Ero sivun ”Imatran kaupunginosat” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
849 merkkiä lisätty ,  8 vuotta sitten
p (kh; –)
 
==Vuoksen itäpuolen taajamia==
'''Itä-Siitola''' sijaitsee aivan Vuoksen rannassa. Alueella on omakotitaloja ja rivitaloja.
 
'''Itä-Siitola''' sijaitsee aivan Vuoksen rannassa. Alueella on omakotitaloja ja rivitaloja. Alue tunnetaan korkealla mäellä sijaitsevasta [[Siitolan kartano|Siitolan kartanosta]].
'''Jakola''' sijaitsee Venäjän rajan tuntumassa. Alueella on vanhaa omakotitaloasutusta.
 
'''Jakola''' sijaitsee Venäjän rajan tuntumassa. Alueella on etupäässä vanhaa omakotitaloasutusta.
 
'''Kaukopää''' sijaitsee lähellä Vuoksenniskaa. Yksi [[Stora Enso]]n paperitehtaista on Kaukopäässä. Kaukopään alueella on kerrostalo-, omakotitalo- ja rivitaloasutusta. Alueella on Enso-Gutzeitin rakennuttamia työväenasuntoja.
'''Kymälahti''' on pieni omakotitaloalue Immalanjärven läheisyydessä. Alueella sijaitsee Kukkurilan vanhusten hoiva- ja asumisyksikkö, jonka yhteydessä toimii myös dementiakoti Sinikello.
 
'''Lakasenpelto''' sijaitsee Vuoksenniskan lähellä ja on omakotitalovaltainen alue. Alueella on paljon ns. rintamamiestaloja. Alue kuuluu Virasojan kaupunginosaan.
 
'''Linnankoski''' on pienehkö, omakotitalovaltainen alue Mehiläismäen ja Itä-Siitolan vieressä. Linnankoski on saanut nimensä Vuoksessa aikanaan sijainneesta koskesta, jossa oli voimalaitos 1900-luvun alkupuolella. Voimalaitoksen jäänteet ovat edelleen joen pohjassa.
 
'''Mehiläismäki''' on pieni omakotitaloalue Itä-Siitolan, Linnankosken ja Sotkulammen vieressäläheisyydessä.
 
'''Neitsytniemi''' historiallinen alue Vuoksen ja Virasjoen välissä. Alueella sijaitsee [[Neitsytniemen kartano]].
 
'''Rajapatsaalla''' on kerros-, omakoti- ja rivitaloja. Yksi kaupunginkirjaston sivukirjastoista, Patsaan kirjasto, sijaitsee Rajapatsaalla. Rajapatsaan alueella on muitakin peruspalveluita, mm. kaksi päivittäistavarakauppaapäivittäistavarakauppa ja joitakin erikoisliikkeitä.
 
'''Rautionkylä''' Rautionkylää on sanottu Imatran huvilakaupunginosaksi. Alueella sijaitsee perusopetusta antava Kaukopään koulu. Raution palveluihin kuuluvat mm. päivittäistavarakauppa, päiväkoti ja yleinen uimaranta Immalanjärven rannalla.
'''Savikanta''' sijaitsee Rajapatsaan tuntumassa. Alue on pientalovaltaista ja siellä sijaitsee perusopetusta antava Savikannan alakoulu sekä päiväkoti Savikukko.
 
'''Sienimäki''' sijaitsee Mansikkalan ja Vuoksenniskan välissä. Alueella on pääasiassa 1960–1970-luvuilla rakennettuja kerros-, omakoti- ja rivitaloja mutta myös uudempia asuintaloja Vuoksen rannassa. Alueella on päiväkoti, päivittäistavarakauppa ja kahvila-ravintolabaari.
 
'''Sotkulampi''' on omakoti- ja rivitalovaltainen asuinalue Vintterin ja Itä-Siitolan alueiden välissä. Nimensä alue lienee saanut alueella aikaisemmin sijainneesta samannimisestä lammesta, joka on nykyisin hävinnyt.
 
'''Teppanala''' Teppanala sijaitsee lähellä Venäjän rajaa. Teppanalan kaupunginosa muodostuu entisestä Teppanalan kylästä. Alueella sijaitsee [[Imatra Steel|Ovako Imatran]] terästehdas, joka on luonut leimansa myös alueen asuinrakentamiseen. Alueelle on rakenteilla etupäässä venäläisturisteille suunnattuja kaupallisia palveluja.
'''Teppanala''' Teppanalassa sijaitsee Teppanalan alakoulu.
 
'''Vintteri''' on omakotitaloalue Sotkulammen vieressä. Katujen nimet ovat talviaiheisia (esimerkiksi Pakkaskatu ja Kinoskuja).
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko