Ero sivun ”Ihmisoikeusliitto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 179 merkkiä poistettu ,  7 vuotta sitten
p
Tiivistin artikkelia poistaen epärelevantti tietoa ja lisäten ajankohtaista tietoa muun muassa pääsihteeristä ja johtokunnan puheenjohtajasta.
(Totta, pahoittelen epätarkkuutta)
p (Tiivistin artikkelia poistaen epärelevantti tietoa ja lisäten ajankohtaista tietoa muun muassa pääsihteeristä ja johtokunnan puheenjohtajasta.)
'''Ihmisoikeusliitto ry''' on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton vuonna [[1979]] perustettu yleinen [[ihmisoikeudet|ihmisoikeusjärjestö]]. Liiton tehtävänä on edistää perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista ja tunnettavuutta sekä vastustaa ihmisoikeusloukkauksia.
'''Ihmisoikeusliitto ry''' on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton vuonna [[1979]] perustettu yleinen [[ihmisoikeudet|ihmisoikeusjärjestö]]. Se jatkaa toiminnallaan vuonna 1935 perustetun, kommunistien hankkeena pidetyn [[Ihmisoikeuksien ja kansalaisvapauksien liitto|Ihmisoikeuksien ja kansalaisvapauksien liiton]] työtä.<ref>[http://www.ihmisoikeusliitto.fi/index.php/ihmisoikeusliitto Ihmisoikeusliitto], Ihmisoikeusliitto 22.08.2011</ref><ref name=vuokila>[http://www.tyovaenperinne.fi/tyovaentutkimus/2000/Ihmisoikeus.htm Ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta! Ihmisoikeuksien liitto 1935-1939 ja 1949-1952], Hanna Vuokila, Helsingin yliopisto, Historian laitos, 1999 / Työväenliikkeen kirjasto (tyovaenperinne.fi). Mm. "Etsivä keskuspoliisi katsoi liiton kuuluvan ns. kansanrintamaan, jonka tarkoituksena oli yhdistää kommunistit, työläiset, vapaamieliset porvarit ja kaikki kansanvaltaisesti ajattelevat ihmiset - - Kansanrintama nähtiin kommunistien uutena yrityksenä kohti vallankumousta, ja siksi sen piiriin kuuluvia järjestöjä pidettiin Suomessa vaarallisina. - - T. M. Kivimäen hallitusta ja etsivää keskuspoliisia arvosteltiin ankarasti epädemokraattisista toimintatavoista ja kunnollisten kansalaisten leimaamisesta kommunisteiksi. "</ref>
 
Ihmisoikeusliitto on Ihmisoikeusliittojen kansainvälisen keskusliiton, [http://en.wikipedia.org/wiki/International_Federation_for_Human_Rights|International Federation for Human Rights] (FIDH), jäsen ja eurooppalaisen ihmisoikeusjärjestön, [http://ihmisoikeusliitto.fi/index.php/ihmisoikeusliitto European Association for the Defense of Human Rights] (AEDH), yksi perustajajäsenistä.
Liiton päätavoitteena on Suomen ihmisoikeustilanteen valvominen ja kehittäminen. Toiminnan tarkoituksena on tehdä ihmisoikeuksia tunnetuksi sekä torjua ja vastustaa ihmisoikeusloukkauksia kotimaassa ja ulkomailla.
 
Liiton pääsihteerinä toimii Päivi Mattila, joka tuli tehtävään Kristiina Kouroksen tilalle tammikuussa 2013. Ihmisoikeusliiton johtokunnan puheenjohtajana toimii Liisa Murto.
Ihmisoikeusliiton toimintaan kuuluu tiedottaminen ihmisoikeuksista, kouluttaminen ja seminaarien järjestäminen. Liitto vaikuttaa yhteiskunnallisesti antamalla lausuntoja, se toimii [[rasismi]]n seurantakeskuksena ja työskentelee vähemmistöoikeuksien puolesta.
 
Ihmisoikeusliitto on vaatinut, että myös kulttuurisin perustein tehdyt ympärileikkaukset saatettaisiin julkisen terveydenhuollon piiriin.<ref>http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ihmisoikeusliitto+haluaa+lain+poikien+ymp%C3%A4rileikkauksesta/1135242162732</ref>
 
==Aiheesta muualla==
3

muokkausta

Navigointivalikko