Ero sivun ”Ulvilan rautatieasema” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Uusi luokka
kh
Rivi 1: Rivi 1:
'''Friitalan rautatieasema''' oli alun perin [[seisake]], myöhemmin asema rataosalla {{Tpe-Pri}} [[Ulvila]]n silloisessa pitäjässä. Friitalan seisake palveli lähinnä ympäröivän kylän henkilöliikennettä ja lakkautettiin 1960-luvulla. Asemalta rakennettiin 1930-luvulla teollisuusraide [[Friitala Oy]]:n tehtaalle.
'''Friitalan rautatieasema''' sijaitsi {{Tpe-Pri}} -radalla [[Ulvila]]n keskustaajamassa [[Friitala]]ssa. Asema aloitti toimintansa [[Seisake|seisakkeena]], mutta se laajennettiin myöhemmin rautatieasemaksi. Friitalan rautatieasema palveli lähinnä ympäröivän kylän henkilöliikennettä ja se lakkautettiin 1960-luvulla. Tilausjunia paikalla pysähtyi satunnaisesti vielä 1990-luvulla.


Teollisuusraide purettiin Friitalan nahkatehtaan toiminnan supistuttua 1990-luvulla. Suojeltavaksi määrätty, 1950-luvulla valmistunut huonokuntoinen asemarakennus paloi vuonna [[2005]]. Asemalla pysähtyi tilausjunia satunnaisesti vielä 1990-luvulla. Tällä hetkellä{{koska}} asemasta on jäljellä asemapäällikön talo ja laiturin jäännökset.
Asemalta rakennettiin 1930-luvulla teollisuusraide [[Friitala Oy]]:n tehtaalle. Teollisuusraide purettiin tehtaan toiminnan supistuttua 1990-luvulla. Suojeltavaksi määrätty 1950-luvulla{{lähde}} valmistunut huonokuntoinen asemarakennus paloi vuonna 2005. Nykyään asemasta on jäljellä asemapäällikön talo ja laiturin jäännökset.


{{tynkä/Rautatieasema}}
{{tynkä/Rautatieasema}}

Versio 15. helmikuuta 2013 kello 18.02

Friitalan rautatieasema sijaitsi Tampere–Pori -radalla Ulvilan keskustaajamassa Friitalassa. Asema aloitti toimintansa seisakkeena, mutta se laajennettiin myöhemmin rautatieasemaksi. Friitalan rautatieasema palveli lähinnä ympäröivän kylän henkilöliikennettä ja se lakkautettiin 1960-luvulla. Tilausjunia paikalla pysähtyi satunnaisesti vielä 1990-luvulla.

Asemalta rakennettiin 1930-luvulla teollisuusraide Friitala Oy:n tehtaalle. Teollisuusraide purettiin tehtaan toiminnan supistuttua 1990-luvulla. Suojeltavaksi määrätty 1950-luvullalähde? valmistunut huonokuntoinen asemarakennus paloi vuonna 2005. Nykyään asemasta on jäljellä asemapäällikön talo ja laiturin jäännökset.

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.