Ero sivun ”Colt Army Model 1860” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Malli 1860 suunniteltiin korvaamaan armeijan käyttämä Colt Dragoon - malli pienemmällä ja helpommin käsiteltävällä revolverilla.
Aseen toinen mallinimi onkin Colt New Model Army.<ref>Smit s.34, 35</ref> Se suunniteltiin kaliperiin 44 ja vuodesta 1861 rinnalle
tuli 36 versio. Epävirallinen mallinimi Navy ( engl. [[''[[laivasto'']]'' ) tuli 36 - aseille joihin oli tehty purjelaiva-aiheisia koristekaiverruksia. Revolveriin oli mahdollista ostaa lisävarusteena tarvittaessa sormiruuvilla perään kiinnitettävä olkatuki, jolloin siitä tuli pistoolikarabiini. Aseen tähtäiminä on jyvä piipunsuussa ja iskuvasaran yläosaan viilattu hahlo.
 
Ase on mustaruutikäyttöinen ja yksitoiminen ts. hana täytyy virittää jokaista laukausta varten erikseen liipaisimen vain laukaistessa aseen. Alkuperäinen ase ei käytä [[patruuna]]a. Patruunan sijaan jokainen panoskammio ladataan erikseen nallilla, ruutipanoksella ja luodilla. Nallia varten jokaisessa panoskammiossa on nallipiikki, johon nalli ladattaessa painetaan ja jota vasten iskuri lyö sytyttäen nallin joka puolestaan sytyttää ruutipanoksen. Ruuti ja luoti ladataan rullaan sen etupäästä ja piipun alla on aseeseen nivelöity latauspuristin jolla luoti saadaan puristettua tiukasti paikoilleen rullaan. Rullaa käännetään ladattaessa siten, että puristimen kohdalle tulee jokainen kammio vuorollaan. Latausta varten rulla vapautetaan lukituksestaan vetämällä hana puolivireeseen. Turvallisuussyistä nallit asetetaan paikoilleen nallipiikkeihin viimeisenä lataustoimenpiteenä.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko