Ero sivun ”Kauhukeittiö” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
EmausBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti poisti 1 Wikidatan sivulle d:Q1012139 siirrettyä kielilinkkiä
Rivi 152: Rivi 152:
|[[22. syyskuuta]]– ? [[2010]]
|[[22. syyskuuta]]– ? [[2010]]
|Sarjan 100. jakso
|Sarjan 100. jakso
|[[Nona Sivley]]
|
|Pääkokki LA LIVE -ravintolassa JW Marriott -hotellissa [[Los Angeles]]issa, lisäksi mahdollisuus toimia mallina Rosemount Estate Winesille.<ref>[http://www.homorazzi.com/article/hells-kitchen-season-8-cast-profile-pictures-gordon-ramsay/ homorazzi.com: "Hell’s Kitchen Season 8: Meet The Cast", August 23, 2010.]</ref>
|Pääkokki LA LIVE -ravintolassa JW Marriott -hotellissa [[Los Angeles]]issa, lisäksi mahdollisuus toimia mallina Rosemount Estate Winesille.<ref>[http://www.homorazzi.com/article/hells-kitchen-season-8-cast-profile-pictures-gordon-ramsay/ homorazzi.com: "Hell’s Kitchen Season 8: Meet The Cast", August 23, 2010.]</ref>



Versio 9. heinäkuuta 2013 kello 14.30

Kauhukeittiö
Hell's Kitchen
Tyyli tositelevisio
Kestoaika 42 min
Luoja(t) Gordon Ramsay
Pääosissa Gordon Ramsay
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko FOX
Esitetty 30. toukokuuta 2005 – jatkuu edelleen
Jaksoja 86
Aiheesta muualla
IMDb

Kauhukeittiö (engl. Hell's Kitchen) on yhdysvaltalainen ruoanlaittoon keskittyvä tositelevisio-ohjelma, jonka pääosassa on Gordon Ramsay. Sarja perustuu alkuperäiseen brittiversioon. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi käynnistyi toukokuussa 2005. Siitä lähtien uusi kausi on alkanut kesäkuussa vuosittain.

Ohjelman ensimmäinen esitys nähtiin 30. toukokuuta 2005. Sarjan seitsemäs kausi nähtiin Yhdysvalloissa tiistai-iltaisin 1. kesäkuuta – 10. elokuuta 2010. Sarjan kahdeksas kausi alkoi 22. syyskuuta 2010.[1]

Kauhukeittiö on toiseksi korkeimmalle arvostelluin kilpailutv-ohjelma Yhdysvalloissa, ja sen edelle yltää vain Selviytyjät. Nielsen-arvostelujen mukaan joka kausi on saanut aina tarpeeksi katsojia, jotta Fox on uusinut sarjan sopimuksen.

Formaatti

Formaatti on samanlainen kuin ohjelman brittiversiossa: kilpailijat jaetaan siniseksi ja punaiseksi joukkueeksi, jotka kilpailevat toisiaan vastaan ruoanlaittokilpailuissa. Kun kilpailijoiden määrä on karsittu viiteen (tai kuuteen kausilla 4–7) joukkueet yhdistyvät yhdeksi mustaksi joukkueeksi, ja alkaa yksilökilpailu.

Joka jakso alkaa joukkue- tai yksilöhaasteella. Voittanut joukkue tai kokki saa usein palkinnon, kun hävinnyt joukkue saa rangaistuksen, joka on usein siivoamista, ruokien tekoa tai koristelua.

Illalliskattauksessa kokit huolehtivat sellaisen ruoan valmistuksesta, jonka Gordon Ramsayn vaativa maku kelpuuttaa. Toisinaan Ramsay saattaa heittää jopa lautasellisen ruokaa roskiin yhden ainesosan puutteesta, jolloin joukkue joutuu valmistamaan ruoan uudelleen. Myös, jos Ramsay näkee keittiössä ongelmia, hän käskee toisinaan jonkun pelaajan auttaa toista. Jos koko keittiöllä on vaikeuksia, hän saattaa sulkea keittiön huutamalla: "Shut it down!" tai "Switch it off!".

Illalliskattauksen jälkeen Ramsay valitsee voittajajoukkueen ja parhaan kokin hävinneestä joukkueesta. Tämän kokin täytyy usein tehdä päätös siitä, ketkä kaksi kokkitoveriaan nimetään pudotukseen. Toisinaan, jos kattaus on ollut erittäin hyvä tai huono, Ramsay ei valitse voittajaa ollenkaan. Joskus Ramsay myös muuttaa nimettyjä ja valitsee pudotusuhan alle jonkun muun. Jokaisella nimetyllä kokilla on mahdollisuus kertoa Ramsaylle, miksi heidän pitäisi jäädä, mutta lopullinen päätös on hänen oman mielipiteensä mukainen. Pudotuksen jälkeen kokki antaa Ramsaylle takkinsa, Ramsay iskee sen koukkuun rei'ittäen takin ja koukun yläpuolella oleva kilpailijan kuva palaa symboloimaan pudotusta.

Kun jäljellä on enää kaksi kokkia, Ramsay jakaa Kauhukeittiön kahteen ruokailualueeseen. Kaksi viimeistä pelaajaa suunnittelevat ja sisustavat alueensa sekä muodostavat ruokalistansa. Kuusi viimeksi pudotettua kokkia palaavat auttamaan finalisteja valmistamaan ruoat.

Kauhukeittiö eroaa pudotustyyppisistä tositelevisio-ohjelmista sillä tavalla, että tuomarointi ja pudotus lankeaa aina lopulta yhden henkilön, Ramsayn, niskoille. Lisäksi Ramsaylla on voima muuttaa ohjelman kulkua, kuten jättämällä hävinneen joukkueen nimetyt huomiotta, pudottamalla voittajajoukkueen jäseniä, pudottamalla kokkeja kesken kattauksen sekä siirtämällä kokkeja toisiin joukkueisiin.

Henkilökunta

Ohjelmaa juontaa ja tuomaroi Gordon Ramsay, ja sitä kertoo Jason Thompson. Ravintolan hovimestari on Jean-Philippe Susilovic, joka tulee Petrusista, yhdestä Ramsayn Lontoon ravintoloista. Jean-Philippe isännöi myös brittiversion ensimmäisellä kaudella.

Joka joukkueella on myös joka kattauksessa toinen apukokeista. Scott Leibfried on esiintynyt joka kaudella. MaryAnn Salcedo esiintyi kausilla 1-3, Gloria Felix kausilla 4 ja 5, Heather West, toisen kauden voittaa, kaudella 6 sekä Andi Van Willigan kaudella 7.

Tuotanto

Lähetys

Sarjan tunnuslaulu on Ohio Players -yhtyeen kappale "Fire".

Läpi koko sarjan sekä kokkien, Ramsayn että jopa joidenkin asiakkaiden suista kuullaan kirosanoja. Yhdysvalloissa näiden sanojen kohdalla käytetään sensuuria ja pikselöintiä.

Belgiassa, Australiassa, Unkarissa, Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Koreassa, Alankomaissa, Irlannissa, Sloveniassa, Israelissa, Meksikossa tai Brasiliassa, jota ohjelmaa esitetään, kirosanat jätetään sensuroimatta. Kuitenkin Unkarissa sarja dubataan unkarilaisilla äänillä, joten alkuperäisiä ei kuulla kunnolla.

Maa Kanava
Suomi
MTV3
Puola
TVN Style, Polsat, kuchnia.tv
Yhdysvallat
ITV2
Australia
Nine Network, Channel Nine, Lifestyle Food, GO!
Uusi-Seelanti
TV2
Kanada
CityTV, Food Network
Malesia
ntv7
Ruotsi
TV3
Norja
TV3
Bulgaria
Nova+, Nova Television
Brasilia
GNT, Casa Club TV
Unkari
Viasat3
Arabimaat
MBC 4
Slovenia
Kanal A, TV Pika
Israel
yesStars Drama, yesStars Next
Ranska
TMC
Belgia
VT4
Italia
Sky Italia

Sijainti

Sarjan ensimmäisillä kahdella kaudella Kauhukeittiö-ravintola sijaitsi Los Angelesin televisioasema KCOPin entisissä tiloissa 915 North La Brea Avenuella Hollywoodissa, Kaliforniassa.

Tuotantokaudet

Lähetys Yhdysvalloissa Ominaisuudet Voittaja Palkinto/epilogi
Kausi 1
30.5.-1.8.2005 12 kokkia vastakkain kahdessa joukkueessa; viimeisestä viidestä yksi joukkue Michael Wray Otti vastaan tarjouksen työskennellä Ramsayn kanssa Lontoossa, mutta palasi Yhdysvaltoihin muutaman päivän päästä. Paluun jälkeen valmisti veitsiä.[2][3]
Kausi 2
12.6.-14.8.2006 Joukkueet jaettiin sukupuolen mukaan kilpailun alussa. Heather West Aiempi vanhempi kokki Terra Rossa-ravintolassa Red Rock Resort Spa and Casinossa (sopimus on päättynyt); nykyään Monterey Restaurantissa Long Beachilla New Yorkissa. Oli myös apukokki Kauhukeittiössä sarjan 6. kaudella.
Kausi 3
4.6.-13.8.2007 Ensimmäinen pudotus kesken illalliskattauksen. Rahman "Rock" Harper Pääkokki Green Valley Ranchin Terra Verdessä; toimi pääkokkina myös Ben's Next Door -ravintolassa Washington D.C.:ssä vuoden 2009 alussa.[4]
Kausi 4
1.4.-8.7.2008 15 kokkia kilpailemassa; viimeiset kuusi yhdeksi joukkueeksi. Christina Machamer Vanhempi apukokki Gordon Ramsayn alaisena Lontoossa West Hollywoodissa 250,000 dollarin kuukausipalkalla.[5][6]
Kausi 5
29.1.-14.5.2009 16 kilpailevaa kokkia[7], aiempien voittajien "Hall of Fame" Danny Veltri Työskentelee pääkokki Stephen Kaltin alaisena italialaisessa Fornelletto-ravintolassa Borgata-hotellissa Atlantic Cityssä New Jerseyssä 250,000 dollarin palkkiolla.[8][9]. He resigned his position after only a few months, in August 2009[10]
Kausi 6
21.7.-13.10.2009 17 kilpailevaa kokkia Dave Levey Kokki Araxi-ravintolassa pääkokki James Waltin alaisena Whistlerissä[11][12][13].
Kausi 7
1.6.-10.8.2010 Neljä kokkia osallistui semifinaaleihin Holli Ugalde Pääkokki Ramsayn uudessa ravintolassa Savoy-hotellissa Lontoossa.
Kausi 8
22. syyskuuta– ? 2010 Sarjan 100. jakso Nona Sivley Pääkokki LA LIVE -ravintolassa JW Marriott -hotellissa Los Angelesissa, lisäksi mahdollisuus toimia mallina Rosemount Estate Winesille.[14]

Viitteet

Aiheesta muualla