Ero sivun ”Sound of Music” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  9 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
[katsottu versio][katsottu versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
| amg = 45745
}}
'''''Sound of Music''''' on [[Robert Wise]]n ohjaama [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[musikaalielokuva]] vuodelta [[1965]]. Se perustuu [[Richard Rodgers]]in ja [[Oscar Hammerstein II|Oscar Hammersteinin]] [[Sound of Music (musikaali)|samannimiseen]] [[Broadway (teatteri)|Broadway]]-musikaaliin, joka puolestaan perustuu tositarinaan itävaltalaisesta von Trappin perheestä. Elokuvan pääosia näyttelivät [[Julie Andrews]] sekä [[Christopher Plummer]]. Lapsia näyttelivät Charmian Carr (Liesl), [[Nicholas Hammond]] (Friedrich), Heather Menzies (Louisa), Duane Chase (Kurt), Angela Cartwright (Brigitta), Debbie Turner (Marta) ja Kym Karath (Gretl). Elokuva on edelleen kaikkien aikojen katsotuin ja tunnetuin [[musikaalielokuva]] ja yksi kaikkein aikojen katsotuimmista elokuvista. Aikanaan se pelasti suurilla lipputuloillaan [[konkurssi]]lta vararikon partaalla olleen tuotantoyhtiö [[20th Century Fox]]in.
 
== Juoni ==
{{Juonipaljastus}}
Tarinassa Nonnbergin [[luostari]]n postulantti Maria lähetetään [[itävalta]]laisen [[leski]]-[[Kapteeni (sotilasarvo)|kapteeni]] Georg von Trappin seitsemän lapsen kotiopettajaksi. Perheen äidin kuoltua surun murtama isä on pitänyt lapsilleen yhtä tiukkaa kuria kuin alaisilleen [[laivasto]]ssa. [[Leikki|Leikkejä]] ja [[musiikkia]] ei talossa suvaita. Helläsydäminen ja lempeä Maria ei voi suvaita isän ankaraa suhtautumista lapsiinsa ja sinnikkyydellään saa kapteenin ymmärtämään miten väärin hän lapsiaan kohtelee. Marian saapuessa taloon kapteeni seurustelee [[paronitar]] Elsa Schröderin kanssa, mutta lämmin ja rakastava Maria lumoaa vähitellen lasten lisäksi myös heidän isänsä. Kapteenin uusi, hellä suhtautuminen lapsiin sulattaa myös Marian sydämen, mutta kapteeni ja Maria torjuvat tunteensa, kapteeni velvollisuudesta Elsaa kohtaan ja Maria tulevan [[nunna]]nvalansa vuoksi. Lopulta Maria pakenee tunteitaan luostariin, mutta luostarin [[abbedissa]] lähettää Marian takaisin Trappin taloon, sillä hän näkee Marian olevan tarkoitettu muuhun elämään kuin elämään nunnana.
 
Vastahakoisesti Maria palaa von Trappien luokse ja lopulta kapteeni ja Maria uskaltavat paljastaa toisilleen tunteensa. Maria avioituu kapteenin kanssa ja samalla hänestä tulee seitsemän lapsen äiti. Pian häiden jälkeen [[natsikansallissosialismi|natsit]]t haluavat kapteenin joukkoihinsa taistelemaan. Kapteeni, joka ei voi hyväksyä natsien julmuutta ja ajatusmaailmaa, ei kestä ajatusta, että liittyisi [[Adolf Hitler|Hitlerin]]in joukkoihin. Kieltäytyminen olisi kuitenkin kohtalokasta, joten eräänä yönä perhe pakenee vuorten yli [[Sveitsi]]in kohta uutta elämää kaukana [[Anschluss|natsien valloittamasta Itävallasta]].
 
{{Juonipaljastus loppu}}
{{Tynkä/Elokuva}}
 
{{DEFAULTSORTAAKKOSTUS:Sound of Music, The}}
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset elokuvat]]
[[Luokka:Musikaaleihin perustuvat elokuvat]]
33 325

muokkausta

Navigointivalikko