Ero sivun ”Robert’s Coffee” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 2: Rivi 2:
'''Robert’s Coffee''' on vuonna 1987 perustettu suomalainen [[kahvinpaahtimo]] ja [[kahvila]]ketju. Yrityksen perustaja on [[Robert Paulig]]. Robert’s Coffeen valikoimaan kuuluu alkuperäiskahveja, kahvisekoituksia, [[espresso]]kahveja, maustekahveja, kofeiinitonta [[kahvi]]a ja [[tee]]tä.
'''Robert’s Coffee''' on vuonna 1987 perustettu suomalainen [[kahvinpaahtimo]] ja [[kahvila]]ketju. Yrityksen perustaja on [[Robert Paulig]]. Robert’s Coffeen valikoimaan kuuluu alkuperäiskahveja, kahvisekoituksia, [[espresso]]kahveja, maustekahveja, kofeiinitonta [[kahvi]]a ja [[tee]]tä.


Robert’s Coffee sanoo olevansa [[Pohjoismaat|Pohjoismaiden]] suurin kahvilaketju<ref name="robertscoffee">[http://www.robertscoffee.com/etusivu_suomi.htm Robert’s Coffee -yrityksen kotisivut]</ref>. Sillä on oma gourmet-kahvipaahtimo ja omat kahvilaadut. Kahviloita on [[Suomi|Suomessa]], [[Ruotsi]]ssa, [[Viro]]ssa, [[Tanska]]ssa, [[Turkki|Turkissa]] ja [[Japani]]ssa yhteensä runsaat 65.<ref name="robertscoffee" />
Robert’s Coffee sanoo olevansa [[Pohjoismaat|Pohjoismaiden]] suurin kahvilaketju<ref name="robertscoffee">[http://www.robertscoffee.com/etusivu_suomi.htm Robert’s Coffee -yrityksen kotisivut]</ref>. Sillä on oma gourmet-kahvipaahtimo ja omat kahvilaadut. Kahviloita on [[Suomi|Suomessa]], [[Ruotsi]]ssa, [[Viro]]ssa, [[Tanska]]ssa, [[Turkki|Turkissa]], [[Singapore]]ssa ja [[Japani]]ssa yhteensä runsaat 65.<ref name="robertscoffee" />


== Tavaramerkin oikeuskäsittely ==
== Tavaramerkin oikeuskäsittely ==

Versio 24. joulukuuta 2012 kello 04.59

Robert’s Coffeen kahvila Istanbulissa.

Robert’s Coffee on vuonna 1987 perustettu suomalainen kahvinpaahtimo ja kahvilaketju. Yrityksen perustaja on Robert Paulig. Robert’s Coffeen valikoimaan kuuluu alkuperäiskahveja, kahvisekoituksia, espressokahveja, maustekahveja, kofeiinitonta kahvia ja teetä.

Robert’s Coffee sanoo olevansa Pohjoismaiden suurin kahvilaketju[1]. Sillä on oma gourmet-kahvipaahtimo ja omat kahvilaadut. Kahviloita on Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Tanskassa, Turkissa, Singaporessa ja Japanissa yhteensä runsaat 65.[1]

Tavaramerkin oikeuskäsittely

Pauligien kahvisuku riiteli syksyllä 2006 Paulig-tavaramerkin käyttöoikeudesta käräjillä. Oikeudenkäynnissä tuli ilmi Pauligin suvun vanha kiista, joka johti Robert Pauligin lähtöön perheyhtiöstä vuonna 1986. Robert Paulig pyrki 1980-luvulla viemään Pauligien perheyrityksen pörssiin. Suunnitelma ei onnistunut, ja hänet erotettiin yrityksestä vuonna 1986. Vuotta myöhemmin hän perusti Robert’s Coffeen, ja samalla Pauligien yritykset sopivat keskenään, että Robert Pauligin yhtiöt voivat käyttää Pauligin nimeä tuotteissaan.lähde?

Pauligin sukuyhtiöt haastoivat Robert Pauligin yhtiöt oikeuteen syksyllä 2006 tavaramerkkioikeuden ja toiminimioikeuden loukkaamisesta. Sukuyhtiö katsoi, että tuotemerkit ovat sekoittuneet keskenään ja että asiakkaat eivät enää tiedä, kumman yhtiön tuotteista on kyse. Oikeuskäsittely päättyi Robert Pauligin hyväksi.[2] Voitettuaan oikeuden käyttää omaa nimeään tuotteissaan Robert Paulig lanseerasi oman nimikkokahvinsa, Robert Paulig Coffeen 1. heinäkuuta 2007.

Nykyinen Robert Paulig -logo

Hovioikeus teki kuitenkin asiasta toisenlaisen päätöksen ja kielsi Robert Pauligia käyttämästä kirjoitettua iskulausetta ”The Robert Paulig Coffee Family Products” ja tunnusta ”Robert Paulig”.[3] Hovioikeuden päätöksen jälkeen ”Robert Paulig Coffee” -tuotteen nimi muuttui ”Coffee by Robert Pauligiksi”.

Korkein oikeus vahvisti elokuussa 2010 hovioikeuden aiemman päätöksen, kun se ei myöntänyt Robert Pauligille valituslupaa nimikiistassa. Robert Pauligin yhtiöillä on kuitenkin oikeudet käyttää Robert Pauligia nimikirjoituksen muodossa ja ”by Robert Paulig” -tekstinä.[4]

Lähteet

  1. a b Robert’s Coffee -yrityksen kotisivut
  2. Rantanen, Esko: Suvut riitelevät nimistään 8.1.2007. Talouselämä. Viitattu 25.8.2009.
  3. Heidi Vaalisto: Robert Paulig: Minä voitin 30.6.2009. Taloussanomat. Viitattu 11.8.2010.
  4. Pauligien oikeus käyttää perheen nimeä pysyi KKO:ssa 24.8.2010. YLE. Viitattu 24.8.2010.

Aiheesta muualla