Ero sivun ”Wetaskiwin” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Sechine (keskustelu | muokkaukset)
lähde - en wiki
YurikBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: lt:Wetaskiwin (Alberta)
Rivi 28: Rivi 28:
[[de:Wetaskiwin]]
[[de:Wetaskiwin]]
[[en:Wetaskiwin, Alberta]]
[[en:Wetaskiwin, Alberta]]
[[lt:Wetaskiwin (Alberta)]]
[[pt:Wetaskiwin]]
[[pt:Wetaskiwin]]

Versio 26. kesäkuuta 2006 kello 04.43

Wetaskiwin on 11 339 asukkaan paikkakunta Albertan provinssissa Kanadassa. Se on noin 70 kilometriä etelään Edmontonista. Kaupungin nimi tulee Creen sanasta wītaskīwin-ispatinaw, mikä eräiden mukaan tarkoittaa "kukkulat joilla tehtiin rauha" ja toisten mielestä se tarkoittaa "Luontoäidin jakaminen".

Wetaskiwinissä on suurehko Reynolds-Albertan museo, missä syvennytään tekniikkaan ja koneisiin. Lyhyen matkan päästä museosta on Kanadan lentoliikenteen Hall of Fame.

Wetaskiwin on tunnettu Kanadan korkeimmasta autonmyynnistä. Tähän vaikuttaa suuresti kaupungin mainostus, jota johtavat kaikki autonmyyjät lähialueella. Iskulause "Autot maksavat vähemmän Wetaskiwinissä" nolottaa monia kaupungin asukkaita, mutta sillä on silti ollut selvä vaikutus myyntiin. Monissa tapauksissa iskulause on ainut asia minkä muiden lähikaupunkien asukkaat tietävät Wetaskiwinistä.

Politiikka

Aivan kuin suurin osa Albertan maaseudusta myös Wetaskiwin on hyvin konservatiivinen. Vuoden 2004 liittovaltionäänestyksessä konservatiivien ehdokas sai 74% äänistä ja liberaalipuolueen ehdokas sai vain 12%.

Maaperä

Kaupunki on sijoittunut miljoonia vuosia sitten Albertan päällä sijainneen meren rannikolle. Wetaskiwin luoteispuoli on hiekkaista ja kumpuilevaa maastoa kun kaakossa maaperä on tasaisempaa ja mutaisempaa.

Jengitoiminta

Toiminta on hyvin vähäistä, mutta sitä löytyy muutaman tunnetun jengin verran. Jengejä ovat: WBS (Wonder-Boy skaters), NRZ (Night Riderz), IP (Indian Posse) ja HH (Hobemma Haters). Mitään suurempaa rikollisuutta jengiläiset eivät harrasta. Lähinnä he käyttävät huumeita ja joskus harvoin ryöstävät kaupoista tavaraa.

Kaupungista muualla