Ero sivun ”Resident Evil 2” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Coen (keskustelu | muokkaukset)
Relvis (keskustelu | muokkaukset)
p l
Rivi 53: Rivi 53:
[[Luokka:Resident Evil -pelit]]
[[Luokka:Resident Evil -pelit]]
[[Luokka:Selviytymiskauhupelit]]
[[Luokka:Selviytymiskauhupelit]]
[[Luokka:Capcom]]
[[Luokka:Vuoden 1998 videopelit]]
[[Luokka:Vuoden 1998 videopelit]]
[[Luokka:PlayStation-pelit]]
[[Luokka:PlayStation-pelit]]

Versio 3. helmikuuta 2013 kello 17.11

Resident Evil 2
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Virgin Interactive
Ohjaaja Hideki Kamiya
Tuottaja Shinji Mikami
Käsikirjoittaja Noboru Sugimura
Taiteilija Isao Ohishi
Ryoji Shimogama
Säveltäjä Masami Ueda
Shusaku Uchiyama
Shun Nishigaki
Pelisarja Resident Evil
Julkaistu
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 18+
ESRB: Mature (17+)
Alusta PlayStation, Game.com, Microsoft Windows, Nintendo 64, Nintendo GameCube, Dreamcast, PlayStation Network
Jakelumuoto Optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Resident Evil 2 (jap. バイオハザード2, Biohazard 2) on Capcomin kehittämä ja 1998 PlayStationille julkaisema Resident Evil -selviytymiskauhupelisarjan videopeli. Peli julkaistiin myöhemmin myös muille alustoille.

Pelaaminen

Resident Evilin tapaan Resident Evil 2:ssa on kaksi pelattavaa hahmoa. Molemmilla hahmoilla on omanlaisensa A- ja B-skenaariot, joten pelissä on kaikkiaan neljä pelattavaa skenaariota. Saavutuksien kautta pelissä on myös mahdollista avata hahmoille uusia asusteita ja erilaisia minipelejä.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kaksi kuukautta ensimmäisen Resident Evil -pelin tapahtumien jälkeen lääkeyhtiö Umbrellan kehittämä biologinen ase, T-virus on levinnyt Raccoon Cityn kaupunkiin ja muuttanut lähes kaikki asukkaat zombeiksi. Kaupunkiin työn perässä matkustanut alokaspoliisi Leon S. Kennedy tapaa veljeään etsivän opiskelija Claire Redfieldin. Poliisiasemalla Claire saa tietää, että hänen veljensä Chris Redfield on lähtenyt Eurooppaan etsimään Umbrellan päämajaa. Leon ja Claire päättävät hajaantua etsimään muita selviytyjiä ja lopulta paeta kaupungista.

Etsiessään pakotietä Claire tapaa Sherry-nimisen tytön. Claire saa selville, että lahjottu poliisipäällikkö Brian Irons piilottelee todisteita uuden G-viruksen kehityksestä. G-virukselle altistunut mutantti tapaa Ironsin ja Claire ja Sherry pakenevat poliisiasemalta viemäreihin

Leon tapaa Ada Wong -nimisen naisen, joka on tullut kaupunkiin etsimään poikaystäväänsä Johnia. Ada löytää Sherryn kadottaman kultaisen kaulariipuksen. Viemäreissä tuntematon nainen ampuu Adaa kohti, mutta Leon syöksyy luodin eteen. Ada seuraa ampujaa ja saa selville, että tämä on Sherryn äiti Annette, G-viruksen kehittäjä William Birkinin vaimo. Suojellakseen elämänsä tärkeintä työtä Umbrellan salaisilta agenteilta William pisti virusta itseensä ja muuttui epämuodostuneeksi mutantiksi. Annette yrittää ottaa Adan löytämän kaulariipuksen, mutta putoaa kamppailun jälkeen kaiteen yli syvään kuiluun. Ada tajuaa, että riipuksen sisällä on näyte G-viruksesta. Myöhemmin Ada palaa Leonin luokse ja hoitaa tämän ampumahaavan.

Leon ja Ada sekä Claire ja Sherry kulkevat hylätyn tehtaan läpi kohti Umbrellan salaista, maanalaista tutkimuskeskusta. Birkin haavoittaa Adaa pahasti ja Leon joutuu tutkimaan laboratoriota löytääkseen parannustarvikkeita. Psykoottinen Annette kertoo Leonille, että Adan suhde Johnin kanssa on vain hämäystä ja että Ada on G-virusta etsivä vakooja. Bioase Tyrant haavoittaa Annettea ja Adaa, mutta Ada pelastaa Leonin ja vannoo rakastavansa tätä. Ennen kuolemistaan Annette kertoo Clairelle kuinka rokote tartunnan saaneen Sherryn pelastamiseksi valmistetaan. Leon ja Claire pelastavat Sherryn ja pakenevat hätäjunalla. Pahasti vahingoittunut Ada onnistuu pakenemaan ennen kuin itsetuhojärjestelmä tuhoaa laboratorion ja tappaa Birkinin. Leon päättää tuhota Umbrellan ja Claire jatkaa veljensä etsimistä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Malline:Link FA