Ero sivun ”Asfaltti” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
51 merkkiä lisätty ,  6 vuotta sitten
1 synonyymi lisätty; osiojärjestys; tiivistystä
(Lisätty käsin iw-linkki en:Asphalt concrete. Ei voi lisätä wikidataan, jossa kytkös pitäisi tehdä en:Asphalt, joka artikkeli ei kerro fi-artikkelin aiheesta eli kadunpäällysteestä.)
(1 synonyymi lisätty; osiojärjestys; tiivistystä)
[[Kuva:Asphalt base.jpg|thumb|250px|Asfalttia.]]
[[Kuva:AF-asphalt-laying-machine.jpg|thumb|250px|Tien päällystämistä asfaltilla.]]
'''Asfaltti''' elitai '''asvaltti''' eli '''asfalttibetoni''' (kreikan kielen sanasta άσφαλτος, ’vuoripiki’''vuoripiki'') on öljystä jalostetun [[bitumi]]n ja [[kivi]]aineksen [[seos]], jota käytetään [[tie|teiden]] päällystykseen. Asfalttipäällyste luetaan betonin ohella [[kestopäällyste]]isiin toisin kuin esimerkiksi [[öljysora]].
Asfaltti on myös nimitys luonnossa esiintyvälle bitumille.
== Historia ==
 
Asfaltin historia alkaa muinaisista [[Mesopotamia]]sta, jossa asfalttia käytettiin tekemään temppelikylpylöistä ja vesitankeista vesitiiviitä. Muinaiset phoenialaiset, egyptiläiset, sekä roomalaiset hyödynsivät luonnollisen asfaltin liimaavaa ja eristävää ominaisuutta.
 
Muinaiset phoenialaiset, egyptiläiset, sekä roomalaiset hyödynsivät luonnollisen asfaltin liimaavaa ja eristävää ominaisuutta.
 
Luonnollista asfalttia löytyy asfalttilähteistä sekä kiviasfalttina.<ref name="historiaa">{{Verkkoviite | osoite = http://www.rakennus-opas.com/asfaltin-historia.html | nimeke = Asfaltin historia | julkaisu = Rakennusopas | viitattu = 7. heinäkuuta 2013 }}</ref>
 
; Luonnollisen asfaltin merkittävimmät esiintymisalueet ovat [[Israel]], [[Kroatia]], [[Syyria]] sekä [[Trinidad ja Tobago]].{{lähde}}
*[[Israel]]
*[[Kroatia]]
*[[Syyria]]
*[[Trinidad ja Tobago]]
 
Ensimmäiset varsinaiset asfaltin käytöt tienrakennukseen tapahtuivat Babyloniassa vuonna 625 eaa.<ref name="historiaa" />
 
== Keinotekoinen asfaltti ==
 
Keinotekoinen asfaltti, asfalttipäällyste, on rakennusmateriaali, joka valmistetaan [[murske]]en, mineraaliyhdisteiden, [[Hiekka|hiekan]] ja [[bitumi]]n seoksesta. Sitä käytetään muun muassa teiden ja lentokenttien [[kiitotie|kiitoteiden]] päällystykseen. Päällysteeseen kelpaavalla murskeen kiviaineksella on tarkat laatuvaatimukset, mutta usein murske saadaan lähialueilta – siksi [[Maarianhamina]]n kadut ovat punaisia (punaisen graniittimurskeen takia). Nykyisin bitumi voidaan myös värjätä, näin on tehty esimerkiksi Helsingin punaisten pyöräteiden tapauksessa. [[Routa|Roudan]] aiheuttamat halkeamat teiden asfaltissa paikataan kaatamalla niihin sulaa [[Piki|pikeä]].
 
=== Valmistus ja levittäminen päällystekäyttöön ===
Asfaltti valmistetaan erityisillä laitteilla, joissa kiviaines (runkoaine), bitumi (sideaine) ja tarpeelliset lisäaineet yhdistetään. Kiviaineksen laadulla, raekoko ja raekokojen jakautuma muutetaan myös asfaltin pinta- ja kesto-ominaisuuksia. Kiviaines kuumennetaan kuumennusrummussa ja sekoitetaan juoksevaksi lämmitettyyn bitumiin sekä muihin tarvittaviin aineisiin. Sekoitettu asfaltti lasketaan kuorma-auton lavalle, jolloin sen lämpötila on vielä noin 160 astetta.
 
Viime vuosina asfaltin kuljetuksessa ovat yleistyneet puolipyöreät lavat, joita käytettäessä asfalttimassan lajittuminen kuljetuksen aikana on vähäisempää. Levityskoneella asfaltti levitetään ja tasataan halutulle pinnalle. Kerroksen paksuus uudelleenpinnoituksessa on tyypillisesti 90–120&nbsp;kg/m² eli 4–5&nbsp;cm. Lopuksi asfaltti tiivistetään [[tiejyrä|jyrällä]], jolloin rakenteen kestävyys paranee.
 
== Hiljainen asfaltti ==
 
Niin kutsuttu hiljainen asfaltti on pienirakeisempaa, joustavampaa ja huokoisempaa kuin normaali asfaltti. Nämä ominaisuudet vähentävät rengasmelua. Uutena hiljainen asfaltti on 4–6 desibeliä normaalipäällystettä hiljaisempi, ja yhden vuoden jälkeen ero vakiintuu 3–4 desibeliin. Kolmen desibelin ero tarkoittaa sitä, että ääniteho puolittuu.
 
Hiljaisen asfaltin hinta on noin puolitoistakertainen karkeampaan päällysteeseen verrattuna ja se kuluu tavallista asfalttia nopeammin. Sitä ei tarvitse kuitenkaan levittää yhtä paksua kerrosta.
 
== Katso myös ==
 
*[[Betoni]]
*[[Sokeribitumi]]
*[[Bitumi]]
 
==Aiheesta muualla==
* [http://www.rakennus-opas.com/asfaltin-historia.html Asfaltin historia] Historiallisia taustoja asfaltista ja asfaltin hyödyntämisestä.
 
== Lähteet ==
{{Viitteet}}
 
== Aiheesta muualla ==
* [http://www.rakennus-opas.com/asfaltin-historia.html Asfaltin historia] Historiallisia taustoja asfaltista ja asfaltin hyödyntämisestä.
 
[[Luokka:Luonnonvarat]]
46 467

muokkausta

Navigointivalikko