Ero sivun ”Microsoft Office” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p w
Rivi 12: Rivi 12:
}}
}}


'''Microsoft Office''' on [[Microsoft]]in valmistama, yksi maailman eniten käytetyistä [[toimisto-ohjelmistoista|toimisto-ohjelmistopaketeista]] [[Windows]]- ja [[Mac OS X]] -käyttöjärjestelmille. Microsoft Officen kehitystyö aloitettiin vuonna 1983 [[Apple Macintosh]] -tietokoneille. Myöhemmin vuonna 1993 Microsoft kehitti Office-paketista Windows-version. Microsoft Office -paketista myydään opiskelijoille ja opettajille suunnattua edullisempaa Microsoft Office Student and Teacher Edition -pakettia.
'''Microsoft Office''' on [[Microsoft]]in valmistama, yksi maailman eniten käytetyistä [[toimisto-ohjelmisto]]paketeista [[Windows]]- ja [[Mac OS X]] -käyttöjärjestelmille. Microsoft Officen kehitystyö aloitettiin vuonna 1983 [[Apple Macintosh]] -tietokoneille. Myöhemmin vuonna 1993 Microsoft kehitti Office-paketista Windows-version. Microsoft Office -paketista myydään opiskelijoille ja opettajille suunnattua edullisempaa Microsoft Office Student and Teacher Edition -pakettia.


Microsoftilla on myös [[Microsoft Works]] -ohjelmisto, joka sisältää samat perustoiminnot kuin Microsoft Office, mutta kevyempinä ja yksinkertaisempina.
Microsoftilla on myös [[Microsoft Works]] -ohjelmisto, joka sisältää samat perustoiminnot kuin Microsoft Office, mutta kevyempinä ja yksinkertaisempina.

Versio 20. marraskuuta 2012 kello 21.46

[[Tiedosto:|250px|Microsoft Office Word 2007]]
Microsoft Office Word 2007
Kehittäjä Microsoft
Kehityshistoria
Vakaa versio Microsoft Office 2010 (Windows)
Microsoft Office 2011 (Mac OS X)
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Toimisto-ohjelmisto
Alusta Windows, Mac OS X
Lisenssi Yksityinen omistusoikeus

Microsoft Office on Microsoftin valmistama, yksi maailman eniten käytetyistä toimisto-ohjelmistopaketeista Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille. Microsoft Officen kehitystyö aloitettiin vuonna 1983 Apple Macintosh -tietokoneille. Myöhemmin vuonna 1993 Microsoft kehitti Office-paketista Windows-version. Microsoft Office -paketista myydään opiskelijoille ja opettajille suunnattua edullisempaa Microsoft Office Student and Teacher Edition -pakettia.

Microsoftilla on myös Microsoft Works -ohjelmisto, joka sisältää samat perustoiminnot kuin Microsoft Office, mutta kevyempinä ja yksinkertaisempina.

Office-paketin sisältö

Microsoft Office Standard -peruspaketin (Windows ja Mac) ohjelmat:

Microsoft Office Professional -paketin ohjelmat:

Microsoft Office Professional for Mac -paketin ohjelmat:

Microsoft Office 2010

Microsoft Office 2010, koodinimeltään Office 14, on Microsoft Windows -käyttöjärjestelmälle tehty toimisto-ohjelmisto. Se on jatkoa edeltäjälleen Microsoft Office 2007:lle. Office 2010 sisältää monia parannuksia edeltäjäänsä nähden, mm. laajennetun tiedostoformaattituen ja sosiaalisen median työkaluja. Ohjelmisto on saatavilla Windows XP-, Windows Vista- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmille. Ennakkotietojen mukaan ohjelmiston 64-bittinen versio tulee saataville vain Windows Vista- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmille.

Microsoft ilmoitti 15. huhtikuuta 2010, että Office 2010 -ohjelmisto on saavuttanut RTM-vaiheen.[1] Ohjelmiston julkinen beta-versio tuli saataville marraskuussa 2009.[2]. Office 2010 tuli kuluttajien saataville 15. kesäkuuta 2010.[3]

Office 2010 toi ensimmäistä kertaa kuluttajien käytettäväksi myös ilmaiset online-versiot kuuluisista toimisto-ohjelmista kuten Word, Excel, PowerPoint ja OneNote. Ohjelmistot toimivat kaikissa suosituimmissa selaimissa, kuten Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, ja Apple Safari. Uusi edullinen Office-versio, Office Starter 2010, korvaa nykyisen kotitoimisto-ohjelmiston, Microsoft Worksin.

Microsoft julkaisee päivityksen toimisto-ohjelmistoistaan myös mobiilialustoilleen Windows Mobile 6.5:lle ja Windows Phone 7:lle.

Sosiaalinen media Office 2010:ssä

Microsoft Office 2010:n uusiin ominaisuuksiin kuuluu ns. "social connector" -ominaisuus. Ominaisuus yhdistää Outlook-sähköpostiohjelman moniin suosittuihin työelämässä käytettyihin sosiaalisen median palveluihin ja auttaa käyttäjää viestimään tehokkaasti verkostolleen ja pitämään yllä suhteitaan.

Microsoft Office 2013

Microsoft Office 2013, koodinimeltään Office 15, on vielä tällä hetkellä kehityksessä oleva Officen seuraava versio. Microsoft julkaisi 16. heinäkuuta 2012 julkisen beta-version. Office 2013:ssa on mm. uudistettu ulkoasu, ominaisuus jolla Officen saa optimoitua kosketusnäytöille ("Touch mode"), kirjautuminen Microsoft-tilillä Officeen ja uusi aloitusnäyttö. Microsoft Office 2013:sta tullaan myös julkaisemaan RT-versio Windows RT-käyttöjärjestelmälle.

Lähteet

Aiheesta muualla