Ero sivun ”Unicron” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 35: Rivi 35:
Sarjassa ''[[Transformers: Prime]]'' Unicron on muinainen paha olento, jonka [[Kolmetoista Primea|13 alkuperäistä Primea]] kukistivat kauan sitten. Kukistuneena Unicron lepäsi avaruudessa muodostuen itse [[Maa]]pallon ytimeksi. Hänen verestään syntyi pimeä energon, jota [[Decepticon]]it alkoivat käyttää aseenaan. Unicron vain mainitaan aluksi useaan otteeseen, kunnes hänet nähdään ensimmäisen kauden lopussa.
Sarjassa ''[[Transformers: Prime]]'' Unicron on muinainen paha olento, jonka [[Kolmetoista Primea|13 alkuperäistä Primea]] kukistivat kauan sitten. Kukistuneena Unicron lepäsi avaruudessa muodostuen itse [[Maa]]pallon ytimeksi. Hänen verestään syntyi pimeä energon, jota [[Decepticon]]it alkoivat käyttää aseenaan. Unicron vain mainitaan aluksi useaan otteeseen, kunnes hänet nähdään ensimmäisen kauden lopussa.


Planetaarinen järjestäytyminen aktivoi useita Maan tulivuoria ja niiden sisältä purkautui pimeää energonia.<ref>''Transformers: Prime jakso 23'', "''Toinen kaatuu''"</ref> Kun [[Ratchet (Transformers)#Transformers: Prime|Ratchet]] havaitsi niiden muistuttavan energonin toimintaa transformerin ruumiin sisällä, Autobotit tajusivat Maan olevan Unicronin keho, ja että purkaukset merkitsivät hänen heräämistään. Kun Unicron heräsi, [[Megatron#Transformers: Prime|Megatron]] kertoi [[Optimus Prime#Transformers: Prime|Optimus Prime]]sta yritti tunnustautua hänen käskyläisekseen. Mutta Unicron ei hyväksynyt hänen apuaan ja halusi tuhota Optimuksen itse. Hän alkoi taistella Autobotteja vastaan kalliosta ja kivestä muodostamillaan useilla avatareillaan. Lopulta Autobotit ja Megatron päättivät yhdessä mennä Maan ytimeen vaivuttamaan Unicronin jälleen uneen [[Johtajuuden Matrix]]illa, mutta tehdessään sen Optimus menetti kaikki Cybertronin sisällissotaan liittyvät muistonsa, kunnes Primejen viisaus ladattiin Matrixiin uudelleen [[Vector Sigma]]n kautta.<ref>''Transformers: Prime'' jaksot 24–26, "''Yksi nousee''"</ref><ref>''Transformers: Prime'' 2. kauden jakso 3, "''Orion Pax, osa 3''"</ref>
Planetaarinen järjestäytyminen aktivoi useita Maan tulivuoria ja niiden sisältä purkautui pimeää energonia.<ref>''Transformers: Prime jakso 23'', "''Toinen kaatuu''"</ref> Kun [[Ratchet (Transformers)#Transformers: Prime|Ratchet]] havaitsi niiden muistuttavan energonin toimintaa transformerin ruumiin sisällä, Autobotit tajusivat Maan olevan Unicronin keho, ja että purkaukset merkitsivät hänen heräämistään. Kun Unicron heräsi, [[Megatron#Transformers: Prime|Megatron]] kertoi hänelle [[Optimus Prime#Transformers: Prime|Optimus Prime]]sta ja yritti tunnustautua hänen palvelijakseen. Mutta Unicron vain halveksi Megatronia ja halusi tuhota Optimuksen itse. Hän alkoi taistella Autobotteja vastaan kalliosta ja kivestä muodostamillaan useilla avatareillaan. Lopulta Autobotit ja Megatron päättivät yhdessä mennä Maan ytimeen vaivuttamaan Unicronin jälleen uneen [[Johtajuuden Matrix]]illa, mutta tehdessään sen Optimus menetti kaikki Cybertronin sisällissotaan liittyvät muistonsa, kunnes Primejen viisaus ladattiin Matrixiin uudelleen [[Vector Sigma]]n kautta.<ref>''Transformers: Prime'' jaksot 24–26, "''Yksi nousee''"</ref><ref>''Transformers: Prime'' 2. kauden jakso 3, "''Orion Pax, osa 3''"</ref>


==Muut==
==Muut==

Versio 18. syyskuuta 2013 kello 09.36

Unicron
Henkilötiedot
Koko nimi Unicron
Asema Kaaoksentuoja
Ryhmäsidokset Desepticonit

Unicron on fiktiivinen hahmo Transformers-universumissa.

Unicron on kaikkien transformerien ja maailmankaikkeuden elävien olentojen yhteinen vihollinen. Valtava ja vanha hirviöplaneetta, joka syö kaiken tieltään. Unicron muuntautuu valtavaksi robotiksi. Unicronilla on myös valtavat, jumalalliset voimat. Hän pystyy luomaan itselleen alaisia ja pitämään näihin henkisen yhteyden. Transformers-sarjat päättyvät useasti Unicronin kukistamiseen, tämän saavuttua syömään suurimman saaliinsa: Cybertron-planeetan.

The Transformers

The Transformers: The Movie

Unicron tulee mukaan elokuvassa The Transformers: The Movie. Elokuvan alussa Unicron hyökkää planeetta Lithonen kimppuun ja tuhoaa planeetan sekä sen asukkaat sukupuuttoon. Unicron muuntaa kuolevan Megatronin omaksi viestintuojakseen, voimakkaaksi ja vaaralliseksi Galvatroniksiksi. Unicron antaa Galvatronin tehtäväksi tuhota Autobottien johtajien Johtajuuden Matrixin, koska kyseessä on ainoa asia universumissa, mitä Unicron pelkää. Ainoa, millä on voimaa tuhota hänet. Galvatron yritti kuitenkin tuhota Matrixilla Unicronin, mutta Matrix ei totellut häntä. Unicron hyökkäsi Cybertronin kimppuun ja alkoi tuhota planeettaa. Hänen sisälleen joutuneet Autobot Hot Rod ja Galvatron yrittivät liittoutua, mutta Unicron käytti henkistä yhteyttä, ottaakseen Galvatronin valtaansa. Lopulta Hot Rodista autobottien uudeksi johtajaksi muuttunut Rodimus Prime tuhosi Unicronin, avaamalla Matrixin päästämällä sen voimat valloilleen. Lopulta Unicron räjähti ja vain hänen päänsä jäi jäljelle ja se alkoi kiertää Cybertronin ympärillä.

Unicron planeettamuodossaan syö planeetta Lithonen, elokuvassa The Transformers: The Movie.

Sarjakuva

Autobottien ja Decepticonien välisen taistelun aikana Transformerien jumala, Primus heräsi ja huusi valtavan tuskanhuudon. Tällöin Primuksen ikuinen vastustaja, Unicron, paikallisti miljoonia vuosia etsimänsä Cybertronin ja lähti kohti sitä. Autoboteille tuli kiire löytää kadonnut Matrix, jolla legendojen mukaan voidaan pysäyttää Unicron. Hieman ennen saapumistaan, Unicron lähetti sanansaattajansa, joita johti Galvatron, Cybertronille pelottamaan paikallisia Autobotteja ja tappamaan näiden johtaja, Emirate Xaaron. Kun kaikki Transformerit olivat saapuneet Cybertronille, Unicron otti henkisen yhteyden omiin, aivopesemiinsä Transformereihin ja määräsi nämä tappamaan Transformerien johtajana toimivan Optimus Primen. Puolta vaihtanut Galvatron kuitenkin pelasti Optimuksen. Lopulta Unicron saapui Cybertronille ja joutui taisteluun, heikkoja ja pieniä Transaformereita vastaan. Unicron tappoi lukuisia Autobotteja ja Decepticoneja, mm Decepticon -johtajan Scorponokin, Autobot -johtaja Emirate Xaaronin ja Transformerien jumalan Primuksen. Lopulta Optimus Prime sai Matrixin hallintaansa ja lennätti itsensä ja avautuvan Matrixin suoraan Unicronin suusta sisälle. Tämän jälkeen tapahtui valtava räjähdys, joka tuhosi Unicronin lopullisesti. Myös Optimus Prime kuoli pian tämän jälkeen, räjähdyksestä saamiinsa vammoihin.

Unicron-trilogia

Transformers: Armada

Transformers: Armadassa Unicron esiintyy viimeisissä jaksoissa, joissa paljastuu, että hän on kerännyt voimansa Optimus Primen ja Megatronin välisestä vihasta ja negatiivisesta energiasta. Hän saa voimia myös Tähtimiekasta, Taivaankilvestä ja Tuomionpäivän Tykistä, jotka hän sai Sidewaysin ja Thrustin avulla.

Transformers: Energon

Unicronin tuhon jälkeen Autobotit ja Decepticonit elävät sovussa, kunnes Megatron palaa ja aikoo herättää Unicronin, jotta voisi hallita sitä. Optimus kuitenkin tuhoaa Unicronin.

Transfomers: Cybertron

Musta aukko, joka uhkaa Cybertronia syntyi Unicronin räjähtäessä, ja Unicron mainitaan sarjassa useaan otteeseen, mutta Unicronia ei nähdä sarjassa.

Transformers: Prime

Sarjassa Transformers: Prime Unicron on muinainen paha olento, jonka 13 alkuperäistä Primea kukistivat kauan sitten. Kukistuneena Unicron lepäsi avaruudessa muodostuen itse Maapallon ytimeksi. Hänen verestään syntyi pimeä energon, jota Decepticonit alkoivat käyttää aseenaan. Unicron vain mainitaan aluksi useaan otteeseen, kunnes hänet nähdään ensimmäisen kauden lopussa.

Planetaarinen järjestäytyminen aktivoi useita Maan tulivuoria ja niiden sisältä purkautui pimeää energonia.[1] Kun Ratchet havaitsi niiden muistuttavan energonin toimintaa transformerin ruumiin sisällä, Autobotit tajusivat Maan olevan Unicronin keho, ja että purkaukset merkitsivät hänen heräämistään. Kun Unicron heräsi, Megatron kertoi hänelle Optimus Primesta ja yritti tunnustautua hänen palvelijakseen. Mutta Unicron vain halveksi Megatronia ja halusi tuhota Optimuksen itse. Hän alkoi taistella Autobotteja vastaan kalliosta ja kivestä muodostamillaan useilla avatareillaan. Lopulta Autobotit ja Megatron päättivät yhdessä mennä Maan ytimeen vaivuttamaan Unicronin jälleen uneen Johtajuuden Matrixilla, mutta tehdessään sen Optimus menetti kaikki Cybertronin sisällissotaan liittyvät muistonsa, kunnes Primejen viisaus ladattiin Matrixiin uudelleen Vector Sigman kautta.[2][3]

Muut

War Within

Unicronista vihjailtiin lyhyesti War Withinin toisen osan lopussa. Ilmeisesti Unicronin piti tulla mukaan kuvioihin kolmannen tarinanosuuden lopussa, mutta kustannusyhtiön kaatuminen lopetti sarjan liian aikaisin.

Hahmoa näytelleet

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1986 Orson Welles The Transformers: The Movie
1986 Roger C. Carmel The Transformers
2003–2004 Mark Acheson Transformers: Armada
Transformers: Energon
2004 Matthew King Transformers
2011,
2013
John Noble Transformers: Prime Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising

Viitteet

  1. Transformers: Prime jakso 23, "Toinen kaatuu"
  2. Transformers: Prime jaksot 24–26, "Yksi nousee"
  3. Transformers: Prime 2. kauden jakso 3, "Orion Pax, osa 3"

Aiheesta muualla