Ero sivun ”Tomasz Radzinski” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: thumb|Tomasz Radzinski vuonna 2008 '''Tomasz Radzinski''' (s. 14. joulukuuta 1973 Poznań, Puola) on puolalais-kanadalainen aktiiv...
(ei mitään eroa)

Versio 7. lokakuuta 2013 kello 08.47

Tomasz Radzinski vuonna 2008

Tomasz Radzinski (s. 14. joulukuuta 1973 Poznań, Puola) on puolalais-kanadalainen aktiiviuransa lopettanut jalkapalloilija, pelipaikaltaan hyökkääjä. Hän toimii belgialaisseura Lierse SK:n teknisenä johtajana.

Radzinski aloitti jalkapallon pelaamisen puolalaisessa Cuiavia Inowrocławissa, josta hän vuonna 1987 siirtyi saksalaiseen VfL Osnabrückiin. Vuonna 1990 Radzinski muutti Kanadaan, jossa hänen ehti edustaa North York Rocketsia ja St. Catherines Wolvesia, kunnes palasi Eurooppaan vuonna 1994 siirtyessään belgialaiseen Germinal Ekereniin. Pelattuaan Ekerenissä reilut sata sarjaottelua hän siirtyi belgialaiseen suurseuraan Anderlechtiin vuonna 1998. Siellä Radzinski teki yhteensä 52 liigamaalia ja viimeisellä Anderlecht-kaudellaan lisäksi viisi maalia Mestarien liigassa. Vuonna 2001 englantilainen Everton osti Radzinskin 4,5 miljoonalla punnalla, mikä oli suurin koskaan kanadalaisjalkapalloilijasta maksettu siirtosumma.

Evertonissa Radzinski ehti tehdä 25 maalia 91:ssä Valioliiga-ottelussa, kunnes pyysi siirtoa muualle. Hän siirtyikin vuonna 2004 kolmivuotisella sopimuksella ja 1,75 miljoonan punnan siirtosummalla samassa sarjassa pelanneeseen Fulhamiin. Siellä hän ei onnistunut yhtä hyvin kuin edellisessä seurassaan, ja uuden managerin Lawrie Sanchezin aloittaessa Radzinski joutui jättämään seuran kesällä 2007. 28. elokuuta 2007 Radzinski siirtyi vapaana pelaajana kreikkalaiseen Skoda Xanthiin. Vaikka sopimus tehtiin päättymään vasta vuonna 2010, palasi Radzinski jo seuraavana kesänä Belgiaan, Lierseen. Hän kertoi pyrkineensä pois Kreikasta epäiltyään joukkuetovereitaan sopupeleistä. 29. tammikuuta 2012 Radzinski siirtyi puolivuotisella sopimuksella Waasland-Bevereniin. Sopimuksessa oli myös vuoden optio, jota ei kuitenkaan käytetty, vaan Radzinski lopetti pelaajauransa kesällä 2012.

Maajoukkuetasolla Radzinski edusti Kanadaa, jonka A-maajoukkueessa hän teki ensiesiintymisensä kesäkuussa 1995 Turkkia vastaan pelatussa ottelussa. Yhteensä Radzinski pelasi 46 maaottelua ja teki niissä kymmenen maalia, joista kolme MM-karsinnoissa ja yhden 1996 CONCACAF Gold Cupissa.

Radzinskilla on myös Belgian kansalaisuus, jonka hän sai avioliiton kautta.

Saavutukset