Ero sivun ”Kinesioteippi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kumottu muokkaus 13507906, jonka teki Urjanhai (keskustelu) - vrt. muutokset artikkelissa urheiluteippi ja keskustelu
Luokitus yhdenmukaiseksi artikkelin urheiluteippi kanssa. Keskustelu aiheesta.
Rivi 18: Rivi 18:


{{Tynkä/Urheilu}}
{{Tynkä/Urheilu}}
[[Luokka:Lääketieteelliset hoidot]]
[[Luokka:Urheilu]]
[[Luokka:Urheilu]]
[[Luokka:Uskomuslääkintä]]
[[Luokka:Teipit]]
[[Luokka:Teipit]]

Versio 6. syyskuuta 2013 kello 22.56

Kinesioteippiä niskassa

Kinesioteippi tunnetaan myös nimellä kinesiologiateippi tai ihmeteippi. Se on materiaaliltaan elastista puuvillateippiä, jonka akryyliliimapinta pitää teipin iholla paikoillaan. Kinesioteippiä käytetään urheiluvammojen ja erilaisten kipujen hoitoon [1]. Kinesioteipin vaikutuksista ei juuri ole tieteellistä näyttöä. Vuoden 2012 tutkimuskoonnin perusteella yhdessäkään tutkimuksessa ei löydetty näyttöä kinesioteippauksen vaikutuksesta kivunlievitykseen[2].

Käyttö

Kinesioteippiä käytetään yleisimmin urheiluvammojen kuntoutukseen ja lihaskipujen sekä lihassärkyjen lievittämiseen. Teippi antaa tukea ja varmistaa oikean liikeradan häiritsemättä verenkiertoa. Kinesioteippiä käytetään usein myös urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä, sillä sen avulla voidaan varmistua nivelen liikeradasta ja välttää haitallisia ääriasentoja. Teipin kompressiovaikutus voi auttaa turvotuksen lievittämisessä.

Teipin alkuperä

Japanilaiset olympiaurheilijat käyttivät kinesioteippiä ensimmäisen kerran olympialaisissa vuonna 1988 lähde?, mutta teippaus on vasta viime vuosina levinnyt eurooppalaisten urheilijoiden keskuuteen. Vuonna 2008 Pekingin olympialaisissa lahjoitettiin 50.000 rullaa kinesioteippiä olympiaurheilujoille lähde?.

Vuoden 2008 jälkeen kinesioteippi on levinnyt laajalle ja se on nykyisin suosittua maailmaan laajuisesti huippu-urheilijoiden kesuudessa – mm. maantiepyöräiljä Lance Armstrong ja jalkapalloilijat Gareth Bale, Gianluigi Buffon ja Mario Balotelli ovat vannoutuneita kinesioteipin puolestapuhujia lähde?.

Lähteet

  1. "Kinesioteippi wiki". Luettu: 3.11.2012
  2. Williams S, Whatman C, Hume PA, Sheerin K (2012). "Kinesio taping in treatment and prevention of sports injuries: a meta-analysis of the evidence for its effectiveness". Sports Med 42 (2): 153–64. doi:10.2165/11594960-000000000-00000. PMID 22124445. 

Aiheesta muualla

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.