Ero sivun ”Ari Lähteenmäki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
hieman lisää
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 11: Rivi 11:


== Uran jälkeen ==
== Uran jälkeen ==
Nykyään Lähteenmäki toimii rakennus- ja kuljetusalan yksityisyrittäjänä. Lähteenmäki on toiminut uransa jälkeen myös [[Kirkkonummen Salamat|Kirkkonummen Salamoiden]] kakkosvalmentajana.
Nykyään Lähteenmäki toimii fysioterapian yksityisyrittäjänä. Lähteenmäki on toiminut uransa jälkeen myös [[Kirkkonummen Salamat|Kirkkonummen Salamoiden]] kakkosvalmentajana.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 28. maaliskuuta 2013 kello 23.40

Ari Lähteenmäki (s. 19. heinäkuuta 1961 Helsinki) on suomalainen jääkiekkoilija, pelipaikaltaan hyökkääjä.

Ura

Hän edusti jääkiekkouransa HIFK:ta. Lähteenmäki laukoi liigakauden 1979–1980 ratkaisevassa kolmannessa finaalissa Ässiä vastaan voittomaalin Ilkka Sinisalon syötöstä.

Tapaus Lähteenmäki

Ari Lähteenmäki sai kaikkien aikojen ankarimman pelikiellon SM-liigan historiassa pahoinpideltyään Jokerien puolustaja Petri Lampisen liigaottelussa joulukuussa 1986. Pelikielto oli loppukauden mittainen ja käsitti 27 ottelua. Tuomion johdosta HIFK:n puheenjohtaja Frank Moberg erosi protestiksi SM-liigan luottamustehtävistään.

Lampiselta murtui tilanteessa leukaluu ja tapaus vietiin myös oikeuteen, jossa Lähteenmäki tuomittiin 3 000 markan sakkoihin.

Uran jälkeen

Nykyään Lähteenmäki toimii fysioterapian yksityisyrittäjänä. Lähteenmäki on toiminut uransa jälkeen myös Kirkkonummen Salamoiden kakkosvalmentajana.

Lähteet

Aiheesta muualla

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.