Ero sivun ”Supertekstitelevisio” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kekkone (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Rivi 1: Rivi 1:
{{Lähteetön}}
{{Korjattava/päivitys|tässä puhutaan preesensissä asiasta joka on ollut haudattu jo aikaa}}
'''Supertekstitelevisioksi''' kutsutaan suomalaisten [[digitelevisio]]-operaattorien [[teksti-TV]]:n korvaajaksi suunnittelemaa järjestelmää. Nimestään huolimatta supertekstitelevisiolla ei ole juurikaan muuta yhteistä perinteisen teksti-tv:n kanssa kuin se, että ainakin toistaiseksi kummassakin välitetään pääasiassa televisioyhtiöiden uutistoimitusten kirjoittamia uutisia.


'''Supertekstitelevisio''' oli suomalaisten [[digitaalitelevisio]]-operaattorien suunnittelema [[Teksti-TV|teksti-TV:n]] korvaajaksi tarkoitettu järjestelmä. Se oli [[MHP]]-standardin mukainen vastaanottimessa ajettava [[Java]]-sovellus, joka pystyi piirtämään ja kirjoittamaan ruudulle. Kuten perinteisessä teksti-TV:ssä, myös supertekstitelevisiossa välitettiin pääasiassa televisioyhtiöiden uutistoimitusten kirjoittamia uutisia. MHP-palvelut lopetettiin Suomessa vuoden 2008 alussa, jonka jälkeen myöskään supertekstitelevisio ei ole ollut käytettävissä.


{{Tynkä/Televisio}}
Supertekstitv puolestaan on [[MHP]] standardin mukainen vastaanottimessa ajettava [[java]]-sovellus, joka voi piirtää ja kirjoittaa ruudulle haluamiaan asioita melko vapaasti, mahdollistaen sivuille esimerkiksi kuvia ja näyttävämmän ulkoasun.


MHP-palvelut ovat lopetettu Suomessa 2008 vuoden alusta lähtien, joten myöskään supertekstitelevisio ei ole käytettävissä.

{{tynkä/Televisio}}
[[Luokka:Televisiotekniikka]]
[[Luokka:Televisiotekniikka]]

Nykyinen versio 2. syyskuuta 2013 kello 18.24

Supertekstitelevisio oli suomalaisten digitaalitelevisio-operaattorien suunnittelema teksti-TV:n korvaajaksi tarkoitettu järjestelmä. Se oli MHP-standardin mukainen vastaanottimessa ajettava Java-sovellus, joka pystyi piirtämään ja kirjoittamaan ruudulle. Kuten perinteisessä teksti-TV:ssä, myös supertekstitelevisiossa välitettiin pääasiassa televisioyhtiöiden uutistoimitusten kirjoittamia uutisia. MHP-palvelut lopetettiin Suomessa vuoden 2008 alussa, jonka jälkeen myöskään supertekstitelevisio ei ole ollut käytettävissä.

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.