Ero sivun ”Kalle Laitela” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Kumottu muokkaus 13604291, jonka teki 85.23.144.193 (keskustelu)
Rivi 18: Rivi 18:
| vanhemmat = [[Ismo Laitela]]<br>[[Liisa Laitela]]
| vanhemmat = [[Ismo Laitela]]<br>[[Liisa Laitela]]
| sisarukset = [[Miia Laitela]]
| sisarukset = [[Miia Laitela]]
| puoliso = [[Carolina Salmela]] (kihloissa, eronnut) 2009-2012
| puoliso =
| tutut = [[Jenni Sirén]]<br>[[Seppo Taalasmaa]]<br>[[Liisa Salo]]<br>[[Katariina Mäkelä]]
| tutut = [[Jenni Sirén]]<br>[[Seppo Taalasmaa]]<br>[[Liisa Salo]]<br>[[Katariina Mäkelä]]
| esittäjä = [[Pete Lattu]]
| esittäjä = [[Pete Lattu]]
Rivi 57: Rivi 57:


===Romanttiset suhteet===
===Romanttiset suhteet===
* [[Carolina Salmela]]: tyttöystävä, päättynyt, yhteinen lapsi, [[Juhani Laitala]]
* [[Saku Salin]]: yksipuolinen ihastus, joka heterona ei vastannut Kallen tunteisiin
* [[Saku Salin]]: yksipuolinen ihastus, joka heterona ei vastannut Kallen tunteisiin
* Kristiina: tyttöystävä, josta Kalle ei oikeasti välittänyt homoseksuaalisuutensa vuoksi.
* Kristiina: tyttöystävä, josta Kalle ei oikeasti välittänyt homoseksuaalisuutensa vuoksi.
Rivi 72: Rivi 71:
* Harri Järvi: ystävä, muutti [[Ruotsi]]in
* Harri Järvi: ystävä, muutti [[Ruotsi]]in
* Chiqi Li: ystävä ja koulukaveri, muutti Filippiineille
* Chiqi Li: ystävä ja koulukaveri, muutti Filippiineille
* [[Sebastian Cullen]]: paras ystävä, Juhani Laitalan isäpuoli, koulukaveri
* [[Jenni Vainio]]: Hyvä ystävä, jonka Kalle haki lentokentältä Jennin palattua Saksasta. (Kuollut)
* [[Jenni Vainio]]: Hyvä ystävä, jonka Kalle haki lentokentältä Jennin palattua Saksasta. (Kuollut)



Versio 21. lokakuuta 2013 kello 19.03

Kalle Laitela
Kalle Laitela vuonna 2012
Kalle Laitela vuonna 2012
Näyttelijä(t) Pete Lattu
Kesto 1999–2001, 2002, 2012–
Ensi-
esiintyminen
Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen (25. tammikuuta 1999)
Henkilötiedot
Koko nimi Kalle Juhani Laitela
Ammatti ylilääkäri
Sukupuoli mies
Ikä 32 (s. 1980)
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B4
Suhteet
Vanhemmat Ismo Laitela
Liisa Laitela
Sisarukset Miia Laitela
Tutut Jenni Sirén
Seppo Taalasmaa
Liisa Salo
Katariina Mäkelä
Kalle Laitela sarjan kolmannessa jaksossa vuonna 1999.

Kalle Juhani Laitela[1] on Pete Latun esittämä henkilö Salatuissa elämissä, jossa hän on esiintynyt vuosina 1999–2001, 2002 (siskonsa Miian kuolema) ja jälleen kymmenen vuoden tauon jälkeen keväästä 2012 eteenpäin. Hänet nähtiin myös Ismo & Seppo Show / Seppo & Ismo Show -juhlalähetyksessä vuonna 2009 sekä vuoden 2001 jouluna esitetyssä erikoisjaksossa Lapin luonto luo outoa taikaa, jossa hän esiintyy joulupukiksi pukeutuneena. Kalle on myös vuonna 2001 julkaistun Kallen inttivuosi -nuortenkirjan päähenkilö.

Kalle

Kalle on Ismo Laitelan homoseksuaali poika, joka asui yli kymmenen vuotta Brasiliassa yhdessä silloisen puolisonsa Kuisma Savolaisen kanssa. Pihlajakadulla Kalle tunnettiin muun muassa taitavuudestaan tietokoneiden parissa. Sarjan alkuaikoina Kalle esitettiin epäsuosittuna, ujona ja herkkänä lukiolaisnörttinä, mutta alettuaan kohentaa fyysistä kuntoaan harrastamalla kick boxingia ja tunnustauduttuaan avoimesti homoksi hahmo sai sarjan edetessä enemmän itsevarmuutta ja luonteenkovuutta.

Kalle poistui sarjasta vuonna 2001 esitetyissä jaksoissa, kun hän asepalveluksen suoritettuaan muutti Brasiliaan yhdessä rakkautensa yliluutnantti Kuisma Savolaisen kanssa. Kuisma ja Kalle saivat Brasiliasta työpaikat kultakaivoksen vartijoina. Myöhemmin Kalle teki vielä lyhyen vierailun Pihlajakadulle hyvästelläkseen aivokasvaimeen kuolevan Miian, minkä jälkeen palasi takaisin ulkomaille.

Kallen paluu

Salattujen elämien kauden 2011–2012 päätösjaksossa Kalle palasi Pihlajakadulle ja ilmoitti isällensä eronneensa Kuismasta, jota Kalle oli pettänyt. Kalle muutti isänsä ja Liisa Salon luo ja haki töitä samasta sairaalasta jossa Katariina Mäkelä työskentelee. Molemmat havittelivat ylilääkärin pestiä, jonka Kalle sai suhteilla.

Kallen ja Ismon yhteiselo sujui aluksi hyvin, mutta Kallen ja Liisan suhtautuminen Ismon ja Ossin Duo Osmoon sai Ismon vihaiseksi. Hän ajautui jälleen riitoihin Kallen kanssa, ja Kalle totesi isälleen lähteneen ulkomaille pääasiassa siitä syystä, ettei kestänyt olla isänsä lähellä. Kalle muutti Ismon ja Liisan luota majatalo Amandaan. Kallen ja Ismon välit olivat pitkään huonot, kunnes Liisa ja Ossi Puolakka saivat heidät sopuun.

10. lokakuuta 2012 esitetyssä jaksossa paljastui, että Kalle oli ollut Suomessa jo melkein vuoden, sillä hän oli henkilö joka kuskasi Jenni Vainion pois Porista marraskuussa 2011. Hän tuli Jenniä vastaan lentokentälle hänen palattuaan.

Kalle kohtasi nuoruutensa ensirakkauden Valtteri Elovirran sairaalassa, kun tämä saapui Kallen vastaanotolle. Valtteri pyysi Kallea kahville. Valtteri ei kuitenkaan ollut muuttunut: hän pyöritti samaan aikaan sekä Kallea että Katariinaa. Katariina sai selville Valtterin petollisuuden ja päätti suhteen. Valtteri sai Kallen uskomaan, että Katariina oli vietellyt hänet. Katariina ja Jenni varoittivat Kallea, mutta tämä ei uskonut. Kalle löysi Valtterin veneeltä Katariinan korvakorun ja tuohtui. Valtteri esti Kallea poistumasta ja raiskasi tämän.[2] Valtteri kertoi Kallelle videoineen heidän lemmenhetkensä myös vuosien takaa. Hän voisi käyttää videoita todisteena Kallen myöntyväisyydestä seksiin. Kalle ja Katariina menivät etsimään videota Valtterin veneeltä ja jäivät kiinni turvajärjestelmän vuoksi. Valtteri lupasi olla asettamasta Katariinaa ja Kallea syytteeseen, jos nämä jättävät miehen rauhaan.

Kalle ja Katariina ystävystyivät ja Kalle muutti Katariinan luo, jossa myös Elias Vikstedt ja Jenni asuivat. Myöhemmin he myös lähentyivät suutelemaan toisiaan. Tätä ennen Katariina oli nähnyt unia heidän suutelusta. Myöhemmin he rupesivat seurustelemaan. Kalle käytti erektiolääkkeitä seksissä, mutta asian paljastuttua Katariina jäi miettimään heidän suhdettaan. He yrittivät korjata suhdettaan ryhmäseksillä, mutta Katariina tunsi itsensä kolmanneksi pyöräksi. Seuraavalle ryhmäseksille Katariina ei saapunut, jonne oli saapumassa Valtteri. Kalle poistui paikalta. Myöhemmin he erosivat. Kun Jiri ja Katariina aloittivat suhteen, niin Kalle oli mustasukkainen Katariinasta, ja sanoi Jirille, että hän on vain Katariinan korvike. Katariina sanoi Kallelle, että ei puuttuisi heidän suhteeseen, ja Kalle lupasi olla puuttumatta.

Kun Kalle kertoi Ismolle Valtterin raiskanneen hänet, niin Ismo aikoi kostaa Valtterille Kallen kielloista huolimatta. Kun Ismo oli menossa Valtterin asunnolle, niin Valtterin luokse oli saapumassa vieras. Ismo joutui odottamaan siihen asti autossansa, kunnes vieras poistui Valtterilta. Ismo meni sen jälkeen Valtterin asunnolle, josta hän löysi Valtterin ruhjottuna sekä verisenä. Ismo soitti avun paikalle, ja lähti ennen sen saapumista. Hän unohti kuitenkin pesäpallomailansa (jolla hän olisi löynyt Valtterin) asunnolle. Myöhemmin Ismo meni Kallen kanssa asunnolle hakemaan pesäpallomailan. He löysivät videokameran asunnossa piilotettuna. Sieltä löytyi video, jossa Valtteri yritti raiskata vieraan, ja vieras ruhjoi Valtterin verille. Ismo poisti videon. Lisäksi he löysivät DVD:t, jossa oli kaikki Valtterin raiskaamat ihmiset. Valtteri joutui vankilaan heti, kun hän parantui sairaalassa.

Ismo ja Kalle

Ismo Laitela on Kallen isä, jonka kanssa Kallella meni huonosti, oli kyse mistä tahansa, erityisesti sen jälkeen kun Ismo oli saanut tietää poikansa homoseksuaalisuudesta. Kallen asuessa vielä Pihlajakadulla Ismo sortui useampaan kertaan lyömään Kallea ja Miiaa.

Erityisen huonoiksi Ismon ja Kallen välit kiristyivät sen jälkeen kun Ismo oli joutunut yhdessä Jenni Vainion kanssa psykopaattisen Pertti Pihlajan panttivangeiksi omaan kauppaansa, jossa Kalle oli toiminut pelastajana tainnuttamalla sieppaajan. Ismon oli vaikea päästä tapahtuneesta yli ja Ismon varustauduttua pesäpallomailalla ja lukittua Miian huoneeseensa syntyi Ismon, Kallen ja paikalle saapuneen Sakun kesken ankara kamppailu, jonka tiimellyksessä Kalle paljasti isälleen olevansa homo ja Miia hakkasi isänsä sairaalakuntoon pesäpallomailalla. Hieman myöhemmin rajuja riitoja aiheutti myös Ismon saatua tietää Kallen myyneen seksiä itseään vanhemmalle homobaarituttavalleen Repe Suorsalle.

Ismolla on myöhemminkin ollut vaikeuksia hyväksyä poikansa homoutta ja oli muun muassa jyrkästi vastaan Kallen päätöstä suorittaa varusmiespalveluksensa armeijassa. Seppo Taalasmaan kannustamana Kalle kuitenkin päätti valita armeijan 26. helmikuuta 2001 esitetyssä jaksossa Kalle tekee päätöksensä armeijan suhteen, joka on sarjan kaikkien aikojen katsotuin jakso. Myös Kallen ja Kuisman suhteen hyväksyminen oli Ismolle vaikeaa, vaikka antoikin lopulta parille siunauksensa. Valtteri pyysi myös Katariina Mäkelän kanssaan treffeille ja Katariina vastasi myöntävästi. Valtteri ja Katariina menivät Valtterin omistamalle huviveneelle ja päätyivät harrastamaan seksiä. Päiviä myöhemmin Valtteri pyysi Kallea myös huvipurrelle päivälliselle. Mies meni juuri lupaamaan Kallelle aluksi päivällisen ja sen jälkeen veneristeilyn, mutta tilanne keskeytyi, kun Valtteri sai Katariinalta viestin jossa kertoi olevansa tulossa veneelle. Valtteri keksi Kallelle selitykseksi sen, että töissä olisi täysi kriisi päällä.

Henkilösuhteet

Perhesuhteet

Romanttiset suhteet

  • Saku Salin: yksipuolinen ihastus, joka heterona ei vastannut Kallen tunteisiin
  • Kristiina: tyttöystävä, josta Kalle ei oikeasti välittänyt homoseksuaalisuutensa vuoksi.
  • Kai Jaakola: yksipuolinen ihastus, jonka Kalle luuli olevan homo.
  • Valtteri Elovirta: poikaystävä, joka halusi suhteelta pelkästään seksiä. Lopulta Valtteri raiskasi Kallen.
  • Niko Bergman: poikaystävä, suhde päättyi osapuolten ollessa liian erilaisia.
  • Repe Suorsa: tuttava homobaarista, joka halusi Kallelta seksiä.
  • Kuisma Savolainen: entinen avopuoliso, jonka kanssa Kalle muutti Brasiliaan.
  • Katariina Mäkelä: Kallen kämppis, johon Kalle on ollu ihastunut. Myös Katariina oli ihastunut Kalleen. He erosivat, koska he yrittivät korjata suhdetta ryhmäseksillä toisen miehen kanssa, jossa Katariina tunsi itsensä kolmanneksi pyöräksi.

Ystävyyssuhteet

  • Saku Salin: ystävä Kallen asuessa Pihlajakadulla
  • Silja Salin: ystävä Kallen asuessa Pihlajakadulla, muutti Yhdysvaltoihin
  • Harri Järvi: ystävä, muutti Ruotsiin
  • Chiqi Li: ystävä ja koulukaveri, muutti Filippiineille
  • Jenni Vainio: Hyvä ystävä, jonka Kalle haki lentokentältä Jennin palattua Saksasta. (Kuollut)

Vihamieliset suhteet

  • Ismo Laitela: löi Kallea useasti, myös Kalle on lyönyt Ismoa. Ei suvainnut aluksi Kallen homoutta.
  • Mika Paju: Sakun kaveri ja Miian poikaystävä, joka kiusasi Kallea
  • Saku Salin: Kun Kalle paljasti olevansa homo, ystävyys Sakun ja Kallen välillä oli katkolla väliaikaisesti.
  • Rami Hirvonen: ahdistelija, jolta Kalle suojeli siskoaan Miiaa. Miia ja Kalle tutustuivat Ramiin asuessaan Lontoossa.

Lähteet

  1. [katsomo.fi Näkyy jaksossa 2368 olevassa kirjeessä] Viitattu 29.11.2012.
  2. Selviää jaksossa 2364 Kallen rakkauden meri värjäytyy mustaksi (23.11.2012)


Katso myös