Ero sivun ”Baijerin kristillissosiaalinen unioni” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Xqbot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.3) (Botti lisäsi: stq:Christelk-Soziale Union
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 36: Rivi 36:


[[Euroopan parlamentti|Euroopan parlamentissa]] puolue kuuluu [[Euroopan kansanpuolue]]eseen (EPP) ja sen edustajat [[Euroopan parlamentin konservatiiviryhmä|EPP-ED-ryhmään]].
[[Euroopan parlamentti|Euroopan parlamentissa]] puolue kuuluu [[Euroopan kansanpuolue]]eseen (EPP) ja sen edustajat [[Euroopan parlamentin konservatiiviryhmä|EPP-ED-ryhmään]].

== Puheenjohtajat ==

* [[Josef Müller]] 1945-1949
* [[Hans Ehard]] 1949-1955
* [[Hanns Seidel]] 1955-1961
* [[Franz Josef Strauß]] 1961-1988
* [[Theodor Waigel]] 1988-1999
* [[Edmund Stoiber]] 1999-2007
* [[Erwin Huber]] 2007-2008
* [[Horst Seehofer]] 2008-


==Viitteet==
==Viitteet==

Versio 10. tammikuuta 2013 kello 22.55

Baijerin kristillissosiaalinen unioni
Puolueen puheenjohtaja Franz Josef Strauß vuonna 1976.

Baijerin kristillissosiaalinen unioni eli (De-CSU.ogg CSUChristlich-Soziale Union in Bayern (ohje)) on baijerilainen konservatiivinen ja kristillisdemokraattinen puolue Saksassa.

Liittotasolla CSU on liittounut sisarpuolueensa Saksan kristillisdemokraattisen unionin (CDU) kanssa ja yhdessä ne muodostavat liittopäivillä eduskuntaryhmän nimeltä "CDU/CSU-Bundestagsfraktion" (tai die Unionsfraktion). Tällä hetkellä CDU/CSU-eduskuntaryhmä muodostaa liittohallituksen yhdessä Vapaiden demokraattien (FDP) kanssa. CSU:lla on tässä 17 paikkaisessa liittohallituksessa kaksi ministeriä:, kuljetus-, infrastruktuuri- ja asuntoministeri Peter Ramsauer ja maatalous- ja elintarvikeministeri Ilse Aigner. CSU:lla oli aiemmin Merkelin hallituksessa kolmaskin ministerinsalkku, mutta Karl-Theodor zu Guttenberg, joka on ollut yksi suosituimmista CSU:n poliitikoista, joutui 1. maaliskuuta 2011 eroamaan puolustusministerin tehtävistään väitöskirjansa plagiointikohun takia. Guttenbergin tilalle puolustusministeriksi tuli CDU:n Thomas de Maizière.

CSU toimii vain Baijerissa, kun taas CDU toimii Saksan 25 muussa osavaltiossa. CSU johti Baijeria absoluuttisella enemmistöllä vuosina 1962-2008, jolloin se menetti enemmistönsä säilyttäen kuitenkin asemansa suurimpana puolueena. Vuodesta 2008 CSU on yhdessä FDP:n kanssa muodostanut Baijerissa koalitiohallituksen.

Euroopan parlamentissa puolue kuuluu Euroopan kansanpuolueeseen (EPP) ja sen edustajat EPP-ED-ryhmään.

Puheenjohtajat

Viitteet

Aiheesta muualla

Tämä Saksaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Malline:Link GA