Ero sivun ”Ansioton arvonnousu” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
hesa kasvaa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Ansioton arvonnousu''' on maan tai [[kiinteistö]]n hinnan nousemista ilman, että omistaja tekee mitään asian hyväksi (kuten kunnostusta tai raivaustöitä). Arvonnousua tapahtuu kysynnän lisääntyessä. Kysyntää lisäävät maan tai kiinteistöjen puute alueella tai olosuhteiden parantuminen, esimerkiksi uusien nopeampien [[liikenne]]yhteyksien luominen tai ympäristön palvelujen parantuminen. Tyypillisesti [[vasemmisto]]laisissa talousohjelmissa vaaditaan, että ansiotonta arvonnousua on [[vero]]tettava enemmän kuin omalla työllä ansaittua omaisuutta.{{lähde}} Suomessa erityisesti Helsingin ympäristössä ilmiö on havaittavissa.
'''Ansioton arvonnousu''' on maan tai [[kiinteistö]]n hinnan nousemista ilman, että omistaja tekee mitään asian hyväksi (kuten kunnostusta tai raivaustöitä).<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://tutkielmat.uta.fi/pdf/gradu02668.pdf | Nimeke = Järvenpään valitsema maapoliittinen tie tarkastelussa | Tekijä = Arto Mansikkavuori | Tiedostomuoto = | Selite = 3 Maapolitiikka – mitä se on? (s. 19) | Julkaisu = | Ajankohta = | Julkaisupaikka = | Julkaisija = Tampereen yliopisto | Viitattu = 1.1.2013 | Kieli = }}</ref> Arvonnousua tapahtuu kysynnän lisääntyessä. Kysyntää lisäävät maan tai kiinteistöjen puute alueella tai olosuhteiden parantuminen, esimerkiksi uusien nopeampien [[liikenne]]yhteyksien luominen tai ympäristön palvelujen parantuminen. Tyypillisesti [[vasemmisto]]laisissa talousohjelmissa vaaditaan, että ansiotonta arvonnousua on [[vero]]tettava enemmän kuin omalla työllä ansaittua omaisuutta.{{lähde}} Suomessa erityisesti Helsingin ympäristössä ilmiö on havaittavissa.

== Lähteet ==
{{Viitteet}}


{{tynkä/Talous}}
{{tynkä/Talous}}

Versio 1. tammikuuta 2013 kello 12.44

Ansioton arvonnousu on maan tai kiinteistön hinnan nousemista ilman, että omistaja tekee mitään asian hyväksi (kuten kunnostusta tai raivaustöitä).[1] Arvonnousua tapahtuu kysynnän lisääntyessä. Kysyntää lisäävät maan tai kiinteistöjen puute alueella tai olosuhteiden parantuminen, esimerkiksi uusien nopeampien liikenneyhteyksien luominen tai ympäristön palvelujen parantuminen. Tyypillisesti vasemmistolaisissa talousohjelmissa vaaditaan, että ansiotonta arvonnousua on verotettava enemmän kuin omalla työllä ansaittua omaisuutta.lähde? Suomessa erityisesti Helsingin ympäristössä ilmiö on havaittavissa.

Lähteet

  1. Arto Mansikkavuori: Järvenpään valitsema maapoliittinen tie tarkastelussa (3 Maapolitiikka – mitä se on? (s. 19)) Tampereen yliopisto. Viitattu 1.1.2013.
Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.