivilajeissa ja suolajärvissä. Sitä on usein samoissa paikoissa kuin kipsi ja kalsiitti. Sitä on Löydetty Venäjältä, Itävallasta, Ranskasta, Espanjasta ja Yhdysvalloista.[1]

Lähteet

  1. David C. Cook, Wendy L. Kirk: ”Glauberiitti”, Mineraalit ja jalokivet, s. 160. Suomeksi julkaissut Gummerus Kustannus Oy. Suomentanut Kalle Taipale. Gummerus, 2009. ISBN 978-951-20-8083-0.

Aiheesta muualla