Ero sivun ”Tabloidi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  9 vuotta sitten
edelliseen muutokseen kuului tämä yhteenveto: compact sama koko kuin tabloid
p (kielitarkistus)
(edelliseen muutokseen kuului tämä yhteenveto: compact sama koko kuin tabloid)
'''Tabloidi''' on [[sanomalehti]], joka on kooltaan puolet suurikokoisesta ns. [[broadsheet]]-[[formaatti|formaatista]]. [[Suomi|Suomessa]] tabloid-sivuformaatin koko on yleisesti leveys 280 millimetriä ja korkeus 400 millimetriä.
 
[[Yhdistynyt kuningaskunta|Isossa-Britanniassa]], josta tabloid-nimitys on lähtenyt liikkeelle, sanaan sisältyy myös viite sensaatiohakuiseen sisältöön, koska alunperin vain sellaiset lehdet julkaistiin tässä koossa. Termin merkitys liudentui, koska useita niin sanottuja laatulehtiä, jotka aiemmin tyypillisesti olivat [[broadsheet]]-koossa, siirtyi tabloid-kokoon, jokajota englanniksi usein kutsutaan compact. Esimerkiksi ''[[The Times]]'' ja ''[[The Guardian]]'' ovat siirtyneet tähän kokoon.
 
2000-luvulla heräsi uusi kinnostuminen tabloid-kokoon. Suomessa sanomalehdistä muun muassa ''[[Hufvudstadsbladet]]'', [[Itä-Savo (sanomalehti)|Itä-Savo]], [[Länsi-Savo]] ja [[Kauppalehti]] ovat vanhastaan olleet tabloid-kokoisia, samoin iltapäivälehdet ''[[Iltalehti]]'' ja ''[[Ilta-Sanomat]]''. ''[[Lapin Kansa]]'', ''[[Pohjolan Sanomat]]'' ja ''[[Kainuun Sanomat]]'' alkoivat ilmestyä tabloid-kokoisina 17.1.2011, ''[[Satakunnan Kansa]]'' tasan vuotta myöhemmin. Suomen suurin sanomalehti, ''[[Helsingin Sanomat]]'', vaihtoi tabloid-kokoon 8.1.2013.
1 805

muokkausta

Navigointivalikko