Koordinaatit: 35°29′N, 139°66′EVirhe mallineen {{Coord}} käytössä: longm>=60

Ero sivun ”Yokosukan laivastoarsenaali” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: '''Yokosukan laivastoarsenaali''' ({{k-ja|横須賀海軍工廠|Yokosuka Kaigun Kōshō}}) oli yksi neljästä keisarillisen Japanin laivaston hallinnoimasta telakalla varustetusta...
 
Rivi 4: Rivi 4:


== Historia ==
== Historia ==
Ulkomaisten insinöörien muun muassa ranskalaisen Léonce Vernyn avulla Togukawa-shogunaatin hallinto perusti 1866 ''Yokosuka Seisakushon'' maavoimien varikon ja laivastotukikohdan. Uuden laitoksen tehtäväksi oli määritetty uusien länsimaiden kaltaisten sotalaivojen ja varusteiden rakentaminen laivastolle. Arsenaalin valmistuminen oli samalla merkittävä ensiaskel japanilaisen teollisuuden modernisoimiseksi. Uudenaikaiset rakennukset, vesijohdot, viemäröinti tiilitehtaat ja tekniset koulut loivat perustan japanilaisten teknikkojen kouluttamiseksi.
Ulkomaisten insinöörien muun muassa ranskalaisen [[Léonce Verny]]n avulla Togukawa-shogunaatin hallinto perusti 1866 ''Yokosuka Seisakushon'' maavoimien varikon ja laivastotukikohdan. Uuden laitoksen tehtäväksi oli määritetty uusien länsimaiden kaltaisten sotalaivojen ja varusteiden rakentaminen laivastolle. Arsenaalin valmistuminen oli samalla merkittävä ensiaskel japanilaisen teollisuuden modernisoimiseksi. Uudenaikaiset rakennukset, vesijohdot, viemäröinti tiilitehtaat ja tekniset koulut loivat perustan japanilaisten teknikkojen kouluttamiseksi.


Boshinsodan päätyttyä ja Meiji restauraation toteuduttua uusi hallinto otti laitokset valvontaansa vuonna 1871, jolloin ne nimettiin Yokosukan telakaksi (Yokosuka Zosenjo). Ensimmäinen kuivatelakka avattiin vielä samana vuonna ja se on toiminnassa edelleen. Ensimmäinen Japanissa valmistettu sotalaiva ''Saiki'' valmistui vielä vuoden loppuun mennessä.
Boshinsodan päätyttyä ja Meiji restauraation toteuduttua uusi hallinto otti laitokset valvontaansa vuonna 1871, jolloin ne nimettiin Yokosukan telakaksi (Yokosuka Zosenjo). Ensimmäinen kuivatelakka avattiin vielä samana vuonna ja se on toiminnassa edelleen. Ensimmäinen Japanissa valmistettu sotalaiva ''[[Seiki (1875)|Seiki]]'' valmistui vielä vuoden loppuun mennessä.


Yokosukan laivastoalue perustettiin 1884 ja se oli samalla ensimmäinen Japanin kotisaarten puolustuksesta vastaavista laivastoalueista. Yokosukan telakka nimettiin 1903 Yokosukan laivastoarsenaaliksi.
Yokosukan laivastoalue perustettiin 1884 ja se oli samalla ensimmäinen Japanin kotisaarten puolustuksesta vastaavista laivastoalueista. Yokosukan telakka nimettiin 1903 Yokosukan laivastoarsenaaliksi.

Versio 11. maaliskuuta 2013 kello 16.36

Yokosukan laivastoarsenaali (jap. 横須賀海軍工廠, Yokosuka Kaigun Kōshō) oli yksi neljästä keisarillisen Japanin laivaston hallinnoimasta telakalla varustetusta laivastotukikohdasta. Tukikohta sijaitsi Yokosukassa Kanagawan prefektuurissa Tokionlahden rannalla Yokohaman eteläpuolella.

{{#coordinates:}}: virheellinen pituusaste

Historia

Ulkomaisten insinöörien muun muassa ranskalaisen Léonce Vernyn avulla Togukawa-shogunaatin hallinto perusti 1866 Yokosuka Seisakushon maavoimien varikon ja laivastotukikohdan. Uuden laitoksen tehtäväksi oli määritetty uusien länsimaiden kaltaisten sotalaivojen ja varusteiden rakentaminen laivastolle. Arsenaalin valmistuminen oli samalla merkittävä ensiaskel japanilaisen teollisuuden modernisoimiseksi. Uudenaikaiset rakennukset, vesijohdot, viemäröinti tiilitehtaat ja tekniset koulut loivat perustan japanilaisten teknikkojen kouluttamiseksi.

Boshinsodan päätyttyä ja Meiji restauraation toteuduttua uusi hallinto otti laitokset valvontaansa vuonna 1871, jolloin ne nimettiin Yokosukan telakaksi (Yokosuka Zosenjo). Ensimmäinen kuivatelakka avattiin vielä samana vuonna ja se on toiminnassa edelleen. Ensimmäinen Japanissa valmistettu sotalaiva Seiki valmistui vielä vuoden loppuun mennessä.

Yokosukan laivastoalue perustettiin 1884 ja se oli samalla ensimmäinen Japanin kotisaarten puolustuksesta vastaavista laivastoalueista. Yokosukan telakka nimettiin 1903 Yokosukan laivastoarsenaaliksi.

Keisarillisen Japanin laivasto osti Venäjän Japanin sodan aikana viisi sukellusvenettä Yhdysvalloista Electric Boat Companyltä. Holland VII -tyyppiset veneet valmisti Arthur Leopold Busch matkallaan Japaniin.