Ero sivun ”Aivoliitto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Abc10 (keskustelu | muokkaukset)
linkit pois tekstistä
Abc10 (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 17: Rivi 17:
* [http://www.aivoliitto.fi/kielellinen_erityisvaikeus_(sli)/kuntoutuspalvelut/kommunikaatiokeskus Kommunikaatiokeskus]
* [http://www.aivoliitto.fi/kielellinen_erityisvaikeus_(sli)/kuntoutuspalvelut/kommunikaatiokeskus Kommunikaatiokeskus]


[[Luokka: Suomalaiset potilas- ja vammaisjärjestöt‎]]
[[Luokka:Potilasjärjestöt]]

Versio 16. toukokuuta 2013 kello 19.15

Aivoliitto ry on kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö, joka tukee edustamiensa ryhmien arjessa selviytymistä. Näitä ryhmiä ovat aivoverenkiertohäiriön (AVH) sairastaneet ja heidän läheisensä sekä perheet, joiden lapsella tai nuorella on kielellinen erityisvaikeus.

Liiton perustehtävänä on oikeuksien valvonta, viestintä ja asenteisiin vaikuttaminen, AVH:n ennaltaehkäisy sekä yhdistystoiminta ja palvelut. Liitto tuo esiin puhevammaisten asioita sekä tarjoaa sopeutumisvalmennuskursseja, kuntoutusta, terapiaa ja virkistystoimintaa. Liiton omistama Suomen Nuortentalo Oy tarjoaa nuorten itsenäistymistä tukevia asumispalveluita ja mm. neuropsykiatrista valmennusta.

Liitto julkaisee AVH- ja Kielipolku-lehtiä sekä monipuolista esitemateriaalia. Lisäksi liitto kouluttaa jäsenistöään ja alan ammattihenkilöstöä.

Liiton keskustoimisto sijaitsee Turussa Erityisosaamiskeskus Suvituulessa, jossa on monipuoliset tilat sopeutumisvalmennuskurssien järjestämiseen, koulutukseen ja majoitukseen. Suvituulessa sijaitsee myös liiton Kommunikaatiokeskus. Sen tavoitteena on puhevammaisten henkilöiden (afasia, lasten ja nuorten kielellinen erityisvaikeus) arjessa selviytymisen tukeminen. Kommunikaatiokeskuksen toiminta on tiedotusta, ohjausta ja neuvontaa. Keskuksessa kehitetään uusia toimintamalleja puhevammaisten henkilöiden kommunikoinnin tukemiseen ja läheisten ohjaamiseen.

Aivoliiton aluetoimistot sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Kouvolassa, Kuopiossa, Kajaanissa ja Rovaniemellä.

Aiheesta muualla