Ero sivun ”Ari Lähteenmäki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p Käyttäjän 88.115.83.221 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän 137.163.19.9 tekemään versioon.
Rivi 1: Rivi 1:
'''Ari Lähteenmäki''' (s. [[23. kesäkuuta]] [[1961]] [[Helsinki]]) on [[Suomi|suomalainen]] [[jääkiekko]]ilija, pelipaikaltaan hyökkääjä.
'''Ari Lähteenmäki''' (s. [[19. heinäkuuta]] [[1961]] [[Helsinki]]) on [[Suomi|suomalainen]] [[jääkiekko]]ilija, pelipaikaltaan hyökkääjä.


== Ura ==
== Ura ==
Rivi 11: Rivi 11:


== Uran jälkeen ==
== Uran jälkeen ==
Nykyään Lähteenmäki toimii fysioterapian yksityisyrittäjänä. Lähteenmäki on toiminut uransa jälkeen myös [[Kirkkonummen Salamat|Kirkkonummen Salamoiden]] kakkosvalmentajana.
Nykyään Lähteenmäki toimii rakennus- ja kuljetusalan yksityisyrittäjänä. Lähteenmäki on toiminut uransa jälkeen myös [[Kirkkonummen Salamat|Kirkkonummen Salamoiden]] kakkosvalmentajana.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 12. huhtikuuta 2013 kello 15.54

Ari Lähteenmäki (s. 19. heinäkuuta 1961 Helsinki) on suomalainen jääkiekkoilija, pelipaikaltaan hyökkääjä.

Ura

Hän edusti jääkiekkouransa HIFK:ta. Lähteenmäki laukoi liigakauden 1979–1980 ratkaisevassa kolmannessa finaalissa Ässiä vastaan voittomaalin Ilkka Sinisalon syötöstä.

Tapaus Lähteenmäki

Ari Lähteenmäki sai kaikkien aikojen ankarimman pelikiellon SM-liigan historiassa pahoinpideltyään Jokerien puolustaja Petri Lampisen liigaottelussa joulukuussa 1986. Pelikielto oli loppukauden mittainen ja käsitti 27 ottelua. Tuomion johdosta HIFK:n puheenjohtaja Frank Moberg erosi protestiksi SM-liigan luottamustehtävistään.

Lampiselta murtui tilanteessa leukaluu ja tapaus vietiin myös oikeuteen, jossa Lähteenmäki tuomittiin 3 000 markan sakkoihin.

Uran jälkeen

Nykyään Lähteenmäki toimii rakennus- ja kuljetusalan yksityisyrittäjänä. Lähteenmäki on toiminut uransa jälkeen myös Kirkkonummen Salamoiden kakkosvalmentajana.

Lähteet

Aiheesta muualla

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.