Ero sivun ”Lomautus” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti poisti 6 Wikidatan sivulle d:q1462531 siirrettyä kielilinkkiä
Rivi 24: Rivi 24:
[[Luokka:Työ]]
[[Luokka:Työ]]


[[ca:Acomiadament col·lectiu]]
[[de:Entlassung]]
[[de:Entlassung]]
[[en:Layoff]]
[[es:Expediente de regulación de empleo]]
[[fr:Licenciement collectif]]
[[pt:Downsizing]]
[[sv:Permittering]]

Versio 14. maaliskuuta 2013 kello 15.06

Lomautus on työnantajan toimenpide, jolla väliaikaisesti keskeytetään työnteko ja palkanmaksu. Lomautus edellyttää työnantajalta tuotannollisia tai taloudellisia syitä tai tilapäistä heikennystä työantajan mahdollisuudessa tarjota töitä. Lomautus voidaan toteuttaa myös työaikaa lyhentämällä. Vaikka lomautus keskeyttää työnantajan palkanmaksuvelvollisuuden ja työntekijän työntekovelvollisuuden, se ei katkaise työsuhdetta.

Lomauttamisesta on ilmoitettava työntekijälle viimeistään 14 päivää ennen lomautuksen alkua. Ennen ilmoitusta työnantajan on annettava työntekijälle selvitys lomautuksesta tai neuvoteltava asiasta työntekijöiden kanssa. Jos lomautus on voimassa toistaiseksi, työnantajan täytyy ilmoittaa työnteon uudelleenalkamisesta viimeistään seitsemän päivää etukäteen.

Vaikka lomautuksen aikana työsuhde on voimassa, jotkin sen ehdot muuttuvat. Työntekijällä on oikeus ottaa muuta työtä sekä irtisanoa työsuhde ilman irtisanomisaikaa, jos lomautuksen loppumiseen on vähintään seitsemän päivää.

Määräaikaisessa työsuhteessa olevan henkilön saa lomauttaa vain, jos työntekijä on vakituisessa työsuhteessa olevan henkilön sijainen ja työnantajalla olisi oikeus lomauttaa vakituinen työntekijä.

Lähteet

  • Koskinen, Seppo; Ullakonoja, Vesa: Oikeudet ja velvollisuudet työsuhteessa. 2. painos. Edita Publishing Oy, 2006. ISBN 951-37-4423-X.

Aiheesta muualla