Ero sivun ”Kartonki” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
51 merkkiä poistettu ,  9 vuotta sitten
p
Käyttäjän 83.145.228.80 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Jmk tekemään versioon.
Ei muokkausyhteenvetoa
p (Käyttäjän 83.145.228.80 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Jmk tekemään versioon.)
*[[Ulkopakkauskartongit]]
*Erikoiskartongit ([[hylsykartonki]], [[tapettipohjapaperi]], sekä muut [[erikoiskartongit]])
* Kierrätyskartongit
kierrätys ergnierngoniergineorg
 
Ulkopakkauskartongit eli [[aaltopahvi]]t valmistetaan kahdesta osasta: pinnan lainerista ja pintojen väliin tulevasta aallotetusta osasta. Laineri voi olla valkaistua, valkaisematonta tai uusiokuitua.
Valmiin kartonkipakkauksen on oltava riittävän kestävä jotta se kestää täytön, kuljetuksen ja käsittelyn rikkoutumatta. Tästä syystä kartongin on oltava riittävän jäykkää. Painettavaksi tarkoitetulta kartongilta edellytetään yleensä myös mahdollisimman korkeaa vaaleutta ja sisäistä lujuutta. Tärkeitä ominaisuuksia ovat myös kartongin pinnan sileys, [[kiilto]] ja absorptio-ominaisuudet.
 
== Kartongin käyttö yrjöölpakkauksissa ==
 
Kartonkia käytetään pääasiassa pakkaustarkoituksiin. Lisäksi kartongista voidaan valmistaa kortteja, kirjan kansia tai laminaatteja. Kartonkia voidaan jatkojalostaa, jolloin sen ominaisuuksia parannetaan esimerkiksi lakkaamalla, laminoimalla tai päällystämällä. Näin saavutetaan esimerkiksi paremmat tiiveysominaisuudet tai parempi lämmön kesto. Tavallisin jatkojalostus tapa on kuitenkin kartongin painaminen. Painamisen jälkeen kartonki muotoillaan pakkaukseksi nuuttauksen, stanssauksen ja liimauksen avulla.
111 814

muokkausta

Navigointivalikko