Ero sivun ”Jyväskylän Cityseurakunta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p {{Tynkä/Kristinusko}}
Rivi 17: Rivi 17:


[[Luokka:Tunnustuskuntiin sitoutumaton uuskarismaattisuus]]
[[Luokka:Tunnustuskuntiin sitoutumaton uuskarismaattisuus]]
[[Luokka:Helluntaiherätys]]
[[Luokka:Kristinusko Suomessa]]
[[Luokka:Kristinusko Suomessa]]
[[Luokka:Jyväskylä]]
[[Luokka:Jyväskylä]]

Versio 3. tammikuuta 2013 kello 17.04

Jyväskylän Cityseurakunta on vuonna 2000 perustettu itsenäinen kristillinen paikallisseurakunta Jyväskylässä, joka ei ole osa mitään yksittäistä kirkkokuntaa. Seurakunta on hengeltään karismaattinen. Jyväskylän Cityseurakuntaa johtavat pastoripariskunta Esko ja Pirjo Valtanen yhdessä seurakunnan johtoryhmän kanssa. Jyväskylän Cityseurakunta kuuluu yhdistyspohjaisia seurakuntia tukevaan Seurakuntien yhteys -järjestöön.

Historia

Jyväskylän Cityseurakunta syntyi osana laajempaa kansallista hengellistä uudistusliikehdintää, jonka yhteydessä Suomessa perustettiin 1990-luvulla ja 2000-luvulla lukuisa joukko uusia itsenäisiä uuskarismaattisia seurakuntia. Valtaosa näistä seurakunnista syntyi helluntailiike-taustalta.

Seurakunnan toiminta

Jyväskylän Cityseurakunnan mukaan tarkoituksena ei ole olla toimintakeskeinen seurakunta, vaan erityisesti näky-keskeinen seurakunta. Tämä tarkoittaa sitä, että toiminta itsessään ei ole seurakunnassa päämäärä, vaan toiminta on pikemminkin seurausta, siitä mitä Jumala haluaa seurakuntansa keskelle synnyttää.

Aiheesta muualla

Tämä kristinuskoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.