Ero sivun ”Toto (rahapeli)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
460 merkkiä lisätty ,  8 vuotta sitten
p
Muutettu sanavalintoja pelien osalta.
p (Botti poisti 2 Wikidatan sivulle d:q1184866 siirrettyä kielilinkkiä)
p (Muutettu sanavalintoja pelien osalta.)
 
Suomen totopelit olivat alunperin [[Suomen Hippos|Suomen Hippos Oy:n]] järjestämiä, lukuunottamatta V75-, V65- ja V5-pelejä, joita vuosina 1981-2011 järjesti [[Oy Veikkaus Ab]]. Vuonna 2001 totopelit siirtyivät Hippoksen tytäryhtiön Fintoton hallintaan. Arpajaislakiuudistuksen myötä Fintotolla on ollut monopoli kaikkiin hevospeleihin vuoden 2012 alusta lähtien.
 
Vuoden 2103 alusta lähtien Fintoton pelilupa pitää sisällään myös pelaamisen ratsastuskilpailuihin.
 
 
==Suomalaisen toton pelimuodot==
===Voittaja===
VeikataanPelataan yksittäisen lähdön voittajaa. Voittajapeliä pelataan ravien jokaisessa lähdössä.
 
Pelaaja voittaa panoksensa kerrottuna hevosen voittajakertoimella. Raviratojen totalisaattoritauluissa ja käsiohjelmissa oleva voittajakertoimessa ei käytetä pilkkua vaan se ilmoittaa kymmenen euron sijoituksella voitettavan summan (esimerkiksi voittajakerroin 54.7 merkitään 547). Sata ja sitä suuremmat voittajakertoimet ilmoitetaan näyttötauluissa ja ohjelmissa luvulla 999. Maksettava voittajakerroin on aina vähintään 1.00, vaikka erittäin paljon pelatulla hevosella se saattaa laskennollisesti olla alle yhden.
 
===Sija===
VeikataanPelataan kolmen parhaan joukkoon sijoittuvaa hevosta. Jokaiselle kolmelle hevoselle annetaanlasketan oma kerroin. Mikäli lähdössäkilpailuohjelmassa ja/tai sähköisessä kohdelistassa on 4-6 osallistujaa, arvataanpelataan kahden parhaan joukkoon sijoittuvaasijoittuvia hevostahevosia. Alle neljän osallistujan lähdöissä sijoituspeliä ei järjestetä. Palautusprosentti on 85.
 
Pelaajille palautetaan kokonaisvaihdosta (palautusprosentti) 85%.
 
===Voittaja/Sija===
Voittaja/sijapeliin on sisällytetty molemmat pelimuodot. Jos pelin panokseksi merkitsee euron (minimipanos), menee yksi euro panokseksi voittajaan ja toinen euro sijaan. Jos veikattupelattu hevonen sijoittuu ensimmäiseksi voittajakertoimella 3,50 ja sijakertoimella 2,20 on voitto molempien pelien summa eli 5,70 €. Tämä on hyödyllistä, mikäli haluaa pienentää tappion todennäköisyyttä. Palautusprosentti on 85.
 
===Kaksari (Kaksoisvedonlyönti)===
VeikataanPelataan yhden lähdön kahta parasta hevosta. Pelimuoto on tunnettu lempinimellä "kaksari", jota Fintoto käyttää nykyään myös sen markkinointinimenä. Pelaaja voittaa, mikäli hän on arvannutpelannut oikein lähdön kaksi parasta hevosta, tulojärjestyksestäpelattujen riippumattahevosten keskinäisellä järjestyksellä tuloksissa ei ole merkitystä. KaksoivedonlyöntiKaksari-peli järjestetään mikäli lähdössä on vähintään neljä hevosta. Palautusprosentti on 79.
 
Pelaajille palautetaan kokonaisvaihdosta (palautusprosentti) 79%.
 
===Troikka===
VeikataanPelataan yhden lähdön kolmea parasta hevosta oikeassatulosten mukaisessa järjestyksessä. Mikäli yhtäänei oikeaaole veikkaustapalttu eioikean oleyhdistelmän mukaisia pelitositteita, jaetaanvoittoon voittooikeuttavat niidensellaiset keskenpelitositteet, jotkajoissa ovatpelatut veikanneethevoset kolmeovat hevostatulleet oikeinensimmäiselle, muttatoiselle väärässäja kolmannelle sijalle muussa kuin oikeassa järjestyksessä. Jokaiselle yhdistelmälle lasketaan oma tulojärjestyksessäkerroin. Troikkaa pelataan yleensä yhdessä lähdössä ja vain silloin kun osallistujia lähdössä on vähintään viisi. Palautusprosentti on 70.
 
Pelaajille palautetaan kokonaisvaihdosta (palautusprosentti) 70%.
 
===Päivän Duo===
VeikataanPelataan kahden ennakkoon ilmoitetun lähdön voittajat. Voittoon oikeuttaa pelit, joissa on pelattu oikein kahden kohdekilpailun voittaja. Palautusprosentti on 75.
 
===Toto75, Toto65, Toto5 ja Toto4===
Pelimuotoja, joissa veikataanpelataan 4-7 ennakkoon ilmoitetun lähdön voittajia. Yhteen lähtöön voi veikatapelata yhtä tai useampaa voittajaehdokasta. Pelin hinta määräytyy kertomalla eri lähtöjen valitut voittajaehdokasmäärät keskenään ja kertomalla näin saatu rivimäärä valitulla pelipanoksella, esimerkiksi Toto5-pelissä: 4 x 1 x 5 x 1 x 2 = 40 riviä x 0,10 euroa = 4 euroa.
 
Toto75-pelissä on kolme voittoluokkaa (seitsemän, kuusi ja viisi oikein), Toto65:ssa kaksi (kuusi ja viisi oikein). Toto5:ssa ja Toto4:ssa on yksi voittoluokka. Mikäli näissä peleissä ei ole viisi tai neljä oikein veikanneita ole yhtäänpelanneita, jaetaan voitto neljä tai kolme oikein veikanneidenpelanneiden kesken. Mikäli näitäkään ei ole jaetaan voitto kolme tai kaksi oikein veikkanneidenpelanneiden kesken. Pelejä on mahdollista pelata myös totalisaattorikoneen arpomalla rivillä. Palautusprosentti kaikille peleille on 65pikapelillä.
 
Pelaajille palautetaan kokonaisvaihdosta (palautusprosentti) 65%.
Toto75-pelissä on kolme voittoluokkaa (seitsemän, kuusi ja viisi oikein), Toto65:ssa kaksi (kuusi ja viisi oikein). Toto5:ssa ja Toto4:ssa on yksi voittoluokka. Mikäli näissä peleissä ei viisi tai neljä oikein veikanneita ole yhtään, jaetaan voitto neljä tai kolme oikein veikanneiden kesken. Mikäli näitäkään ei ole jaetaan voitto kolme tai kaksi oikein veikkanneiden kesken. Pelejä on mahdollista pelata myös totalisaattorikoneen arpomalla rivillä. Palautusprosentti kaikille peleille on 65.
 
== AiheestaAiheeseen muuallaliittyen ==
* [http://www.fintoto.fi/ Fintoto.fi]
* [http://www.fintoto-oy.fi/www/fi/pelaaminen/toto-pelisaannot.php]
 
==Viitteet==
4

muokkausta

Navigointivalikko