Ero sivun ”Martin Prince” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 22: Rivi 22:


== Kuolema ==
== Kuolema ==
Martin on kuollut muun muassa "[[Kauhujen talo, osa 6]]", jossa [[Talonmies Willie]] (matkien [[Freddy Krueger]]ia) tappoi Martinin kielellään samalla kun tämä uneksi opiskelelvansa latinaa [[Latina|latinaa]]. Jaksossa [[Rysän päällä]] Bart ja Lisa uskovat tappaneensa Martinin vahingossa kansallispuistossa sattuneen onnettomuuden vuoksi.
Martin on kuollut muun muassa "[[Kauhujen talo, osa 6]]", jossa [[Talonmies Willie]] (matkien [[Freddy Krueger]]ia) tappoi Martinin kielellään samalla kun tämä uneksi opiskelelvansa [[Latina|latinaa]]. Jaksossa [[Rysän päällä]] Bart ja Lisa uskovat tappaneensa Martinin vahingossa kansallispuistossa sattuneen onnettomuuden vuoksi.


Tulevaisuusjakson [[Lisan häät]] (''Lisa's Wedding'') mukaan hänen ainakin luullaan kuolleen kemianluokan räjähdyksessä, mutta tosiasiassa hän asui koulun alla soittaen [[urut|urkuja]].
Tulevaisuusjakson [[Lisan häät]] (''Lisa's Wedding'') mukaan hänen ainakin luullaan kuolleen kemianluokan räjähdyksessä, mutta tosiasiassa hän asui koulun alla soittaen [[urut|urkuja]].

Versio 24. huhtikuuta 2013 kello 22.46

Martin Prince
[[Tiedosto:|250px|]]
Ensiesiintyminen Nuori Nero
Ääninäyttelijät Russi Taylor
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Hiekanvaaleat
Ikä 10
Ammatti Koululainen Springfieldin ala-asteella
Tärkeimmät sukulaiset Vanhemmat Martin Sr. ja Martha

Martin Prince on fiktiivinen piirroshahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijä on Russi Taylor.

Martin on olennaisesti luokkansa älykkäin ja paras oppilas sekä opettajan lellikki. Martin on ilmeisesti normaaleja lapsia reilusti älykkäämpi ja kuuluisi testin mukaan nerolasten kouluun, kuten hänen ensiesiintymisjaksonsa Nuori nero osoittaa. Hänen älykkyysosamääränsä on 216, ja hän vasikoi usein muiden lasten tekemisistä, minkä seurauksena hän onkin usein koulukiusaajien Nelson Muntzin, Kearneyn, Jimbo Jonesin ja Dolphin tähtäimessä.

Koulun ja tavanomaisen tiedon lisäksi Martinin sydän tuntuu sykkivän myös muutamalle arkisemmalle asialle. Hän oli valmis maksamaan 40 dollaria harvinaisesta sarjakuvalehdestä, jonka hän kylläkin sai vasta kun yhdisti rahansa Milhousen ja Bart Simpsonin kanssa. Kun Bart tarvitsi opastusta opiskelussa, Bart teki vastapalvelukseksi Martinista suositun. Tällöin Martinkin eli ainakin hetken rettelöitsijän elämää.

Martin on tunnettu myös musikaalisena henkilönä, sillä hän soittaa luuttua. Martin käyttää myös kiertoilmaisuja. Kun Bart oli pukeutunut nörtiksi ja muut nauroivat, Martin vain sanoi: "Ulkonäkösi on huvittava." Martin osaa imitoida Ernest Hemingwayta, Jules Vernen Phileas Foggia ja Julia Childiä

Martinin naismainen olemus

Martinin humoristisimpia piirteitä on taipumus avoimeen "neitimäisyyteen". Hän on pukeutunut muun muassa kreikkalaisiksi jumalattariksi, on julistanut Bartin Halloween-juhlissa olevansa jonkilainen keiju-kuningatar ja Lizzie Bordeniksi koulunäytelmässä. Saadessaan uima-altaan pihalle hän toteaa olevansa "tämän kesän kuningatar."

Kuolema

Martin on kuollut muun muassa "Kauhujen talo, osa 6", jossa Talonmies Willie (matkien Freddy Kruegeria) tappoi Martinin kielellään samalla kun tämä uneksi opiskelelvansa latinaa. Jaksossa Rysän päällä Bart ja Lisa uskovat tappaneensa Martinin vahingossa kansallispuistossa sattuneen onnettomuuden vuoksi.

Tulevaisuusjakson Lisan häät (Lisa's Wedding) mukaan hänen ainakin luullaan kuolleen kemianluokan räjähdyksessä, mutta tosiasiassa hän asui koulun alla soittaen urkuja.