Ero sivun ”Otto Mann” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 993 merkkiä poistettu ,  8 vuotta sitten
Triviaa/roskaa pois.
p (Botti poisti 16 Wikidatan sivulle d:q1634927 siirrettyä kielilinkkiä)
(Triviaa/roskaa pois.)
| ääninäyttelijä = [[Harry Shearer]]
}}
'''Otto Mann''' on piirrossarja [[Simpsonit|Simpsoneissa]] [[koulubussi]]n kuljettaja. Otto pitää [[heavy metal]] -musiikista ja käyttää [[kannabis]]ta. Hahmon ääninäyttelijänäääninäyttelijä toimiion [[Harry Shearer]].
 
==Taustaa==
{{juonipaljastus}}
Ammatistaan huolimatta Otto ei ole mikään kaksinen kuljettaja. Hänen kurvailunsa on aiheuttanut vahinkoja niin koulubussille ja koulun oppilaille kuin vastaantulijoillekin. Hän on ajanut 15 kolaria ilman yhtään kuolonuhria, ja on hyvin ylpeä tästä. Hänellä ei oikeastaan ollut alun perin edes lupaa ajaa koulubussin kaltaista liikennevälinettä, oikeastaan hänellä ei ollut ajokorttia lainkaan. Otto joutui [[autokoulu]]un, eikä olisi päässyt siitäkään läpi, ellei [[Marge Simpson|Marge]]n sisko [[Patty Bouvier|Patty]] olisi luovuttanut hänelle ajokorttia vain [[Homer Simpson|Homer]]in kiusaksi. Jaksossa ''Haaksirikko (Das Bus)'' Otto ajoi bussin sillalta mereen (tosin se ei ollut hänen vikansa), ja kaikki kyydissä oppilaat joutuivat yksin autiolle saarelle, jossa meno alkoi muistuttaa [[Kärpästen herra]]a. Hän itse yritti hakea apua,mutta päätyi kiinalaiseen orjalaivaan. Jaksossa ''Poika joka tiesi liikaa (The Boy Who Knew Too Much)'' koulubussi oli korvattu väliäikaisesti vankilan bussilla, koska vanha bussi oli huollossa. Vanhan koulubussin tilasta onkin laskettu vitsiä useissa jaksoissa; kerrankin pakokaasut tulvivat bussin perälle, milloin lattiassa oleva kasvava reikä vie penkkejä ja lapsia mukanaan, ja milloin jarruina joudutaan käyttämään lasten paitoja (jarruvarjoina). Otto on käynyt 4-luokan kolmesti ja väittää siksi joutuneensa bussikuskiksi.
 
Otto on useimmissa jaksoissa koditon, ja hänen saadessaan potkut väliaikaisesti bussikuskin virasta, hän joutui asumaan Simpsoneilla jonkun aikaa (mikä oli Bartin idea). Samalla kävi ilmi, että Otto osaa ainakin soittaa [[kitara]]a hyvin.
 
==Muuta==
*Monien jaksojen mukaan Otton joitakin suosikkiyhtyeitä ovat: [[Led Zeppelin]], [[Lynyrd Skynyrd]], [[Poison (yhtye)|Poison]], [[Metallica]], [[Black Sabbath]], [[Judas Priest]], [[Grand Funk Railroad]], [[Deep Purple]] sekä [[AC/DC]] (On hyräillyt myös ajaessaan myös mm. [[Rage Against The Machine]]a
*Otto antaa koululaisten heittää tavaraa toisia autoja päin.
*Ottolla on ollut myös tyttöystävä Becky, jonka kanssa Otto oli menossa naimisiin. Otto oli tilannut Poison-coverbändin (Cyanide) soittamaan häihin, mutta Becky vihasi Otton rakastamaa [[Hard Rock]]ia ja pakotti valitsemaan hänet tai musiikin. Niinpä Otto valitsi musiikin ja jätti Beckyn altarille.
* Otto on ollut naimisissa jakson "Weekend at Burnsies" mukaan. ( Nähdessään nimettömässään sormuksen toteaa "oh yeah, i married that chick"
* Otto jäi koulussa neljännelle luokalle kaksi kertaa.
* [[Bart Simpson]] kutsuu Ottoa 'Otto-jäbäksi' (Otto-man).
* Otto on todennäköisesti ollut myös oppilashallituksen puheenjohtaja omina kouluaikoinaan, sillä hänen kuvansa on Koulun oppilashallituksen puheenjohtajat-kaapissa.
* Oton nimi saattaa olla viittaus turkkilaiseen kansaan Ottomaaneihin, englanninkielessä Ottomaanit lausutaankin ''Ottoman''eiksi.{{Lähde|14. syyskuuta 2010}}
 
{{Simpsoneiden hahmot}}
20 478

muokkausta

Navigointivalikko