Ero sivun ”Hannah Montana” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Viherio (keskustelu | muokkaukset)
Kumottu muokkaus 13337874, jonka teki 188.67.144.40 (keskustelu)Ei omia mielipiteitä
Rivi 25: Rivi 25:
'''Hannah Montana''' on [[Emmy-palkinto|Emmy-ehdokkuuden]] saanut [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[Disney Channel]]in televisiosarja, jonka esitys alkoi [[24. maaliskuuta]] [[2006]]. Sarja kertoo teinitytöstä, joka elää [[alter-ego|kaksoiselämää]] teinityttönä nimeltä [[Miley Stewart]] ([[Miley Cyrus]]) ja joka on kuitenkin myös kuuluisa pop-laulaja [[Miley Stewart|Hannah Montana]]. Kukaan ei tiedä hänen salaisuuttaan, paitsi hänen läheiset ystävänsä ja perhe.
'''Hannah Montana''' on [[Emmy-palkinto|Emmy-ehdokkuuden]] saanut [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[Disney Channel]]in televisiosarja, jonka esitys alkoi [[24. maaliskuuta]] [[2006]]. Sarja kertoo teinitytöstä, joka elää [[alter-ego|kaksoiselämää]] teinityttönä nimeltä [[Miley Stewart]] ([[Miley Cyrus]]) ja joka on kuitenkin myös kuuluisa pop-laulaja [[Miley Stewart|Hannah Montana]]. Kukaan ei tiedä hänen salaisuuttaan, paitsi hänen läheiset ystävänsä ja perhe.


Sarjan 1., 2., 3. ja 4., tuotantokauden jaksoja on [[dubbaus|dubattu]] [[suomen kieli|suomeksi]], ja niitä esitetään valitettavan usein (erityisesti päivällä, iltaisin yleensä tekstitetty suomeksi, mutta puhuttu englanniksi).
Sarjan 1., 2., 3. ja 4., tuotantokauden jaksoja on [[dubbaus|dubattu]] [[suomen kieli|suomeksi]], ja niitä esitetään hyvin usein (erityisesti päivällä, iltaisin yleensä tekstitetty suomeksi, mutta puhuttu englanniksi).


Sarjaa alettiin esittää [[MTV3]]-kanavalla [[6. syyskuuta]] [[2008]] alkaen.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.mtv3.fi/ohjelmat/uutiset.shtml?669795| Nimeke = Hannah Montana tulee Maikkarille!| Tekijä = | Tiedostomuoto = | Selite = | Julkaisu = | Ajankohta = 04.07.2008| Julkaisupaikka = MTV3.fi| Julkaisija = | Viitattu = 04.07.2008| Kieli = }}</ref>
Sarjaa alettiin esittää [[MTV3]]-kanavalla [[6. syyskuuta]] [[2008]] alkaen.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.mtv3.fi/ohjelmat/uutiset.shtml?669795| Nimeke = Hannah Montana tulee Maikkarille!| Tekijä = | Tiedostomuoto = | Selite = | Julkaisu = | Ajankohta = 04.07.2008| Julkaisupaikka = MTV3.fi| Julkaisija = | Viitattu = 04.07.2008| Kieli = }}</ref>

Versio 22. kesäkuuta 2013 kello 14.06

Tämä artikkeli käsittelee televisiosarjaa. Sanan muista merkityksistä katso täsmennyssivu.
Hannah Montana
Tyyli Tilannekomedia
Musikaali
Kestoaika 23 min
Luoja(t) Michael Poryes
Richard Correll
Barry O'Brien
Pääosissa Miley Cyrus
Billy Ray Cyrus
Emily Osment
Mitchel Musso
Jason Earles
Moises Arias
Alkuperämaa  Yhdysvallat Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko  Yhdysvallat Disney Channel
 Suomi Disney Channel
 Suomi MTV3
Esitetty 24. maaliskuuta 2006 – 16. Tammikuuta 2011
Jaksoja 98 (luettelo jaksoista)
Tuotanto
Ohjaaja(t) Roger Christiansen
David Kendall
Richard Correll
Jody Margolin
Shannon Flynn
Fred Savage
Lee Shallat Chemel
Mark Cendrowski
Tuotantoyhtiö(t) Disney Channel
It's a Laugh Productions
Michael Poryes Productions
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Hannah Montana on Emmy-ehdokkuuden saanut yhdysvaltalainen Disney Channelin televisiosarja, jonka esitys alkoi 24. maaliskuuta 2006. Sarja kertoo teinitytöstä, joka elää kaksoiselämää teinityttönä nimeltä Miley Stewart (Miley Cyrus) ja joka on kuitenkin myös kuuluisa pop-laulaja Hannah Montana. Kukaan ei tiedä hänen salaisuuttaan, paitsi hänen läheiset ystävänsä ja perhe.

Sarjan 1., 2., 3. ja 4., tuotantokauden jaksoja on dubattu suomeksi, ja niitä esitetään hyvin usein (erityisesti päivällä, iltaisin yleensä tekstitetty suomeksi, mutta puhuttu englanniksi).

Sarjaa alettiin esittää MTV3-kanavalla 6. syyskuuta 2008 alkaen.[1]

9. huhtikuuta 2008 tiedotettiin, että sarjasta tehdään myös 3. tuotantokausi jonka kuvaukset alkoivat 4. elokuuta 2008.

Sarjaan perustuva elokuva Hannah Montana: The Movie sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 10. huhtikuuta 2009 ja Suomessa 1. toukokuuta 2009.

Hannah Montanan näyttelijä, Miley Cyrus, ilmoitti ettei jatka roolissaan neljännen tuotantokauden jälkeen, koska hän halusi keskittyä musiikkiuransa kehittämiseen. Kuitenkin Hannah Montana The Movie menestyi hyvin ja Miley Cyrus ja hänen isänsä Billy Ray Cyrus ovat ilmoittaneet, että neljäskin kausi on tulossa. Se kuitenkin jäänee näillä näkymin viimeiseksi.[2]

Sarjasta

"Hannah Montana" eli Miley Stewart on tavallinen 19-vuotias (syntynyt 23.11.1992) tyttö, joka muuttaa Tennesseestä Malibuun isoveljensä Jacksonin ja isänsä Robby Rayn kanssa. Mileyn parhaat kaverit ovat Lilly Truscott ja Oliver Oken. Vaikka Miley saattaa vaikuttaa kömpelöltä teiniltä, hän käy läpi todellisen muodonmuutoksen noustessaan lavalle ja vain harvat tietävät hänen kaksoiselämästään Hannah Montanana. Vaikka hän on kuuluisa, haluaa hän silti elää tavallisen nuoren elämää.

Tuotanto

Michael Poryes, joka on luonut myös Disney Channelin hittisarjan That's So Raven, on yksi sarjan tekijöistä. Ohjelman on tuottanut Disneyn kanssa yhteistyössä oleva It's a Laugh Productions, Inc.. Sarja on kuvattu Tribune Studiosilla Hollywoodissa, Kaliforniassa. Sarjan ensimmäinen jakso rikkoi ennätyksiä Disney Channelilla: se sai 5,4 miljoonaa katsojaa.lähde?

Alkuperäinen idea sarjaan on lähtöisin sarjan That's So Raven jaksosta "Goin' Hollywood", jonka piti olla pilottijakso tilannekomedialle Better Days, jossa lapset ovat pääosassa suositussa televisio-ohjelmassa kuten mutta yrittävät pitää sen salassa.

Rooleissa

Pääosat

 Miley Cyrus   Miley Stewart/Hannah Montana  
 Emily Osment   Lilly Truscott/Lola Luftnage  
 Mitchel Musso   Oliver Oken/Mike Standley III  
 Jason Earles   Jackson Stewart  
 Billy Ray Cyrus   Robbie Ray Stewart  
 Moises Arias   Rico  

Toistuvat

 Shanica Knowles   Amber Adison  
 Anna Maria Perez de Tagle   Ashley Dewitt  
 Romi Dames   Traci Van Horn  
 Dolly Parton   Aunt Dolly  
 Vicki Lawrence   Mamaw Ruthie  
 Frances Callier   Roxy  
 Cody Linley   Jake Ryan  
 Selena Gomez   Mikayla  
 Morgan York   Sarah  
 Greg Baker   Mr. Corelli  
 Noah Cyrus   Little Girl  
 Peter Allen Vogt   herra Donzig (Naapuri)  

Jaksot

1. tuotantokausi

Jakso-
numero
Jakson nimi
1 Tosi siisti salaisuus
2 Purkkapoppia Oliverille
3 Hämärää hiippailua
4 Miten niin et pidä Hannahista?
5 Bile-etiketti hakusessa
6 Mummin oma suosikkipoju
7 Pelikaaniprobleema
8 Merirosvomaskotti
9 Turhauttava telttaretki
10 Raastavaa ramppikuumetta
11 Salainen ihailijatar
12 Paluu parrasvaloihin
13 Turhamaisuus romukoppaan!
14 Loistokas luokkakaveri
15 Zombieprinsessa
16 Dolly-tädin vierailu
17 Paha kaksoisserkku
18 Minäkö muka mustasukkainen?
19 Vilpitöntä voitonriemua
20 Luottoraja laskussa
21 Sensaatiomaiset sydänkäpyset
22 Avuton assistentti
23 Uusi kovis koulussa
24 Vuoden viilein lista
25 Vadelmaisia valheita
26 Hirviä ja ihmisiä

2. tuotantokausi

Jakso-
numero
Jakson nimi
1 Tekstiviestikiristäjä iskee
2 Tiimipelillä se sujuu!
3 Skeittarista prinsessaksi
4 Musikaalinen muistisääntö
5 Kadonnutta lauluääntä etsimässä
6 Suuri kylpyhuonesota
7 Kuhertelua ja kinastelua
8 Nenäkäs henkivartija
9 Sydänsuruja, osa 1/2
10 Sydänsuruja, osa 2/2
11 Unissakävelijä
12 Tähdenlento
13 Pop-prinsessat kilpasilla
14 Pallo hukassa
15 Lainaäänen voimin
16 Miley vastaan Jonasin veljekset
17 Paparazzeilua
18 Mustasukkaisuutta
19 Bestikset kuin siskokset
20 Leidit tukkanuottasilla
21 Kosto on pyöreä
22 Earl-sedän unelma
23 Hyppy menneisyyteen
24 Neljänkympin pettymys
25 Timanttien taisto
26 Uudet kuteet, uudet kujeet

Soundtrack

1. tuotantokauden soundtrack

Pääartikkeli: Hannah Montana (albumi)

Hannah Montana on ääniraita kyseisestä sarjasta ja sen julkaisi 24. lokakuuta 2006 Walt Disney Records. Albumin ensimmäiset kahdeksan kappaletta on laulanut hahmo Hannah Montana, jota näyttelee Miley Cyrus. Albumilla on myös neljä kappaletta muilta artisteilta ja toinen ääniraita. Ääniraita oli kahdeksan parhaan myyvän albumin joukossa vuonna 2006 Yhdysvalloissa, jolloin albumia myytiin melkein 2 miljoonaa kappaletta. Albumia on yhteensä myyty 3,2 miljoonaa kappaletta Yhdysvalloissa ja 4 miljoonaa maailmanlaajuisesti.

Albumi nousi 1. sijalle Yhdysvaltojen Billboard 200 -listalla.

Kahdeksan kappaletta on noussut Billboard Hot 100 -listalle, mukaan lukien kappaleet "The Best of Both Worlds", "Who Said" ja "If We Were a Movie".

2. tuotantokauden soundtrack

Hannah Montana 2/Meet Miley Cyrus on toinen soundtrack-levy kyseiselle sarjalle ja Miley Cyrusin debyyttialbumi, joka näyttelee televisiosarjan pääosaa: Miley Stewartia ja Hannah Montanaa. Kyseinen albumi sisältää kaksi levyä: ensimmäisellä levyllä kuullaan Montanan kappaleita, kun taas toisella kullaan Cyrusin kappaleita. Albumi julkaistiin 26. kesäkuuta 2007. Levy-yhtiöinä toimi Walt Disney Records sekä Hollywood Records.

Albumi nousi 1. sijalle Yhdysvaltojen Billboard 200 -listalla.

Elokuvan soundtrack

Hannah Montana: The Movie (soundtrack) on soundtracklevy elokuvalle Hannah Motana: The Movie. Se sisältää myös elokuvassa esiintyvät kappaleet. Se julkaistiin 23. maaliskuuta 2009. Albumi sisältää Miley Cyrusin hitin "The Climb". Cyrus esittää kaksitoista soundtrackiin sisältyvistä kappaleista, vaikkakin seitsemän niistä kuuluu Hannah Montanalle. Levy sisältää myös uuden singlen "Hoedown Throwdown". Levyllä esiintyy myös muita suuria artisteja: Billy Ray Cyrus, Taylor Swift, Rascal Flatts ja Steve Rushton. Ensimmäiseksi mainittu on Cyrusin isä ja he esittävät yhdessä kappaleen "Butterfly Fly Away". Toiseksi mainittu kirjoitti kappaleen "Crazier" elokuvaa varten, josta sitten tulikin hänen seuraava singlensä.

3. tuotantokauden soundtrack

Pääartikkeli: Hannah Montana 3

Hannah Montana 3 on ääniraita kyseisestä sarjasta ja se julkaistiin 7. heinäkuuta 2009. Alun perin albumin oli tarkoitus ilmestyä 14. heinäkuuta 2009, mutta sitä aikaistettiin viikolla. Hannah Montana 3 on neljäs soundtrack (mukaan lukematta livealbumeja) Miley Cyrusin fiktiivisen hahmon Hannah Montanan julkaisusta. Albumia edeltää sarjaan perustuvan elokuvan soundtrack, Hannah Montana: The Movie soundtrack.

Elokuvat

Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert

Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert (tunnettu myös nimellä The Best of Both Worlds Concert) on vuoden 2008 konserttielokuva elokuvastudio Walt Disney Picturesilta. Konsertti esitettiin myös Disney Digital 3-D - näytöksenä. Konserttia tähditti Miley Cyrus sekä omana itsenään että Hannah Montanan roolissa. Elokuvan ohjasi Bruce Hendricks ja tuotti Art Repola.

Hannah Montana: The Movie

Hannah Montana: The Movie sarjasta. Elokuvan kuvaukset aloitettiin huhtikuussa 2008, ja se on suurimmaksi osaksi kuvattu Columbiassa (Tennessee) ja Los Angelesissa (Kalifornia). Kuvaukset lopetettiin heinäkuussa 2008. Elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 10. huhtikuuta 2009 ja Suomen teattereihin elokuva saapui 1. toukokuuta 2009.

Palkintoja

Vuosi Palkinto Kategoria Palkinnon ansaitsija Lopputulos
2006 Teen Choice -palkinto TV – Breakout Star Miley Cyrus Ehdokkuus
ASCAP Awards Top Television Series Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Voitto
2007 Golden Icon Award Best New Comedy[3] Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Ehdokkuus
Kid's Choice Awards Favorite Television Actress Miley Cyrus Voitto
Teen Choice -palkinto Choice TV Show: Comedy Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Voitto
Favorite TV Actress Miley Cyrus Voitto
Creative Arts Emmy Outstanding Children's Program Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Ehdokkuus
2008 Kid's Choice Awards Favorite Television Actress Miley Cyrus Voitto
Favorite TV Show Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Ehdokkuus
Young Artist -palkinto Best Family Television Series Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Voitto
Best Performance in a TV Series – Leading Young Actress Miley Cyrus Voitto
Best Performance in a TV Series – Recurring Young Actress Ryan Newman Ehdokkuus
Best Young Ensemble Performance in a TV Series Miley Cyrus, Emily Osment, Mitchel Musso, Moises Arias, Cody Linley Ehdokkuus
Gracie Allen -palkinto Outstanding Female Lead – Comedy Series Miley Cyrus Voitto
Teen Choice -palkinto Choice TV Actress-Comedy Miley Cyrus Voitto
Choice TV Show-Comedy Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Voitto
Creative Arts Emmy Outstanding Children's Program[4] Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Ehdokkuus
Television Critics Association Awards Outstanding Achievement in Children's Programing Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Ehdokkuus
BAFTA Children's Awards[5] BAFTA Kid's Vote 2008 Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Voitto
ASCAP Awards Top Television Series[6] Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Voitto
2009 Kid's Choice Awards Favorite TV Show Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Ehdokkuus
Gracie Allen -palkinto Outstanding Female Lead-Comedy Series Miley Cyrus Voitto
Creative Arts Emmy Outstanding Children's Program[4] Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Ehdokkuus
ASCAP Awards Top Television Series[7] Hannah Montana näyttelijät ja tiimi Voitto

Lähteet

  1. Hannah Montana tulee Maikkarille! mtv3.fi. 04.07.2008. MTV3.fi. Viitattu 04.07.2008.
  2. Teinitähti toteutti uhkauksensa - suututti miljoonat STARA. 01.04.2009. Viitattu 7.6.2009.
  3. "Zack Snyder's Film "300" tops in Golden Icon Awards", Axcess News. Luettu February 5, 2008. 
  4. a b Nominations: Official Primetime Emmy Award Database 2008 July 8, 2010. Academy of Television Arts & Sciences. Viitattu July 8, 2010. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”EmmyAward” on määritetty usean kerran eri sisällöillä
  5. Children's Awards Winners November 30, 2008 – The BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) site
  6. http://www.ascap.com/eventsawards/awards/filmtv/2008/tv.aspx
  7. http://www.ascap.com/eventsawards/awards/filmtv/2009/tv.aspx

Aiheesta muualla