Ero sivun ”Ähtärin varikko” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Ähtärin Varikko''' (lyhenne ''ÄHTV''), entinen Ähtärin Asevarikko (ÄhtAseV), oli Puolustusvoimien itsenäinen [[varikko]] ja nykyinen Räjähdekeskuksen yksikkö [[Ähtäri]]n [[Inha]]ssa [[Etelä-Pohjanmaa]]lla. Varikon päätehtävänä on hankkia, tuottaa, huoltaa, varastoida sekä jakaa räjähteitä ja -tarvikkeita.
'''Ähtärin Varikko''' (lyhenne ''ÄHTV''), entinen Ähtärin Asevarikko (ÄhtAseV), oli Puolustusvoimien itsenäinen [[varikko]] ja nykyinen Räjähdekeskuksen yksikkö [[Ähtäri]]n [[Inha]]ssa [[Etelä-Pohjanmaa]]lla. Varikon päätehtävänä on hankkia, huoltaa, varastoida sekä jakaa räjähdemateriaalia.


==Organisaatio==
==Organisaatio==

Versio 12. helmikuuta 2013 kello 17.56

Ähtärin Varikko (lyhenne ÄHTV), entinen Ähtärin Asevarikko (ÄhtAseV), oli Puolustusvoimien itsenäinen varikko ja nykyinen Räjähdekeskuksen yksikkö Ähtärin Inhassa Etelä-Pohjanmaalla. Varikon päätehtävänä on hankkia, huoltaa, varastoida sekä jakaa räjähdemateriaalia.

Organisaatio

Varikosta tuli vuoden 2008 alussa Haapajärven Asevarikon sekä Parkanon ja Keuruun Pioneerivarikon tavoin Räjähdelaitoksen osasto [1]. Räjähdelaitoksen esikunta sijoittui Inhaan.

Vuoden 2013 alusta lukien varikko on ollut osa uutta Räjähdekeskusta.

Varikkoon kuuluu myös Palolammen varastoalueen yhteydessä toimiva massaräjäytysalue ammusten tuhoamiseksi.

Henkilöstö ja johto

Varikko työllistää yli 130 henkeä.[2] Varikon päällikkö vuonna 2013 on insinöörimajuri Pentti Rinne. Aikaisempia päälliköitä ovat olleet mm. everstiluutnantti Kari Maijala, everstiluutnantti Seppo Korkeila, everstiluutnantti Seppo Vaajamo ja majuri Olavi Tikkanen.

Historia

Varikko on perustettu vuonna 1940.

Aikaisemmat nimet

Varikon aikaisemmat nimet ovat olleet:

- ATV8 (Ampumatarvikevarikko 8), (1940-1941)

- Asevarikko 8 (1941-1945)

- (Inhan) Keskusvarikko 4 (1945-1953)

- Asevarikko 7 (1952-1992) ja

- Ähtärin Asevarikko (1993-2007).

Lähteet