Ero sivun ”Katalysaattori” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
 
p fix en de
Rivi 11: Rivi 11:




[[en: Catalytic converter]]
[[en:Catalytic converter]]
[[de: Fahrzeugkatalysator]]
[[de:Fahrzeugkatalysator]]

Versio 17. elokuuta 2004 kello 02.49

Kemiassa katalysaattori tarkoittaa samaa kuin katalyytti.

Katalysaattori on laite, jonka toiminta perustuu katalyysiin eli kemiallisten reaktioiden nopeuttamiseen.

Autossa katalysaattori muuttaa pakokaasujen haitallisia aineita harmittomammiksi. Bensiiniautojen kolmitoimikatalysaattoreissa hiilimonoksidi eli häkä (CO) hapettuu hiilidioksidiksi (CO2) ja palamattomat hiilivedyt hapettuvat hiilidioksidiksi ja vedeksi. Typen oksidit (NOx) pelkistyvät typeksi (N2). Katalysaattori voi myös hapettaa rikkidioksidin (SO2) rikkitrioksidiksi (SO3), mikä ei ole toivottavaa, sillä rikkitrioksidi muodostaa veden kanssa rikkihappoa.

Katalysaattorissa on keraaminen tai metallinen kennosto, joka pinnoitetaan katalyyteillä kuten jalometalleilla platinalla ja rodiumilla. Jalometalleja tarvitaan vain noin kaksi grammaa. Kennoston pinta-ala on suuri, jotta kaasumolekyylit varmasti osuisivat pintaan ja mahdollisesti reagoisivat. Koska reaktiot vaativat lämpötilan 250 °C, katalysaattori ei toimi kylmällä autolla heti käynnistämisen jälkeen.

Lyijy tuhoaa katalysaattorin, joten katalysaattoriautoissa on käytettävä lyijytöntä polttoainetta. Suomessa bensiiniin lisättiin ennen tetraetyylilyijyä oktaaniluvun nostamiseksi.