Ero sivun ”6teen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 12: Rivi 12:
| ensimmäinen esitys = [[7. marraskuuta]] [[2004]]
| ensimmäinen esitys = [[7. marraskuuta]] [[2004]]
| viimeinen esitys = [[14. tammikuuta]] [[2010]]
| viimeinen esitys = [[14. tammikuuta]] [[2010]]
| tuotantokausia = 4
| tuotantokaudet = 4
| jaksot = 93
| jaksot = 93
| tuottajat =
| tuottajat =

Versio 23. helmikuuta 2013 kello 14.06

6teen
Tyyli tilannekomedia
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Tom McGillis
Jennifer Pertsch
Pääosissa Brooke D'Orsay
Megan Fahlenbock
Terry McGurrin
Christian Potenza
Stacey DePass
Jess Gibbons
Alkuperämaa  Kanada
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Kanada Teletoon
Suomi YLE TV2
Esitetty 7. marraskuuta 2004 – 14. tammikuuta 2010
Tuotantokausia 4
Jaksoja 93
Tuotanto
Ohjaaja(t) Gary Hurst
Karen Lessman
Tuotantoyhtiö(t) Fresh Animation Limited
Nelvana
Palkinnot
Voitetut Daytime Emmy (2009)
Ehdokkuudet WGC Award (2006, 2009)
Gemini (2008)
Aiheesta muualla
IMDb

6teen on Emmy-palkittu kanadalainen animoitu nuorille suunnattu tilannekomediasarja. Sarjan ovat luoneet Jennifer Pertsch ja Tom McGillis. Sarjaa esitti Kanadassa TV-kanava Teletoon ja Yhdysvalloissa Nickelodeon. Suomessa sarjaa esittää YLE TV2.[1]

Sarja kertoo kuudesta juuri koulunsa lopettaneesta nuoresta, ja heidän ensimmäisestä kesästään osa-aikatöissä.[2] Nuoret ovat 16-vuotiaita ja he työskentelevät paikallisessa ostoskeskuksessa ja viettävät vapaa-aikaansa usein Sitruuna-nimisen mehubaarin edustalla.

Päähenkiöt

Caitlin Cooke

Caitlin on ryhmän uusin jäsen, joka joutuu kesätöihin luottokortin luottorajan ylittyessä ja isän kieltäytyessä maksamaan tyttärensä velkoja. Hänen paras ystävänsä Tricia lopettaa heidän ystävyyssuhteen, koska hän ei olekaan enää rikas, vaan joutuu töihin Linkoon. Jokaisessa jaksossa Caitlin ostaa jotakin, ja saa jopa luottokorttinsa takaisin kerran, mutta avuliaat ystävät takavarikoivat sen Caitlinin hallitsemattoman shoppaushimon takia. Caitlin inhoaa tiettyä tyttötrioa ja kilpailee aina sen johtajan, Trician kanssa. Caitlin on luonteeltaan herkkä.

Jen Masterson

Jen työskenteli ensin Lingossa, kunnes sai Caitlinin houkuteltua ottamaan työpaikkansa, jotta pääsisi Halderin urheiluvälinekauppaan töihin. Tässä työpaikassa Jen joutuu koville valmentaja Halderin määrätessä tuon tuosta punnerruksia. Jen on nuorista eniten tulevaisuuten panostava ja töitä tekevä.

Jenistä tulee Jonesyn siskopuoli Jenin äidin mennessä naimisiin Jonesyn isän kanssa.

Jonesy Garcia

Jonesyllä on pakkomielle kauniisiin naisiin. Jonesy saa potkut usein, mutta saa jälleen uuden työpaikan. Hän on vahva eikä anna periksi, jos kyse on tytöistä tai töistä. Jonesy kärsii lievästä ahtaanpaikankammosta. Hänellä on myös verikammo, sillä hänellä oli pienenä nenäverenvuoto joka ei ottanut loppuakseen. Jonesy pitää yllä ”kova kaveri” –imagoaan, joten hän ei myönnä fobioitaan. Kun fobiat iskevät päälle, Nikki on ainoa ihminen joka saa Jonesyn rauhoittumaan. Jonesy rehentelee alati, ja ärsyttää aina ostoskeskuksen vartijaa. Jonesy on myös seurustellut Nikkin kanssa ja seurustelee edelleenkin, vaikka suhde ensimmäisellä kerralla päättyikin eroon. Jonesy on porukastaan, myös kaikkein ahnein ja itsekkäin. Jonesy tekee lähes mitä tahansa oman rahallisen hyötynsä eteen.

Jude Lizowski

Jude on ryhmän koomikko ja hieman omalaatuinen tyyppi, joka häärää sarjassa taustalla usein omiaan. Hän on töissä Stick-in-nimisessä pikaruokapaikassa, josta hän saa potkut toisella tuotantokaudella. Juden unelmana on hypätä laskuvarjolla alasti, jonka hän myöhemmin myös tekee lopputenttien läpipääsyn kunniaksi. Myös Jude on toisen kauden jaksoissa töissä Underground Videossa. Jude rakastaa rullalautailua. Jude huijasi verenluovutusteltassa luovuttamalla verta 17 kertaa eri asuissa, koska jokaisesta verenluovutus kerrasta sai donitsin. Jude oli yhdessä Star-nimisen tytön kanssa, tosin heidän suhteensa oli enemmänkin sitä, että he pitivät toisiaan todella jänninä tyyppeinä. Jude opetti Wyattiakin rullalautailemaan, koska tämä halusi irti kaavoistaan. Jude on omistanut Fish-Fisu nimisen lemmikin, joka tosin kuoli nopeasti. Jude on juutalainen.

Kanadalais-ranskalaisessa käännöksessä häntä kutsutaan Hugoksi.

Nikki Wong

Nikki on joukon kapinallinen jäsen. Hän on töissä Khakimökissä, liikkeessä joka myy trendikkäitä vaatteita. Nikki kerää rahaa päästäkseen maailmanympärimatkalle. Nikki on sarkastinen ja äreä. Nikkillä ja Jonesyllä on viha-rakkaus suhde. Nikillä on violetit hiukset ja lävistyksiä naamassa, ja Nikki inhoaa työtään "kloonien" kanssa Khakimökissä. Nikki kokeili muitakin töitä saatuaan hetkellisesti potkut Khakimökistä, mutta huomasi kuitenkin viihtyvänsä siellä. Nikki häpeää vanhempiaan, eikä mielellään mene heidän kanssaan minnekään. Nikki ja Jen ovat ainoat, jolla on ollut kauan sama työ.

Wyatt Williams

Wyatt on ryhmän musikaalinen jäsen. Hän soittaa kitaraa ja laulaa. Wyatt oli töissä musiikkikaupassa kunnes sai potkut toisella tuotantokaudella. Wyattilla oli suhde kaupan pomon Serenan kanssa ja hän ei ole vieläkään päässyt yli tytöstä. Työskentelee myöhemmin Juden kanssa Underground Video-nimisessä liikkeessä, joka on ostoskeskuksen vähiten suosituimpia paikkoja. Wyatt on "kangistunut kaavoihinsa" ja on näin porukan mietteliän tyyppi.

Kanadalais-ranskalaisessa versiossa kutsuttu myös Vincentiksi.

Äänirooleissa

 Brooke D'Orsay  Caitlin Cooke  
 Megan Fahlenbock  Jen Masterson  
 Terry McGurrin  Jonesy Garcia  
 Christian Potenza  Jude Lizowski  
 Stacey DePass  Nikki Wong  
 Jess Gibbons  Wyatt Williams  

Lähteet

  1. SIXTEEN - 6TEEN (6teen) YLE TV2 Ulkomaiset TV-sarjat. YLE.
  2. 6Teen Telefilm Canada (englanniksi)