Ero sivun ”Sly Cooper: Thieves in Time” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 80: Rivi 80:
|[[Ossi Valo]]|Rioichi Cooper
|[[Ossi Valo]]|Rioichi Cooper
|[[Petrus Kähkönen]]|Tennessee Kid Cooper, Sir Galleth Cooper
|[[Petrus Kähkönen]]|Tennessee Kid Cooper, Sir Galleth Cooper
|[[Patrick Seitz]]|''Bob'' Cooper(ei dubattu ääni)
|[[Patrick Seitz]]|"''Bob''" Cooper(ei dubattu ääni)
|[[Juha Paananen]]|Salim Al-Kupar, sivuääniä
|[[Juha Paananen]]|Salim Al-Kupar, sivuääniä
|[[Markus Bäckman]]|El Jefe, sivuääniä
|[[Markus Bäckman]]|El Jefe, sivuääniä

Versio 12. kesäkuuta 2013 kello 20.39


Sly Cooper: Thieves in Time
Päähenkilö Sly Cooper pelin eurooppalaisen version kansikuvassa.
Päähenkilö Sly Cooper pelin eurooppalaisen version kansikuvassa.
Kehittäjä Sanzaru Games
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Jakelija PlayStation Store ja PlayStation Now
Säveltäjä Peter McConnell
Pelisarja Sly Cooper
Julkaistu
Lajityyppi tasohyppely
hiiviskely
Pelimuoto moninpeli ja yksinpeli
Ikäluokitus 7+
Alusta PlayStation 3
PlayStation Vita
Jakelumuoto Blu-ray-levy ja digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sly Cooper: Thieves in Time on Sanzaru Gamesin kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema videopeli vuodelta 2013. Se on Sly Cooper -videopelisarjan neljäs osa, ja Pohjois-Amerikassa se ilmestyi 5. helmikuuta 2013 PlayStation 3- ja PlayStation Vita-alustoille.[1] Euroopassa peli ilmestyi 27. maaliskuuta 2013 myös PlayStation 3:lle ja PlayStation Vitalle.

Tarina

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alku

Thieves in Timen tarina jatkaa siitä, mihin kolmas sarjan osa Sly 3: Konnien kunnia jäi; Pariisiin majoittunut Sly on suhteessa Interpol-agentti Carmelita Foxin kanssa, joka uskoo Slyn kärsivän edelleen muistinmenetyksestä, Murray luo uraa ralliautoilun parissa koplan vanhalla ajokilla ja Bentley kehittelee aikakonetta mielitettynsä Penelopen kanssa.

Pariisin alkupuhe

Ollessaan Carmelitan kanssa arvokkaiden antiikkiesineiden taidenäyttelyssä mennyt elämäntyyli alkaa jälleen houkutella Slyta, joten hän suunnittelee varastavansa erään muinaisen päähineen kyseisestä museosta. Bentley saapuu Pariisiin ja löytäessään Slyn hän selittää Penelopen kadonneen, ja että Slyn maineikkaan varassuvun Varkaiden käsikirjasta on alkanut hävitä sivuja ja tietoja. Murray liittyy Slyn ja Bentleyn mukaan ja näin ollen vanha kopla on jälleen koossa. Carmelita saa selville, että Sly on teeskennellyt jatkuvasti kärsineensä muistinmenetyksestä, minkä vuoksi hän lähtee jahtaamaan Slyta.

Ottaakseen selvää siitä, mikä aiheuttaa Varkaiden käsikirjan pyyhkiytymisen, koplan on matkattava ajassa taaksepäin tapaamaan Slyn esi-isiä ja Cooperin varassuvun muita varkaita. Jotta he pystyvät matkustamaan ajassa, heillä täytyy olla kuitenkin hallussaan jokin esine aikakaudelta, johon he haluavat seuraavaksi siirtyä. Varkaiden käsikirjan kopla uskoo entisen vastustajansa ja nykyisen liittolaisensa Dimitrin haltuun joka on ennen väärentänyt rahaa slyn suvun vihollisen Clowerkin pyrstösulkien avulla, sillä riski kirjan menettämisestä aikamatkustuksen aikana on liian suuri.

Jakso 1: Japanin tavalla

Ensimmäisenä kohteenaan koplalla on feodaaliajan Japani, missä he tapaavat Slyn japanilaisen esi-isän, Rioichi Cooperin. Rioichi on kuitenkin joutunut vankilaan, mistä Sly hänet pelastaa. Ajassa taaksepäin on matkustanut jotenkin myös El Jefe-niminen tiikeri, jonka le Paradox on lähettänyt tuhoamaan Rioichin. Sly taistelee El Jefeä vastaan ja voittaa, mutta Le Paradoxin kätyrit vievät Rioichin kepin.

Jakso 2: Lähde länteen nuori pesukarhu

Villissä lännessä jengi lähtee etsimään Slyn Lainsuojatonta esi-isää Tennessee "Kid" Cooperia ja lopulta hän löytyy vankilasta. Tennessee kertoo suunnitelleensa pankkiryöstöä, mutta joutuneensa itsekkään ja ahneen seriffi Toothpickin vangitsemaksi. Selviää että seriffi itse ryösti kullan ja lavasti Tennesseen syylliseksi. Jengi päättää auttaa Tenneseetä saamaan kullan ja palauttamaan hänen maineensa. He löytävät Carmelitan, jonka Toothpick on napannut ja Carmelita kertoo selvittäneensä alussa mainitun museon sponsorin Le Paradoxin operaation ja Le Paradox oli lähettänyt hänet villiin länteen. Yhdessä he lähtevät ryöstämään Tennesseen kultaa takaisin. He onnistuvat, mutta Le Paradoxin kätyrit vievät Tennesseen aseen ja jengi putoaa melkein rotkoon, mutta Bentley pelastaa heidät heittämällä Murrayn kaulakorun aikakoneeseen. He imeytyvät madonreikään.

Jakso 3: Luolapesukarhun klaani

Jengi päätyy jääkaudelle noin. 10 000.eaa. Carmelita suuttuu Slylle ja häipyy. He huomaavat, etteivät asiat jääkaudella ole kohdallaan ja lähtevät tutkimaan. Heille selviää, että Le Paradoxin kätyri Grizz on napannut ensimmäisen Cooperin ja kätyrit vievät tämän keksimän apuvälineen, "Cooperin kepin". Koska hänen nimensä on liian vaikea, he alkavat kutsua häntä hänen nimensä lopun mukaan "Bobiksi". Koska "Bob" on huonossa kunnossa, Murray kuntouttaa hänet ja he alkavat selvittää Grizzin suunnitelmaa. Koska Carmelita rauhoittuu ja auttaa heitä, he onnistuvat päihittämään Grizzin.

Jakso 4: Hiiriä ja robotteja

Jengi lähtee keskiaikaiseen Englantiin etsimään Slyn esi-isää Sir Galleth Cooperia, joka perusti Cooper-ritarikunnan. Galleth löytyy sirkuksesta, johon hän on joutunut uhmattuaan Mustan Ritarin robottijoukkoja. Sly varastaa Gallethin miekan takaisin ja he päättävät nujertaa Mustan Ritarin ja vapautta kaupungin. Ollessaan suorittamassa tehtävää, Bentley saa tietää, että Musta Ritari onkin Penelope, joka on pettänyt ystävänsä. Tämä särkee Bentleyn sydämmen ja hän sulkeutuu kuoreensa. Sly onnistuu voittamaan Penelopen, mutta Le Paradoxin kätyrit vievät Gallethin miekan.

Jakso 5: 40 Rosvoa

Jengi lähtee muinaiseen Arabiaan etsimään Slyn esi-isää Salim Al-Kuparia, joka oli perustamssa pahamaineista 40 rosvoa. Selviää, että suurin osa on jo jäänyt eläkkeelle. Sly löytää Salimin, mutta tämä on vastahakoinen auttamaan heitä. Kaupunkia hallitsee norsu nimeltään neiti Decibel, joka hallitsee ihmisiä kärsäänsä juuttuneella torvella. Sly kuulee Decibelin keskustelevan Le Paradoxin kanssa ja hän saa selville näiden suunnitelman. Sly onnistuu voittamaan neiti Decibelin, mutta Le Paradox sieppaa Carmelitan ja Salimin kepin.

Jakso 6: Pariisin jälkipuhe

Jengi palaa nykyaikaan, jossa kaikki on muuttunut. Aikaa ei ole hukattavaksi, joten Sly murtautuu Le Paradoxin ilmalaivaan, mutta jää ansaan. Bentley ja Murray hakevat esi-isät menneisyydestä ja he lähtevät pelastamaan Slyta. Ensin Rioichi saa takaisin oman keppinsä. Seuraavaksi Hän auttaa "Bobia" saamaan keppinsä ja katoaa, sitten "Bob" auttaa Salimia ja katoaa, sitten Salim auttaa Gallethia ja katoaa. Galleth auttaa Tenesseetä saamaan aseensa ja katoaa.

Tenessee auttaa Slytä ja Carmelitaa pääsemään ulos kuvusta, jossa he ovat vankina ja katoaa. Sly käy taistoon Le Paradoxin kanssa ja voittaa. Le Paradoxin aikakone särkyy ja Sly imeytyy madonreikään.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen

Virtahepo Murray on koplan voimakkain ja hän hoitaa siksi fyysisesti vaativimmat tehtävät.

Sly Cooper: Thieves in Time on hyvin samankaltainen kuin kolme edeltäjäänsä. Pelin grafiikat ovat kokeneet suuren harppauksen, sillä sarjan kolme aiempaa peliä ilmestyivät PlayStation 2:lle, joka ei käyttänyt pelien tallennusvälineenä teräväpiirtotekniikkaa tukenutta Blu-rayta. Myös pelin tasot ovat kooltaan kolminkertaisia verrattaessa kolmen ensimmäisen sarjan pelin tasojen kokoon.

Sly pystyy myös hyödyntämään esi-isiensä käyttämiä pukuja, jotka auttavat pelaajaa läpäisemään pelin eri tasoja. Tällaisia asuja ovat muun muassa Robin Hood -tapainen asu, joka mahdollistaa jousiammunnan, sekä muinaiseen Japaniin sijoittuva samurai-asu jonka avulla Sly voi esimerkiksi edetä tulen läpi vahingoittumatta. Slyn hyödyntämät tekniikat, kuten spiraalihyppy terävien esineiden päälle sekä köysillä käveleminen ja vartijoilta varastelu tekevät paluun. Uutena elementtinä pelissä on kompassi, joka auttaa pelaajaa etenemään tehtävissä. Aiemmin vastaavanlainen kompassi on esiintynyt ainoastaan Sly 3: Konnien kunnian kaksinpeli-osiossa. Pelattavina hahmoina ovat kahden edellisen osan tapaisesti Slyn ohella myös Bentley ja Murray, mutta nyt myös pelissä esiintyvät Slyn esi-isät sekä Carmelita Fox tulevat olemaan pelattavina hahmoina. Myös pelisarjan kahdessa ensimmäisessä osassa esiintyneet vihjepullot ja sarjan toisessa osassa esiintyneet kerättävät aarteet ovat mukana pelissä.

Myös koplan piilopaikka on kokenut joitain uudistuksia, sillä uutena elementtinä piilopaikassa ovat aarreseinä, joka koostuu Slyn pelin aikana löytämistä aarteista, sekä pukugalleria, joka esittelee eri pukuvaihtoehtoja joita Sly voi ottaa käyttöönsä. Sekä pelikone ja Pöytäpingis ovat uusia.

Ääninäyttelijät

 Jari Salo  Sly Cooper  
 Antti Jaakola  Bentley  
 Bruno Lähteenmäki  Murray  
 Elise Langenoja  Carmelita, Penelope  
 Ossi Valo  Rioichi Cooper  
 Petrus Kähkönen  Tennessee Kid Cooper, Sir Galleth Cooper  
 Patrick Seitz  "Bob" Cooper(ei dubattu ääni)  
 Juha Paananen  Salim Al-Kupar, sivuääniä  
 Markus Bäckman  El Jefe, sivuääniä  
 Petri Hanttu  Sheriffi Toothpick, Cyrille Le Paradox  
 Pasi Ruohonen  Grizz  
 Susa Saukko  Neiti Decibel  
 Sasu Moilanen  Sivuääniä  
 Arto Nieminen  Sivuääniä  

Lähteet

  1. Cullen, Johnny: Sly Cooper: Thieves in Time to get Vita SKU, sim-launch with PS3 vg247.com. 18.5.2012. Viitattu 24.5.2012. (englanniksi)