Ero sivun ”Strange Days (elokuva)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
kielenhuoltoa: elokuvia ei "julkaista" vaan ne "saavat ensi-iltansa"
p (r2.7.3) (Botti lisäsi: id:Strange Days)
p (kielenhuoltoa: elokuvia ei "julkaista" vaan ne "saavat ensi-iltansa")
}}
 
'''''Strange Days''''' on vuonna [[Elokuvavuosi 1995|1995]] julkaistu[[ensi-ilta]]nsa saanut [[Kathryn Bigelow]]'n ohjaama [[tieteiselokuva]]. Sen ovat käsikirjoittaneet [[James Cameron]] ja [[Jay Cocks]]. Elokuva oli taloudellinen floppi.
 
== Tarina ==
{{juonipaljastus}}
Vuoden 1999 viimeisinä päivinä [[Los Angeles]] on rikosten ja väkivallan täyttämä paikka. Entinen poliisi, nykyinen mustan pörssinmustanpörssin kauppias Lenny Nero on erikoistunut SQUID-tallenteisiin. SQUID on laite, joka kykenee tallentamaan käyttäjänsä [[aivokuori|aivokuorelta]] kaikki tämän kokemat tapahtumat. SQUID-tallenteita voi "katsoa" jälkeenpäin ja kokea jollekulle toiselle tapahtuneita asioita aivan kuin ne tapahtuisivat katsojalle itselleen. Lenny saa SQUID-tallenteita tavarantoimittajaltaan Tickiltä ja myy niitä eteenpäin kelle tahansa, joka haluaa hetkeksi päästä toisen pään sisään. Hän esittää asikkailleenasiakkailleen sulavaa tyyppiä, vaikka sisimmässään hän suree eroa tyttöystävästään Faithistä. Lennyn ystäviä ovat henkivartijana työskentelevä Lornette "Mace" Mason ja yksityisetsivä Max Peltier. Lennyn ja Macen välit ovat kireät, koska Macella on yksipuolisia tunteita Lennyä kohtaan, eikä hän hyväksy tämän SQUID-liiketoimintaa.
 
Nainen nimeltä Iris pakenee kahta poliisia nimiltään Burton Steckler ja Dwayne Engelman kaupungin halki. Hän juoksee metroasemalle ja hyppää junaan juuri poliisien nenän edestä. Toinen poliiseista rikkoo metrovaunun ikkunan ja tarttuu naista hiuksista. Hänellä on päässään peruukki, joka irtoaa ja paljastuu että hänellä on päässään SQUID-laite. Kun Lenny on ystävineen juomassa baarissa, Iris saapuu paikalle, pudottaa SQUID-tallenteen Lennyn auton kattoikkunasta sisään ja yrittää kertoa Lennylle tilanteestaan. Hän keskeyttää kertomuksensa, kun näkee poliisin ja pakenee. Lenny ei ehdi saada tallennetta, sillä hänen autonsa on hinattu pois väärinpysäköinnin takia.
100 371

muokkausta

Navigointivalikko