Ero sivun ”Bluesrock” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
TjBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.2) (Botti lisäsi: gl:Blues rock
Ptbotgourou (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.2) (Botti muutti kielilinkin tr:Blues-rock muotoon tr:Blues Rock
Rivi 59: Rivi 59:
[[sv:Bluesrock]]
[[sv:Bluesrock]]
[[th:บลูส์ร็อก]]
[[th:บลูส์ร็อก]]
[[tr:Blues-rock]]
[[tr:Blues Rock]]
[[uk:Блюз-рок]]
[[uk:Блюз-рок]]
[[zh:藍調搖滾]]
[[zh:藍調搖滾]]

Versio 15. joulukuuta 2012 kello 22.03

Blues rock on populaarimusiikin tyylilaji. Se voi viitata yksinkertaisesti rocksoundilla soitettuun bluesiin tai laajemmassa mielessä bluesvaikutteiseen rockiin.

Monet 1960-luvun rockyhtyeet, kuten The Rolling Stones ja The Yardbirds, soittivat muun ohella sellaistakin musiikkia, joka voidaan määritellä blues rockiksi. Samoin psykedeelisen rockin edustajat, kuten Cream ja Jimi Hendrix, levyttivät myös runsaasti suoraan bluesiin pohjautuvaa materiaalia rocksoundeilla. Suoraviivaisempia blues rockin edustajia 1960-luvun jälkipuoliskolla olivat Johnny Winter, Canned Heat, John Mayall, Ten Years After ja Peter Greenin aikainen Fleetwood Mac. Nämä säilyttivät musiikissa usein blueskaavan sekä sanoituksissa bluesille tyypillisen rakenteen, jossa toistetaan ensin yksi lause kahdesti ja sitten päätetään säkeistö yhdellä uudella lauseella.

Psykedeelinen rock oli usein siltana blues rockin ja myöhemmän heavy metalin välillä. Varhaisessa heavy metal -musiikissa kuului usein vielä selviä bluesvaikutteita.

1960-luvun jälkeen tunnetuimpia blues rockia esittäneitä artisteja ovat olleet esimerkiksi Stevie Ray Vaughan ja hänen veljensä Jimmien yhtye Fabulous Thunderbirds. 2000-luvun blues rockia edustaa kitaravirtuoosi Joe Bonamassa.

Tunnettuja levyjä