Ero sivun ”Toisen asteen oppilaitos” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti poisti 1 Wikidatan sivulle d:q159334 siirrettyä kielilinkkiä
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Toisen asteen [[oppilaitos]]''' on [[Koulutus Suomessa|Suomen koulujärjestelmässä]] [[peruskoulu]]n jälkeinen koulutustaso, yleensä [[lukio]] tai [[ammattioppilaitos]]. Lisäksi toisen asteen oppilaitoksia voivat olla esimerkiksi [[kansanopisto]]t ja aikuiskoulutuskeskukset.
'''Toisen asteen oppilaitos''' on [[Koulutus Suomessa|Suomen koulujärjestelmässä]] [[peruskoulu]]n jälkeinen koulutustaso, yleensä [[lukio]] tai [[ammattioppilaitos]]. Lisäksi toisen asteen oppilaitoksia voivat olla esimerkiksi [[kansanopisto]]t ja [[aikuiskoulutuskeskus|aikuiskoulutuskeskukset]].


Useimpiin toisen asteen oppilaitoksiin haetaan [[toisen asteen yhteishaku|toisen asteen yhteishaussa]]. Toisinaan hakuprosessiin voi sisältyä valinta- tai soveltuvuuskoe.
Useimpiin toisen asteen oppilaitoksiin haetaan [[toisen asteen yhteishaku|toisen asteen yhteishaussa]]. Toisinaan hakuprosessiin voi sisältyä [[Valintakoe|valinta]]- tai [[soveltuvuuskoe]].


Toisen asteen opinnot johtavat [[ylioppilas]]tutkinnon tai ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen. Näiden opintojen jälkeen on oikeus hakea jatkokoulutukseen [[yliopisto]]on ja [[ammattikorkeakoulu]]un. Ammatillinen perustutkinto antaa myös suoraan ammattipätevyyden opiskeltuun ammattiin.
Toisen asteen opinnot johtavat [[Ylioppilastutkinto|ylioppilastutkinnon]] tai ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen. Näiden opintojen jälkeen on oikeus hakea jatkokoulutukseen [[yliopisto]]on ja [[ammattikorkeakoulu]]un. Ammatillinen perustutkinto antaa myös suoraan ammattipätevyyden opiskeltuun ammattiin.


''Toisen asteen tutkinnoiksi'' tai ''keskiasteen tutkinnoiksi'' kutsutaan [[Suomi|Suomessa]] [[lukio]]ta sekä [[ammattikoulu]]tutkintoja. Aiempi nimitys ammattikoulututkinnoille oli [[kouluaste]]en tutkinto.
''Toisen asteen tutkinnoiksi'' tai ''keskiasteen tutkinnoiksi'' kutsutaan Suomessa lukiota sekä ammattikoulututkintoja. Aiempi nimitys ammattikoulututkinnoille oli [[kouluaste]]en tutkinto.


Perusasteeksi katsotaan [[peruskoulu]] ja korkea-asteeksi [[korkeakoulu]]opinnot.
Perusasteeksi katsotaan [[peruskoulu]] ja korkea-asteeksi [[korkeakoulu]]opinnot.



{{tynkä/Koulutus}}
{{tynkä/Koulutus}}

Versio 8. lokakuuta 2013 kello 14.33

Toisen asteen oppilaitos on Suomen koulujärjestelmässä peruskoulun jälkeinen koulutustaso, yleensä lukio tai ammattioppilaitos. Lisäksi toisen asteen oppilaitoksia voivat olla esimerkiksi kansanopistot ja aikuiskoulutuskeskukset.

Useimpiin toisen asteen oppilaitoksiin haetaan toisen asteen yhteishaussa. Toisinaan hakuprosessiin voi sisältyä valinta- tai soveltuvuuskoe.

Toisen asteen opinnot johtavat ylioppilastutkinnon tai ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen. Näiden opintojen jälkeen on oikeus hakea jatkokoulutukseen yliopistoon ja ammattikorkeakouluun. Ammatillinen perustutkinto antaa myös suoraan ammattipätevyyden opiskeltuun ammattiin.

Toisen asteen tutkinnoiksi tai keskiasteen tutkinnoiksi kutsutaan Suomessa lukiota sekä ammattikoulututkintoja. Aiempi nimitys ammattikoulututkinnoille oli kouluasteen tutkinto.

Perusasteeksi katsotaan peruskoulu ja korkea-asteeksi korkeakouluopinnot.

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.